Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

виставка
Другого лютого у приміщенні Полтавського краєзнавчого музею відкрилася персональна виставка авторської ляльки Вікторії Балясної. Підтримати нашу землячку прибули поціновувачі неповторного й вічного: головний спеціаліст ГУ освіти і науки, молоді та спорту Т.Закапко, ведучий спеціаліст Полтавського художнього музею ім. Ярошенка А.Тимошенко, начальник відділу культури та туризму РДА О.Цимбалюк, завідуюча районним краєзнавчим музеєм Г.Бафталовська, делегація з Чутівського ПТУ №55, директори та викладачі профтехучилищ області, студенти, друзі, рідні. Кожен з присутніх поринув у світ ляльок, доторкнувся душею до прекрасного, помилувався своєрідними образами, відчув чисту душу й силу таланту майстрині.
 
 
 
 
 

Багато теплих слів лунало на адресу В.Балясної від організаторів виставки – директора Полтавського краєзнавчого музею К.Фесик, старшого наукового співробітника етнографічного відділу І.Власенко, О.Цимбалюка. Олександр Ілліч, зокрема, зазначив, що чутівська земля виплекала чимало видатних особистостей у різних галузях культури. Але Вікторія Євгеніївна унікальна у своїй діяльності, перша і поки що єдина, хто виготовляє авторську ляльку. Дотиком умілих рук і душі вона створила понад сто виробів. Кожен, хто переступає поріг оселі В.Балясної, дивується розмаїттям її робіт. Ляльки повсюди, немов живі, розмовляють мовою жестів, звеселяють мімікою. Її творіння можна зустріти у багатьох її друзів, знайомих, у приватних колекціонерів з Туреччини, Мексики, Швеції, Києва, Полтави. Аби втілити у життя свою мрію виготовляти авторські ляльки, Вікторія Євгеніївна навчалася у відомих художників-лялькарів у Києві та Москві. Фігурки виготовляє з паперклею – матеріалу, чутливого до води, тому мокрим пензлем може підправити риси обличчя моделі чи й  змінити їх. Коли виріб висихає, то стає міцнішим і легким, як суха деревина. Першу ляльку на ім’я Юлька В.Балясна створила за добу, з неї все й почалося. Її композиціям, які  відображають внутрішній світ творця, притаманний тонкий гумор, філігранна техніка.

Майстриня брала участь у багатьох виставках, зокрема в Київській галереї «Парсуна», у Полтавському художньому музеї; без її робіт не обходяться районні й обласні свята.
 
Помилуватися витворами нашої землячки бажаючі зможуть до 12 березня,
допоки триватиме виставка. 


Джерело: http://Чутово "Сільські новини", газета
Категорія: Новини | Додав: редакция (14.02.2012)
Переглядів: 731 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту