Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

відсвяткували
Учасниці стідії спортивно-бального танцю "Гран-прі" (БДЮТ),
керівник Світлана Кулик
 
юні артисти з Водянськоъ школи
 
З СВЯТКОВОГО КОНЦЕРТУ
 
 
 
У перший день літа один за одним до районного Будинку культури автобуси з різних куточків Чутівщини підвозили школярів на районний фестиваль "Крила надії”. За мить приміщення наповнилось дитячим гамором та метушнею. Хто зупинявся у фойє, а хто одразу прямував до зали. Усі очікували дива, яке підготував кожен учасник творчого дійства.
Діло майстра величає
У фойє РБК поступово розгорталася виставка, що вражала багатством дитячої фантазії, майстерно втіленої у картинах, іграшках, сувенірах… Першими привернули мою увагу роботи юних умільців БДЮТу, що виділялися різноплановістю. Сподобалися глибиною задуму писанки вихованців гуртка «Прикладні мистецтва» Марини Калаур, Артема Розсохи (керівник С.Филенко). Помітним відчуттям смаку відрізнялися вироби з бісеру Діани Діанової, Анжели Слабакової та вишиті наволочки Віталії Бездітко (кер. Г.Ропавка). Ніхто не залишився байдужим до кумедних м’яких іграшок Юлії Шишкової, Анни Лебєдєвої та модельного вбрання, пошитого Ольгою Заливчою під керівництвом І.Шляпкіної. Зацікавив своїми картинами-витинанками учень Новокочубеївської школи Юрій Петренко, який вперше взяв участь у виставці. До речі, як потім з’ясувалося, його дебют увінчався успіхом – перше місце у конкурсі з образотворчого та декоративно-вжиткового мистецтва. Виявляється, корисно інколи відриватися від комп’ютера! Подивували своєю креативністю водянські школярі. Під керівництвом Юлії Швець та Лідії Мотилевич вони виготовили чудернацькі композиції із солоного тіста, мушель та паперу. Представлені роботи Галини Конюшенко, Германа Готри, Надії Меркуце збирали поціновувачів з фотоапаратами, адже стилі об’ємної пластики, модульного орігамі та квілінгу не залишали байдужими нікого. Кольорове розмаїття квіткових композицій відобразилось у вишиванках Катерини Кальник з Филенкового, котра є гідною наступницею династії рукодільниць. Експозицію Филенківської школи доповнили ляльки-мотанки Катерини Голуб, Максима Гнатка та інших членів народознавчого гуртка.
 Добре діло – утіха, як ділові не поміха
На жаль, огляд довелося припинити, оскільки розпочиналося захоплююче дійство. Хлопчики та дівчатка поринули у чарівну казку, яку створили їм учасники театральної студії «Ровесник» БДЮТу (кер. Г.Бафталовська), адже того дня відзначали їхнє найбільше свято - Міжнародний день захисту дітей. І хоча невдовзі їм довелося виступати на сцені, проте дуже ж цікаво було спостерігати за витівками діамантової красуні-отаманші (культорганізатор РБК С.Федоренко) та її підлеглих - капосних розбійників (Люба Легкобит, Надія Головченко, Світлана Москівець). Після закінчення театралізованої композиції всі, хто мав талант співати, танцювати, розповідати вірші та гуморески, вступили у боротьбу за звання лауреатів районного фестивалю «Крила надії». Піснею «Музика землі» програму першої вікової групи від 6 до 12 років відкрив вокальний ансамбль Чутівської школи. А далі ще 24 номери художньої самодіяльності, причому в кожен із них юні артисти вклали часточку своєї душі та багато зусиль і старань. З першого звуку заволоділи глядацькою публікою Марійка Гринчук (дитяча музична школа), Ліза Євдокимова (Чапаєве). Пісенну канву фестивалю органічно доповнили солісти Наталія Глущенко, Владислав Годованець, Вікторія Майстренко, Діана Матюшко, Любов Гура, Катерина Мотієнко. Слухачі оваціями сприйняли пісню «Закоханий» у виконанні Жені Балановського та Станіслава Перельота (Вільхуватська школа). Додав сонячного настрою і вокальний ансамбль дівчаток Таверівської школи, зодягнених у жовто-зелені сукні.
Танець - не робота, а хто не вміє - то срамота
Порадували глядачів хореографічною катинкою «Від села до села» та композиціями «Кольорове дитинство», «Пробудження весни» учасники Зразкового ансамблю танцю «Капітошка», студії спортивно-бального танцю «Гран-прі» БДЮТу. Не осоромилися і танцюристи з Чутівської, Черняківської, Таверівської, Вільхуватської шкіл, адже у своїх рідних закладах вони справжні зірочки, без котрих не обходиться жоден захід.
 Умій пожартувати та знай, коли перестати
Що не говоріть, а вміють донести до слухача через влучне слово ідею справжніх людських цінностей юні артисти сценічного мистецтва. Так, Люда Начальна з Артемівки у гуморесці підказала, як жінці провчити невдячного чоловіка. А новокочубеївські школярі Максим Сотніков, Владислав Дзюба, Дмитро Коваленко у сценці про Мурзика зуміли застерегти від згубного впливу телеманії. Звичайно, хвилювалися, бо вперше на великій сцені. Перемогли страх перед публікою та показали винахідливість онуків і Валентин Безотосний, Ростислав Бурмус, Юрій Галдай, Вікторія Святна, Ірина та Наталія Столяри із Флорівської школи. Пропагувала творчість нашого поета-земляка Володимира Вертія учениця Таверівської школи Вікторія Радіоненко, продекламувавши байку «Ворона і соловей». «Шевченкові твори сяють, мов ясні зорі», - говорить народна мудрість. Це підтвердили й Діана Крамаренко та Даніїла Власенко з Чутівської школи, виконавши «Думи, мої думи» славного Кобзаря. Родзинкою сценічного мистецтва став авторський вірш Світлани Гужви зі Сторожівської школи. Манера впевнено триматися на людях, глибина мислення, влучно висловлена у слові, - все це свідчило, що перед глядачами виступає не початківець, а досвідчений поет. Можливо, так і буде, оскільки дівчинка дійсно талановита.
Як умієм, так і пієм
У конкурсній програмі другої вікової категорії від 13 до 18 років щедро посипався зірковий дощ. Запальною піснею «Тільки в нас на Україні» та оригінальним зовнішнім виглядом (босоніж і в сорочках) задали тон «Україночки» з Филенківської школи. У такому ж дусі співали Юлія Красовська зі Сторожового та ансамбль з Войнівської школи. Ніжно, лірично звучали музичні номери про школу та родинний затишок у виконанні Каріни Шаповал з Нової Кочубеївки та вокальних ансамблів Кочубеївської і Флорівської шкіл. Досить переконливо, майстерно донесли до глядацького загалу одвічні істини про перемогу добра над злом, любові над ненавистю вокалісти Водянської школи. Багато позитиву та драйву подарував Артем Чиж з піснею «Твій вогонь» (Артемівська школа). Сильним, гарно поставленим голосом тримала публіку в напрузі учениця Іскрівської школи Ірина Животовська. Її «Перемога» зірвала шквал оплесків. Справжнім відкриттям фестивалю стала дебютантка Анна Асатурова (Чутівська школа). Затамувавши подих, усі слухали в її виконанні англомовну пісню з репертуару Уітні Хьюстон. Це був успіх, про що свідчила бурхлива реакція залу. Завершила пісенний марафон Маргарита Магденко авторським твором, який написав її наставник Валерій Шастун «На крилах надії полечу, до світлої мрії долечу», - ці та інші слова з пісні можуть стати девізом і заспівом до районного фестивалю дитячої та юнацької творчості.
 Кожна пригода – до мудрості дорога
 Важлива подія в житті дітвори нашого району завершилась. Судді визначили найкращих, організатори нагородили фаворитів змагання, заохотили грамотами, подарунками учасників. Нікого не залишили поза увагою, ніхто не потерпів поразку, бо перемогла свята до творчості любов. І допомогли в цьому юним обдаруванням дорослі, починаючи від батьків, учителів і закінчуючи представниками органів влади, що опікуються дітьми. «Щороку «Крила надії» набирають більшого розмаху, підвищується конкуренція, зростає рівень підготовки та кількісний склад, а цьогоріч змагалися двісті п’ятнадцять дітей, - повідомила начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Тетяна Данільченко. - Якби не підтримка райдержадміністрації, районної ради, відділу освіти, то цього б не сталося. Дякую окремо звукооператорам Юрію Бафталовському, Миколі Михайліченку, котрі майже в екстремальних умовах врегульовували фонозаписи». Досвідом підготовки дітей до успішних виступів на районному святі поділився вчитель Водянської школи В.Шастун: «По-перше, ми, як і вся дітвора району, любимо фестиваль «Крила надії». Це єдиний у районі форум, де талановиті діти з віддалених сіл мають змогу показати себе та подивитися на інших, почерпнути щось корисне, збагатитися культурно. Спасибі організаторам за таку важливу справу. По-друге, до наступного туру ми розпочинаємо підготовку уже з першого вересня та живемо за правилом: «Ні дня без пісні». Цілковито поділяючи думку моїх співрозмовників та посилаючись на вислів Оскара Уайльда: «Кращий спосіб виростити дітей хорошими – це зробити їх щасливими», додам, що чим більше радісних подій в їхньому житті, на кшталт цього фестивалю, тим щасливішими вони будуть. Хіба не поталанило Яні Соломко з кар’єрою співачки, адже вона уже солістка популярної в Україні групи «Rеal О», яку продюсує зірка естради Наталія Могилевська? А у Яни Строй є перспектива працювати телеведучою після закінчення Київського вишу. Інші дівчата з Чутового - Аліна Деговець, Світлана Филенко уже розвивають творчість своїх вихованців, керуючи гуртками, а Юлія Клименко, Ольга Осіпенко у складі відомого хореографічного колективу педвузу своїми танцями прославляють Полтавщину далеко за її межами. Альона Рябцева з Черняківки зі своєю танцювальною групою також побувала у різних містах України, а Катерина Пальчик з Нової Кочубеївки успішно здобуває професію архітектора-дизайнера. Це, звичайно, далеко не повний перелік колишніх учасників районного фестивалю «Крила надії». За 13 років його існування підросла нова плеяда юних талантів. Тож успіху і процвітання дитячому форуму на шляху до нових висот на крилах надії!
М.Владиславська
Категорія: Новини | Додав: редакция (03.06.2012)
Переглядів: 836 | Теги: чутове сільські новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту