Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Великдень
Найменші, 150-грамові, реалізують по п’ять гривень. Удвічі більші продають по сім, а 700-грамові – по 12 гривень. Начальник цеху Лідія Пирожкова розповіла, що зазвичай перед Великоднем у майстрів та пекарів гаряча пора. Адже в середньому у ці дні із цеху вивозять 2000-2500 пасок. Розкуповують їх вмить, адже за смаком вони не поступаються домашнім. Майстри Наталія Селіхова і Наталія Зюбан працюють майже цілодобово. Та й пекарям Тетяні Семеренко, Наталії Лещенко і Віктору Бердалі на відпочинок лишається зовсім небагато часу. Реалізують паски у Чутовому та Артемівці, а нещодавно почали возити і до Полтави. Рецепт використовують нескладний, головне – приготувати з любов’ю. На десять кілограмів борошна тут беруть три з половиною кілограми цукру, три чверті кілограма дріжджів, 1,8 кг маргарину, сто грамів солі, півтора кілограма ізюму, тридцять яєць та два літри молока. З такої кількості сировини виходить 58 пасок вагою по 300 грамів. Потрапляє пухка великодня випічка на полиці магазинів, а звідти – в оселі жителів Чутівщини. І хіба має значення, купована паска чи випечена вдома? Адже, освятивши її, ми віримо, що паска принесе у наш дім здоров’я, радість та злагоду.
 
Домашня паска – з любов’ю до рідних
 
Кипить робота на кухні Артемівської школи. Нагодувати таку кількість дітей – справа нелегка. А ще ж, крім обідів у їдальні, необхідно напекти смачних булочок для буфету. Адже для школяра перекусу смачнішого за чай зі шкільною булочкою просто не існує. А хто ж спече краще за кухаря Світлану Муліку! Пліч-о-пліч з нею трудиться кухар Антоніна Возікова, яка під час мого візиту до школи саме видавала порції черговим. Чимало роботи і у кухаря Тетяни Кравець (на фото). У школі жінка не займається випічкою, але вона вправна майстриня у цій справі: її паски знає добра половина артемівців. Свого секрету смачної великодньої здоби жінка не відкриває: «Печу, як зазвичай, - говорить. – От тільки намагаюсь покласти побільше смачненького, щоб готовий продукт вийшов запашним і апетит викликав”. Пекти Т.Кравець уміла вже змалку. Коли вийшла заміж, стала робити це частіше, а згодом і життя своє пов’язала з галуззю харчування. Мати Т.Кравець, Катерина Дмитрівна, теж не відмовляє рідним у задоволенні поласувати домашньою паскою, а нещодавно діти їй нову духову шафу подарували, тож випікання перетворилось на задоволення. «Раніше я випробовувала усі нові рецепти, - розповідає Т.Кравець. – У жіночих журналах їх чимало друкували. Але згодом знайшла найзручніший для себе і найсмачніший для рідних, тож не зраджую йому вже багато років». 
Дар'я Густіліна
Категорія: Новини | Додав: редакция (17.04.2012)
Переглядів: 417 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту