Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Сімейні форми виховання
Тож переконувати у важливій ролі сім’ї для розвитку дитини, мабуть, зайве. Альтернативою біологічній родині може бути прийомна сім’я. Нині держава підтримує такі родини. До того ж, якщо раніше батькам, які хотіли взяти дитину у сім’ю, доводилося долати чимало перешкод, то зараз ваги перехилилися в інший бік. Пріоритетним стали усиновлення, створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу тощо. Відповідні соціальні служби намагаються відшукати для обездолених дітей прийомних батьків, дати їм шанс на повноцінний розвиток та щасливе майбутнє. Через безліч існуючих стереотипів справа ця не з легких. Втім, сьогодні на Чутівщині уже існують сім прийомних сімей, один дитячий будинок сімейного типу, у яких знайшли родинне тепло 15 діток. Саме для них з нагоди Міжнародного дня сім’ї спеціалісти центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор Л.Мартиненко) спільно зі службою у справах дітей (начальник Т.Штепка) 11 травня організували справжнє свято. Розпочалося воно в актовому залі Будинку дитячої та юнацької творчості, вихованці якого підготували для батьків і дітей концерт.
 
 
Ведучі Віталій Нікітенко та Юлія Романенко не лише оголошували номери, а й досить доречно зачитували вірші про родину, святу материнську любов та батьківську турботу. Каріна Зебкало, Ольга Ладіна виконали зворушливі пісні на родинну тематику. А заряд позитивних емоцій подарували вихованці Зразкового ансамблю танцю «Капітошка» (керівник Н.Клименко). Вихід хлопчиків і дівчаток в українському національному вбранні під запальну мелодію викликав жваві аплодисменти батьків, дітей та інших гостей свята. Не залишили байдужими глядачів і юні артисти студії спортивно-бального танцю «Гран-прі» (тренер С.Кулик). Зокрема, вихованка Марії Проценко з Грякового, чотирнадцятирічна Маринка, навіть записувала на відео мобільного «джайв» у виконанні призерів обласних та всеукраїнських конкурсів Юлії Нікітенко та Артура Арустамяна.
 
 
 
 
Сама ж Марія Федорівна відмітила, що організатори та юні виконавці влаштували дійсно чудовий концерт. Наприкінці заходу на головних винуватців свята очікували вітальні листівки та солодощі від РДА й районної ради. Вручили їх заступник голови РДА Світлана Титар та заступник голови районної ради Віктор Калаур. Подарунки отримали родини Котових та Тіщенко з Артемівки, Горінчой, Полтавських-Котебів і Проценко з Грякового, Харлай з Нової Кочубеївки, Пукась та Храпач з Чутового.
 
Від імені керівництва району і депутатського корпусу С.Титар та В.Калаур подякували присутнім батькам за те, що зігріли родинним теплом дітей, подарували їм свою любов, вселили віру у світле майбутнє та виховують достойними громадянами України. Однак на цьому свято не закінчилося - після традиційного фото на пам’ять діти з батьками вирушили до районного краєзнавчого музею, завідуюча якого Галина Бафталовська підготувала змістовну і цікаву екскурсію.
 
 
Діти загадували бажання у музеї: для цього, зі слів Г.Бафталовської, слід тричі потерти музейний експонат - корінь дерева 
 
Галина Степанівна – справжній майстер своєї справи, тож і дорослі, і діти не лише дізналися багато цікавого про рідний край, а й отримали чимале задоволення від спілкування з екскурсоводом. Їм навіть дозволили потримати у руках зуб доісторичного мамонта. А наостанок учасники свята відпочили на природі, зварили гуртом смачну кашу, поспілкувалися в невимушеній атмосфері, адже впродовж року у кожного відбулося чимало нового. Зокрема, наймолодший член родини Котових непосидючий Саша (на фото ліворуч) уже закінчує перший клас. Його тато Олександр Володимирович розповів, що хлопчик намагається добре навчатися і, як справжній чоловік, тягнеться до техніки. «Уже допомагає мені ремонтувати автомобіль – ключі подає, - з усмішкою каже О.Котов. – Його ж старша сестричка восьмикласниця Іра – учасниця усіх предметних конкурсів. А у математичному «Кенгуру» посіла перше місце у школі». Здобутками своїх вихованців похвалилася і Катерина Горінчой, яка разом з чоловіком взяла на виховання шістьох діток і створила поки що єдиний на Чутівщині дитячий будинок сімейного типу. Жінка розповіла, що найстарший Альберт уже вирушив у самостійне життя, навчається у Харківському автодорожньому технікумі. Втім, хлопець підтримує зв’язок зі своїми прийомними батьками. «Спілкується переважно з татом, - каже К.Горінчой. – Богдана у нас – цьогорічна випускниця, планує вступати до педагогічного вузу. Добре навчалася, завжди була активною у шкільному житті, має багато друзів, навіть у далекій Італії. Свого часу вона побувала у цій сонячній країні і потоваришувала з однією родиною. Нині ж через Інтернет спілкується з італійцями їхньою рідною мовою. Пішов до першого класу і наймолодший Максимко. Шустрий він у нас – встигає скрізь. Проте - добре читає і рахує. Та найбільше полюбляє разом зі старшими братами ганяти м’яча. А Маринка і Даша – мої помічниці». Жінка також розповіла, що всього буває, адже діти жваві й непосидючі, і у кожного свій характер. Тож потрібно запастися чималим терпінням, а ще необхідна щира зацікавленість життям дитини, усіма її дріб’язковими і наївними, на перший погляд, проблемами. Адже батьківство - серйозна і відповідальна праця, але ж і нагорода за неї особлива - любов дитини, її щасливі оченята. Безперечно, у кожній родині існують свої проблеми та труднощі не лише матеріальні, а й моральні. Втім, батьки, з якими я спілкувалася цього дня, власним прикладом підтверджують - великою любов’ю можна здолати усе.
Оксана ЧЕРКАС.


Джерело: http://чутово
Категорія: Новини | Додав: редакция (18.05.2012)
Переглядів: 452 | Теги: ЧУТОВЕ, Сільські новини, Чутово | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту