Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

подія
На урочисте відкриття підвідного газопроводу високого тиску до Іскрівки прибули народний депутат України кількох скликань, почесний голова обласної благодійної громадської організації «З теплом і добром» Олексій Лелюк, начальник ПАТ «Полтавагаз» Ростислав Гринчак, депутати обласної ради Микола Ганнущенко та Микола Хоменко. У заході взяли участь голова районної ради Віталій Бистрай, заступник голови РДА Світлана Титар, керуючий управлінням з експлуатації газового господарства (УЕГГ) району Олександр Качала, керівник апарату РДА Олександр Білан.
 
Завітали до села і керівники освітньої та медичної галузей району Мілана Павленко та Юрій Рибак, для яких цей захід є також досить знаковим. Адже найближчим часом планують газифікувати Іскрівський ФАП, а невдовзі дійде вогник надії і до місцевих школи та дитсадка. Розділити з жителями села радість цієї визначної для них події приїхали й безпосередні виконавці робіт – працівники УЕГГ. На початку зустрічі О.Лелюк розповів, що реалізувати проект вдалося за кошти ПАТ «Полтавагаз». Тож, попри всі труднощі, свої зобов’язання перед місцевими жителями О.Лелюку вдалося виконати. Варто нагадати, що газифікувати село мали намір ще з десяток років тому й почали будувати підвідний газопровід. Втім, фінансування з держбюджету припинилося, і роботи залишилися незакінченими. Жителі села неодноразово зверталися з проханням до народного депутата посприяти у вирішенні болючого для них питання. Тим паче, що справа уже поволі зрушила з місця. Зі слів Іскрівського сільського голови Анатолія Сватенка, виготовили проектно-кошторисну документацію на будівництво вуличного газогону, а окремі жителі зробили відповідну документацію для власних обійсть. І ось, нарешті, подолані останні кілометри до села, і на його околиці з’явилася новенька свіжопофарбована газорозподільна станція, біля якої і відбувся урочистий захід. Вогонь від підвідного газопроводу запалили одні з кращих працівників УЕГГ - слюсарі Олександр Філоненко та Олександр Циганков.
 
А іскрівці щиро дякували О.Лелюку за таку суттєву допомогу. Ганна Волкова навіть приготувала для нього невеличкий, але щирий подарунок – букет із власного квітника. Олена Федоренко висловила сподівання, що незабаром з’явиться газ і у будинках. А щоб це трапилося якнайшвидше, громаді необхідно створити кооператив і гуртом дружно приступити до газифікації села. До того ж, і керівник місцевого газового господарства О.Качала пообіцяв у цьому підтримати жителів Іскрівки. Зокрема, безкоштовно відкоригувати уже виготовлену документацію, сприяти у придбанні матеріалів безпосередньо від виробника. Також він наголосив, що в цілому вартість підведення газу для кожного залежатиме від кількості членів кооперативу, монтажу та кілометражу газогону. До речі, щоб здешевити для людей підведення газу, за кошти газового підприємтсва придбали шкафну та проклали селом два кілометри газопроводу. Наприкінці зустрічі найбільш ініціативні жителі села на чолі з місцевим підприємцем Віктором Павликом обговорили з О.Качалою початкові етапи своєї діяльності. Від їхньої активності залежатиме час, коли блакитний вогник запалає уже в оселях іскрівців.
Оксана Черкас


Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (16.06.2012)
Переглядів: 582 | Теги: Сільські новини, Чутово | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту