Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Освіта
Переконливою мовою цифр
Педагогічний колектив нараховує 41 учителя, з них 23 висококваліфікованих: 6 методистів, 6 старших вчителів, 11 вищої та першої категорій. Для підвищення освітнього розвитку учительського корпусу минулого навчального року відбулося п’ять зональних та один районний семінар, п’ять педагогів взяли участь у районному етапі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року», один з яких став переможцем та учасником обласного етапу. Навчальний заклад повністю забезпечений кадрами. Минулого навчального року до школи прибув один молодий спеціаліст; цьогоріч також очікується поповнення. Обслуговуючий персонал нараховує 21 працівника. На 1 вересня 2011 року у школі навчався 371 учень, два з яких за індивідуальними планами. Навчальний рік закінчили 42 учні дев’ятих класів та 31 - одинадцятих. Моніторинг навчальних досягнень свідчить, що 140 школярів (42%) засвоїли матеріал на достатньому та високому рівнях, 20 з них нагороджені похвальними листами, два – отримали свідоцтва про базову середню освіту з відзнакою, а одна школярка – «золоту» медаль. Під час зовнішнього незалежного оцінювання переважна більшість випускників отримала сертифікати з сумою балів вище 150. У міжнародних та всеукраїнських конкурсах взяли участь 357 учнів. За відмінний і добрий результат діти отримали золоті та срібні сертифікати. З двадцяти трьох учасників районного етапу предметних олімпіад 17 учнів стали призерами, один здобув третє місце на обласному турнірі з географії. Звичайно, за цими цифрами - наполеглива праця педагогів і самих учнів. У школі є три комп’ютерні класи, два мультимедійні проектори, 30 інформаційно-комп’ютерних програм. Щодо турботи про дітей, то 250 осіб щоденно харчувалися, 106 учнів регулярно під’їздили до школи, 120 молодших школярів відпочили у пришкільному таборі «Джерельце». П’ятеро дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування оточені особливою опікою: безкоштовно харчуються, залучені до участі у різноманітних заходах для дітей пільгових категорій.
 
Над чим працює школа
Один з проектів для поліпшення якості освіти Артемівської школи є інноваційна діяльність, мета якої - підвищення рівня професійної компетентності педагогічних кадрів через самоосвіту, внутрішньошкільну методичну роботу, участь у районних методоб’єднаннях, семінарах, конкурсах. Надалі функціонуватимуть постійно діючий психолого-педагогічний семінар, предметні кафедри, творчі групи. За цільовою обласною програмою продовжуватиме діяти інтерактивний комплекс, де учні поглиблено вивчатимуть окремі науки. Для створення умов варіативності навчання у 2011 році набрали два 10-их класи, учні яких здобувають освіту за програмою природничо-математичного напрямку, зокрема біологічно-фізичного. Триває профільне навчання, що спрямовує на розвиток критично мислячої особистості, здатної приймати нестандартні рішення та використовувати здобуті знання для професійного самовизначення. Ведеться робота щодо залучення до навчання в десятому класі учнів Іскрівської школи та обліку шкільного контингенту. Складовою плану розвитку закладу є удосконалення позаурочної навчально-виховної роботи. На базі школи і надалі працюватимуть філія ДЮСШ, дитячої музичної школи, різнопрофільні гуртки, спортивні секції. Продовжується облаштування спортивного майданчика. Необхідно поліпшити умови для гри у волейбол. Восени планується відкриття краєзнавчого музею. Дирекції школи потрібно докласти чимало зусиль для зміцнення матеріально-технічної бази. Споруда з прибудовами, якій понад 40 років, потребує постійного ремонту. Покрівля запасного виходу, дах та стеля роздягальні, підлога спортзалу, часткова заміна і промивання системи опалення, заміна вікон, утеплення класних кімнат, розширення внутрішнього туалету, облаштування огорожі навколо корпусу – це лише частина нагальних проблем, які наполегливо долає та планує вирішити керівник школи. Без підтримки тут аж ніяк не обійтися, тому й завершила свій виступ В.Удовиченко щирою подякою за розуміння та допомогу всім, хто вносить посильний вклад у розвиток школи, зокрема Артемівській селищній раді, фермерам та підприємцям, батькам.
 
Всякий двір хазяйським оком тримається
Турботлива господиня, що постійно дбає про покращення благоустрою, оновлення та осучаснення інтер’єру приміщень; мудрий психолог, що створює комфортні умови для працівників та учнів школи; енергійний адміністратор, що не зупиняється на досягнутому та забезпечує всебічний розвиток колективу, - така оцінка прозвучала під час обговорення звіту у виступах. Стіна-панорама, нещодавно оформлена та декорована оригінальною штукатуркою із золотавим покриттям і високоякісними фотокартинами краєвидів Артемівки, була ще однією промовистою деталлю до характеристики Валентини Удовиченко, зокрема її естетичного смаку. Тож роботу директора Артемівської школи одноголосно визнали задовільною.
Оксана Мірошниченко.
Категорія: Новини | Додав: редакция (13.07.2012)
Переглядів: 401 | Теги: ЧУТОВЕ, Сільські новини, Чутово | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту