Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Благоустрій
Минулої п’ятниці у центрі селища вирувала робота - люди масово саджали ялинки і берізки. Окрім того, навели лад на прилеглих до установ і організацій територіях. Тож про результати Всеукраїнського дня благоустрою і озеленення розповідає голова районної ради Володимир ФИЛЕНКО.
- Чи вдалося реалізувати ініціативу районної ради та райдержадміністрації щодо озеленення?
- Чесно кажучи, був приємно вражений, що стільки людей відгукнулися на наше прохання взяти участь у насадженні дерев та наведенні ладу на прилеглих територіях. У центральному парку дружно садили ялинки, берізки і липи працівники відділів та управлінь райдержадміністрації, апарату районної ради, дитячої музичної школи, управління ПФУ, юстиції, відділу статистики, районного Будинку дитячої та юнацької творчості, Ощадбанку, учні ПТУ №55. У сквері за меморіалом Вічної слави трудилася бригада з благоустрою Чутівської селищної ради на чолі з Юрієм Юшком. На жаль, лишилися осторонь спільної справи оновлення центрального парку службовці відділу Держгеокадастру, хоча побіля свого закладу і висадили декілька саджанців. Активно садили дерева на прилеглих територіях працівники «Укртелекому», відділення поштового зв’язку, школи, двох дитячих садків, центральної районної лікарні та районного центру ПМСД, райспоживтовариства, КП «Чутівське», співробітники військкомату, поліцейські, бібліотекарі, податківці. Не останню роль відіграли і пожежники, які підвозили воду. А надалі двічі на тиждень вони разом з бригадою благоустрою поливатимуть саджанці, аби ті добре прийнялися. Долучилися до акції озеленення і окремі громадяни. Так, Тетяна Марченко і Станіслав Грибань посадили саджанці у парку навпроти багатоповерхівки, що знаходиться поруч з магазином «Наталі»; поблизу ж самої будівлі садила ялинки Вікторія Кравченко; Надія Легкобит висаджувала дерева біля власного кафе. Варто відмітити і старанність працівників газового господарства, які вирубували поросль, загрібали сміття та білували дерева на території, що тягнеться від їхнього підприємства до містка через річку в районі «Сільгосптехніка». Результати їхньої праці радують проїжджих. - А як щодо місцевих органів самоврядування? - Вони також активно займалися озелененням своїх населених пунктів. Окрім ялинок, керівники місцевих органів самоврядування саджали берізки, каштани, дуби, липи. Зокрема, у Филенківській сільській раді висадили 500 ялинок, 600 лип, тисячу берізок. Я щиро дякую усім людям, які взяли участь у добрій справі. Адже це свідчить, що їм небайдужий рідний край. - Скільки дерев висадили минулої п’ятниці? - Усього 390 ялинок, близько двох тисяч берізок, 30 каштанів, 92 дуба.
- Де ж взяли стільки саджанців?
- Керівництво Іскрівського лісництва надало безкоштовно сотню ялинок, а також липи, каштани, дуби. Щиро дякую Миколі Рибаченку за розуміння. Також від імені районної ради, райдержадміністрації, жителів району величезне спасибі за сприяння директору Тростянецького лісгоспу, що на Сумщині, Віктору Зубку. - Продовжуватимете озеленення? - Звичайно. Маємо намір розбити ще декілька скверів у Чутовому. А усі бажаючі долучитися до озеленення нашого краю можуть безкоштовно взяти у нас саджанці. І не важливо, де їх вони вирощуватимуть - у парку, чи біля двору, аби лиш прикрашали селище чи село. Також плануємо у середу провести ще один районний захід з благоустрою. Працівники установ і організацій вирубуватимуть поросль, білуватимуть дерева уздовж центрального автошляху. Велике прохання до приватних підприємців Чутового, які займаються торгівлею - впорядкуйте територію побіля своїх закладів. Приміром, неохайно біля магазинів, що знаходяться неподалік Чутівської селищної ради. Та й власники торгівельних точок, що поблизу будівлі пошти і «Укртелекому», теж повинні подбати про естетичний вигляд перед своїми закладами. Адже зрозуміло, що ніхто, окрім нас, не наведе лад у рідному краї. Тільки завдяки нам Чутівщина залишатиметься мальовничою, багатою на яскраву зелень і квіти. Тож бережіть посаджені іншими дерева і долучайтеся до благоустрою.
Розмову вела Оксана Черкас
Територія центрального парку Чутового минулої п’ятниці перетворилася на справжній мурашник. За ініціативи небайдужих меценатів для озеленення найбільш людних місць Чутового закупили ялинки, берези і липи. Їхньою висадкою цього дня і займалися працівники різних установ. До них долучилися і вихованці ПТУ №55 Владислав Тригуб, Євген Мурас, Влад Калюжний, Юрій Бочкар та Віталій Монастирьов (на фото), які поливали зелені насадження. Не залишилося осторонь спільної справи і керівництво місцевої пожежної рятувальної частини, надавши для поливу дерев спецтехніку під кермуванням Григорія Гайдука. * * * Людно було і побіля газового господарства, працівники якого щороку прибирають чималу територію, починаючи від самого підприємства і закінчуючи містком при в’їзді до центру Чутового. Спеціаліст газової служби Ольга Третяк розповіла, що господарство дбає не лише про затишок у рідному селищі, а й про створення відповідного іміджу своїй установі. Відвідувачів має радувати прибрана територія, побілені бордюри і доглянуті дерева. Саме тому щороку газовики власними силами і приводять все до належного стану - вирубують зайві насадження, білують дерева, прибирають торішнє листя. * * * Зробити перебування пацієнтів у стінах лікувального закладу і на його території комфортним - одне з пріоритетних завдань медиків, тому вони також приєдналися до Всеукраїнського суботника з благоустрою. Злагоджено, на одному подиху працювали медичні працівники центральної районної лікарні та районного центру первинної медико-санітарної допомоги. Вони привели до ладу квітники, узбіччя і під’їзди до лікарні, посадили дерева, висіяли квіти. Тому і результат їхньої праці не змусив на себе довго чекати. Уже після обіду територія лікувального закладу засяяла чистотою і свіжістю. Фотоінформація
Юліани САМОЗВОН.


Джерело: http://чутове, сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (15.04.2016)
Переглядів: 826 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту