Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Виконавча влада

До райдержадміністрації 17 квітня на зустріч прибули сільгосптоваровиробники, представники служби держветмедицини та районного сектору управління ДСНС. Леся Володькіна зазначила, що під час підготовки заходу організатори ретельно вивчали прогноз погоди за минулий тиждень. Згідно з пророкуванням синоптиків, мав би йти дощ, однак встановилася суха й сонячна погода. Тож бесіду довелося дещо скоротити, аби аграрії мали змогу якнайшвидше повернутись на ниви. Але такі зібрання необхідні насамперед для того, щоб влада і представники контролюючих органів змогли порозумітися. Бурхливо обговорювали, зокрема, меморандум про взаєморозуміння і співпрацю, який підписали в обласній раді 26 березня. Документ уклали на рекомендацію постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин. Від обласної ради документ підписав її голова Петро Ворона, від облдержадміністрації – губернатор Віктор Бугайчук.

З текстом меморандуму ознайомились керівники прокуратури області, головного управління юстиції в області, міндоходів, держземагентства, держсанепідслужби, державної інспекції сільського господарства, державної екологічної інспекції.

Під час підписання документу П.Ворона звернув увагу очільників контролюючих органів та служб на неприпустимість зловживань перевірками та штрафними санкціями стосовно товаровиробників. У свою чергу, В.Бугайчук попередив, що буде особисто займатися фактами порушення меморандуму.

Недосконалість регулювання правового поля у земельному, податковому, природоохоронному, екологічному законодавстві щодо державної реєстрації права оренди земельних ділянок (паїв), набуття права користування невитребуваними земельними паями, використання надр (видобування підземних вод) для господарських потреб тягне за собою мільйонні штрафні санкції. Це дестабілізуючий фактор, що може призвести до спаду аграрного виробництва на Полтавщині.

То які ж основні положення меморандуму? По-перше, «визнаючи Закони України, інші нормативно-правові акти, що встановлюють та регулюють правове поле перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, задля зміцнення обопільного співробітництва щодо розвитку земельної, податкової, природоохоронної та екологічної сфер, прагнучи підвищити ефективність їхнього правового регулювання, виходячи з інтересів територіальних громад у частині планування продовольчої безпеки держави та розвитку сільських територій, вважати, що органам державного нагляду та контролю необхідно здійснити заходи щодо перегляду програм проведення перевірок, застосування штрафних санкцій до аграріїв у частині викладених вище питань, до врегулювання їх на законодавчому рівні».

По-друге, обласна рада та облдержадміністрація беруть на себе зобов’язання звернутися до Верховної Ради і Кабміну з пропозиціями щодо законодавчого врегулювання проблем, які унеможливлюють ефективну роботу сільгоспвиробників.

Ідея такого меморандуму, звісно, непогана. Однак на зустрічі сільгоспвиробники відверто висловили недовіру щодо дотримання положень документа контролюючими органами. «Підлив олії у вогонь» і присутній на сходинах представник ветеринарної міліції Роман Сухомлин, який зазначив, що, мовляв, меморандум меморандумом, а свою діяльність він провадитиме лише згідно з чинним законодавством. Прикметно, що аграрії погоджуються з необхідністю контролю над розвитком тваринницької галузі. Однак, як вони стверджують, іноді перевіряючі вбачають серйозні порушення у зовсім незначних недоліках.

Директор ПСП «Дружба» Микола Явдошенко порушив ще одне наболіле для керівників господарств питання мобілізації. «У такий гарячий час неприпустимо мобілізовувати працівників аграрної галузі, - наголосив Микола Володимирович. – Хто ж працюватиме на полі? Хто годуватиме державу? А голод – це гірше, ніж війна».

Проблемами, з якими доводиться стикатися у своїй діяльності, поділилось також подружжя Івана і Людмили Рубанів. Фермер поскаржився, що часто замість того, щоб спокійно працювати в господарстві, він повинен чимало часу проводити в кабінетах різноманітних інстанцій. А Людмила Олексіївна наголосила: «У першу чергу прокуратура має бути не контролером і наглядачем, а захисником закону, а отже й громадян».

Директор СТОВ «Світоч» Василь Кириченко зауважив, що найсуворішою до сільгоспвиробників є екологічна інспекція. «Чи є ще десь у світі така країна, де б люди так випрошували у держави дозволу працювати на своїй землі?» - пролунало риторичне питання з вуст Василя Петровича.

Усі зауваження аграріїв Л.Володькіна детально занотувала, аби в подальшому працювати над усуненням проблем. Після нетривалих дискусій господарі поспішили розійтись, адже лани віддячують щедрими врожаями не за розмови, а за працю.

Дар’я Густіліна.


 



Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (26.04.2014)
Переглядів: 426 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту