Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Великдень

Слава про кафе «Дорожнє» свого часу гриміла на весь Радянський Союз. Тоді навіть у путівниках писали про цей заклад, як про місце, де можна смачно, по-домашньому пообідати. І до цього часу «тримати марку» вдається керівнику кафе, приватному підприємцю Любові Сологуб.

Працівниці кафе випікають і запашні пухкі паски – головний символ Великодня, який у традиції вірян символізує плоть Христа. Цього року побувати на кухні «Дорожнього» пощастило й мені. Запаморочливий солодкий аромат одразу ж навіяв думки про свято – це перша партія рум’яних пасочок стрункими рядочками вистроїлась на тацях. Л.Сологуб повідомила, що над приготуванням Великоднього хліба в кафе трудяться троє кондитерів-буфетниць Людмила Голубка, Наталія Хитушко та Зоя Гайдамака. «Перед святом допомогти й порадити, як спекти якнайсмачніші паски, до нас приходить ветеран галузі громадського харчування Марія Даценко, - розповіла Любов Степанівна. – Свого часу Марія Іванівна працювала у місцевому ресторані, а потім, аж до виходу на пенсію, у «Дорожньому». Тож на неї щороку очікуємо з нетерпінням: свою майстерність, здобуту роками нелегкої праці, вона без вагань передає молодому поколінню фахівців».

У кафе паску зачинають тричі. Щоразу це маса по 15 кг. У результаті виходить приблизно сорок пасок. Любов Степанівна зауважила, що тепер стали випікати дещо менше цих виробів, адже останнім часом перестали їздити підприємці, які скуповувались у Харкові. А вони завжди із задоволенням купували тут паски, замовляючи заздалегідь. Варто зазначити, що рецепт паски ані керівник кафе, ані працівниці ні в якому разі не розкривають. Головне, як наголосили кондитери, у них на виробництві тісто підходить тривалий час, з цим процесом тут не поспішають. Кажуть, можна було б спекти й більше, але надають перевагу не кількості, а якості. Тож духмяні, з жовтою, мов сонечко, м’якоттю, пухкі паски зачаровують божественним ароматом усіх відвідувачів кафе. А коли цю смакоту спробуєш, то до останньої крихти вже не зможеш відірватися.

Дар’я ГустілінА.


 



Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (19.04.2014)
Переглядів: 425 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту