Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Великдень

Ведуча дійства Галина Бафталовська розповіла присутнім на заході учням п’ятих класів Чутівської школи та класним керівникам Людмилі Стукун та Ларисі Марсаутовій про знамениті в усьому світі українські писанки, що беруть свій початок від прадавніх вірувань нашого народу. Учасниці театральної студії «Ровесник» при БДЮТі, яким керує Г.Бафталовська, Настя та Катерина Литвин, Лілія Шишкова, Віка Чередник, Світлана Лосяніна розповіли, що кожен орнамент, який наносять на яйце, таїть у собі звернення до Бога, привертає добрі сили й відводить лихе, сповіщає про створення світу, про вічні закони мудрості і любові.

Запрошена на свято керівник студії прикладного та декоративного мистецтва районного Будинку культури Наталія Филенко ознайомила учасників заходу з різновидами виготовлення яєць на Великдень, показала, як зробити спеціальний прилад для цієї тонкої роботи – писачок. Виявляється, крім відомих усім писанок, є ще й крашанки, мальованки, дряпанки, шкрьобанки, крапанки, галунки. Назва залежить від того, який чином розмальоване яйце. Діти із задоволенням взяли участь у майстер-класі від Наталії Вікторівни (на фото), радіючи своїм витворам.

Дітей та їхніх наставників з Великоднем привітала директор БДЮТу Тетяна Качала. Веселий танок «Вишеньки-черешеньки» подарували маленькі танцюристи Зразкового ансамблю танцю «Капітошка» (кер. Наталія Клименко) Настя Різуненко, Артур Юриков та Ірина Молодушко.

При вході до актової зали представили виставку виробів члени гуртків «Виготовлення іграшок-сувенірів», «Плетіння на спицях» (кер. Ірина Шляпкіна) та «Художня вишивка» (кер. Галина Ропавка). Стіни прикрасили малюнки юних художників з гуртка «Палітра» БДЮТу, який діє при Чапаєвській школі (кер. Валерія Баришева).

Подібні заходи важливі для відродження у душах дітей національних та родових традицій українського народу, для збереження любові й поваги до рідної землі.

Фотоінформація Наталії ЛОСЬ.


 



Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (19.04.2014)
Переглядів: 376 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту