Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

У районній раді
Другого грудня у кабінеті голови районної ради відбулося спільне засідання постійних комісій з питань планування, бюджету, фінансів, економіки та управління майном комунальної власності, з питань соціального захисту населення, освіти, культури, охорони здоров’я, молоді і спорту, ЖКГ, транспорту і зв’язку та президії районної ради. Депутати передусім обговорили заміну голови постійної комісії з питань соціального захисту населення, освіти, культури, охорони здоров’я, молоді і спорту, ЖКГ, транспорту та зв’язку. В. о. голови районної ради В.Калаур запропонував замість попереднього її керівника В.Нікітенка обрати на цю посаду Т.Малахову.
Під час звіту начальника відділу освіти РДА Тетяни Дейнеки про роботу з молоддю, депутати цікавилися, чи організували безкоштовне харчування дітей з категорії переселенців із зони АТО. Тетяна Миколаївна пояснила, що всі ці питання вирішуватимуть під час розподілу субвенції на наступний рік. Також присутні одноголосно погодилися надати в оренду актову залу Чутівської школи громадській організації «Гран-прі» (кер. С.Кулик) для проведення обласного конкурсу. Заступник головного лікаря ЦРЛ Тетяна Кеда порушила питання кадрового забезпечення лікарні: через відсутність житла багато спеціалістів залишають наш район. Депутати обговорили кілька варіантів вирішення проблеми. Про внесення змін до показників районного бюджету на 2014 рік та фінансування видатків районного бюджету на перший квартал наступного року поінформувала начальник фінуправління РДА Валентина Грекова, а начальник відділу економічного розвитку і торгівлі РДА Людмила Лоєнко ознайомила з виконанням програми розвитку малого підприємництва. Народний депутат України Андрій Река направив до районного керівництва прохання про надання кімнати для прийому громадян. Депутати задовольнили прохання нардепа. Найбільше часу приділили проблемі оптимізації навчальних закладів. На комісію винесли питання про тимчасове припинення роботи Смородщинської та Водянської шкіл. Т.Дейнека навела дані, які свідчать про збитковість утримання кількох шкіл району через малу чисельність учнів. Найменше, а саме шість школярів навчається у Фльорівській школі, і це наразі найбільш затратний навчальний заклад району. Утримання одного учня у цій школі коштує 25 тис. грн на рік при нормі 8,8 тис. грн. Це середнє арифметичне з сукупності оплати за енергоносії, підвезення, харчування, заробітної плати вчителям та придбання інвентарю. 20 тис. грн витрачають на школяра у Смородщинській школі, а на кожного з 37 учнів Водянської школи - 19,5 тис. грн. Тож, виходячи зі складної економічної ситуації у державі, вирішили запропонувати таке розв’язання проблеми, та зекономити завдяки цьому 1,2 млн грн. Заступник голови РДА Тетяна Данільченко, пояснюючи усі фактори, запевнила, що вчителів влаштовуватимуть в інші навчальні заклади району, а добротне, багатофункціональне приміщення Водянської школи мають намір використати для соціального притулку. Юрист районної ради Юлія Стрілець пояснила, що такого поняття, як призупинення роботи навчального закладу у законодавстві не існує, до того ж нині діє мораторій на закриття шкіл. Тому з юридичної точки зору це доволі складна ситуація. Проте можна створити робочу групу з розгляду цього питання, здійснити поглиблений моніторинг, ретельно вивчити всі деталі, провести загальні збори громади, і тільки тоді відповідно до законодавства знайти вихід із ситуації. Врешті, після тривалих дебатів вирішили залишити це питання на доопрацювання і не квапитися з поспішним рішенням. Взагалі на комісії депутати одностайно підтримали 25 з 26 винесених на порядок денний питань.

Джерело: http://чутове, сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (05.12.2014)
Переглядів: 516 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Черняківський рибак  
0
А якже гасло " Україна для людей"!!!????? Школи закривають, бюджет скорочують, людей убивають.... Це майданне " Ми здобульи"???!!!! Може Река буде навідуватися в район і трохи порядок наведе, бо ця майданна бендеряцька зграя в райдержадміністрації лише пам'ятники валити вміє та горлати " Хурроям слява"!!!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту