Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Профорієнтація

На своєрідне засідання «круглого столу» прибули учні дев’ятого класу Новокочубеївської школи разом з учителем Ольгою Заболотною та директором школи Надією Калюжною. Ведуча запропонувала школярам взяти участь в ігровому судовому процесі по обвинуваченню деяких професій. У результаті активного обговорення дійшли висновку, що непотрібних професій не існує, є лише неактуальні для якогось певного регіону.


Останнім часом виникло багато нових спеціальностей, які нині користуються попитом у суспільстві. Молодь все частіше бажає стати маркетологом, програмістом, флористом, дизайнером, мерчендайзером. Старшокласники змагалися у спостережливості й знанні професій під час розгляду плакату, який виготовили для них спеціалісти РЦЗ.


Досить цікавими були розповіді учнів про те, чим займалися їх батьки та інші члени сім’ї. Для цього кожен створив «Дерево професій моєї родини». Захопили слухачів Яна Опаленик, Надія Окач, Яна Горохова, Таня Демченко, Ірина Демченко. Виявилось, що раніше люди більше присвячували себе роботі на землі, у рідному колгоспі: працювали доярками, водіями, трактористами. Згодом молодше покоління ставало продавцями, вчителями та медсестрами.


Альона Мордінська і Артем Горгуц зачитали власні твори-роздуми «Мій перший робочий день». Дівчина з вибором професії ще точно не визначилась, але кілька варіантів має. Про одну з них - вчителя – вона й розповіла. Артем також не знає, ким буде в майбутньому, але у будь-якому випадку мріє стати корисним людям.


На захід завітала і декан факультету біотехнології Харківської ветеринарної академії з презентацією навчального закладу. А другокласники Чутівської школи розповіли, що вони думають про вибір професії. В.Клименко звернула увагу присутніх на те, що слід врахувати, де саме людина хоче працювати: у колективі, з паперами, з тваринами чи творчо, адже правильний вибір суттєво вплине на подальшу роботу. Та головне, повірити в себе і налаштуватися на успіх.

                                                                                                                                                                     Наталія ЛОСЬ.

Категорія: Новини | Додав: редакция (02.03.2013)
Переглядів: 460 | Теги: Чутово, ЧУТОВЕ, Сільські новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту