Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Освіта


На захід, який організувала класовод Наталія Свирид і провела разом зі своїми вихованцями – учнями молодших класів, прибули методист РМК Лілія Юрченко, вчителі Світлана Бандура з Чапаєвської школи, Наталія Пуша з Флорівської та Наталія Умніченко з Новокочубеївської. У рамках семінару представили проект «Мистецькими стежками рідного краю». Школярі утворили три групи «Мандрівники», «Поети» і «Журналісти», кожна з яких працювала за відповідними напрямками: «Творці прекрасного, розумного, доброго» (творчість митців нашого краю); «Вірші мого дитинства» (поезія учнів); «Розквітай, рідний край» (зустріч з творчими учителями). Упродовж тривалого часу школярі ретельно збирали свої напрацювання, які потім оформили у мальовничий альбом.

Учні коротко розповіли про життєвий шлях місцевих митців, зачитали їхні вірші; а поетеса Раїса Артеменко сама завітала до школярів. Кожен власний твір юні поети яскраво проілюстрували.

Цікавою була зустріч з учасницями гурту «Ремікс-драйв» Надією Меркуце, Анютою Конюшенко, Крістіною Вортоломей та Дар’єю Готрою. Дівчата постійно займаються у студії з однойменною назвою, яку створив вчитель музики, тонкий знавець музичних жанрів Валерій Шастун. Їхній девіз: «Жодного дня без пісні». Репертуар створюють самі: кожен пропонує свій рядок майбутнього твору, музику ж підбирає наставник. Учасниці гурту вже встигли дати два інтерв’ю у прямому ефірі на радіо «Ваша хвиля» ДТРК «Лтава». Пісні наших земляків знайшли свого слухача, адже вони часто звучать у вітальних радіопрограмах. Зокрема, досить популярним став твір «Спасибі тобі, мамо», який з’явився як подарунок жінкам до 8 Березня. А ремікс пісні «Учат в школе» гурт нещодавно успішно представив на районній сцені. «Зараз працюємо над написанням нових пісень для альбому, який сподіваємося випустити до Нового року, - розповів Валерій Володимирович. - А ще плануємо організувати у Чутовому творчий вечір гурту «Ремікс-драйв».

Активно співпрацює зі співаками директор школи Олена Кривонос, яка і сама майстерно володіє поетичним словом. До речі, гімн школи – спільна робота В.Шастуна та Олени Іванівни.

Семінар пройшов на високому рівні, про що свідчили схвальні відгуки гостей освітнього закладу.

Категорія: Новини | Додав: редакция (26.04.2013)
Переглядів: 422 | Теги: Чутово, ЧУТОВЕ, Сільські новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту