Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Комунальне господарство

Насамперед новий очільник звернув увагу на організацію роботи підприємства. Відтепер контролери будуть ретельніше перевіряти споживання води населенням. Уже виявили близько 15% неопломбованих лічильників. Дотепер не дотримувалися й «Правил  користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення у населених пунктах України», згідно з якими повірку лічильників слід робити раз у 3-4 роки. Порушники підпадають під штрафні санкції. Тож контролери проводитимуть роз’яснювальну роботу серед населення щодо вчасної повірки або заміни пристроїв обліку споживання води. Завершили укладати угоди щодо надання послуг з установами й організаціями.

Керівник підприємства звертає увагу громадян, що працівники КП «Чутівське» мають посвідчення з фотокарткою й печаткою, які обов’язково мають пред’являти споживачам під час перевірок. Про візити псевдоконтролерів громадянам слід негайно повідомляти керівництву КП для відповідного реагування.

С.Сидоренко має багато планів і щодо підтримання чистоти в обійстях жителів та на громадських територіях населених пунктів. А поки що за розробленим графіком курсує один сміттєвоз, послугами якого за 11 гривень в місяць може скористатися кожен житель селища. Другий спецавтомобіль після ремонту перебуває на пасивному чергуванні на випадок поломки іншого. Хто ігнорує цю пропозицію, має можливість за символічну ціну відвезти непотріб на санкціоноване сміттєзвалище поблизу Новофедорівки. Відповідальний за складування відходів візьме кошти за послугу і вкаже місце, де можна вивантажити привезене. Сергій Петрович зазначив, що невдовзі планують залучити спецтехніку, аби ідеально впорядкувати територію звалища.     

Довготривалим для Чутового є вирішення проблеми будівництва мережі централізованого водовідведення. Керівник КП «Чутівське» повідомив, що наприкінці березня провели тендер, яким визначили виконавця робіт. Тож залишається тільки чекати на бюджетні кошти, аби продовжити розпочате раніше.

Чимало клопоту завдає й водогінна мережа. За багато років труби геть зносилися, тож і трапляються часті прориви. Та комунальники намагаються по можливості звести ремонт до мінімуму - з кількох днів до кількох годин, аби населення не відчувало дискомфорту. У жалюгідному стані й чотири водонапірні вежі, де триває витік води. Влітку, коли розпочнеться масове поливання городів, планують запустити дві додаткові башти, аби підтримати на належному рівні тиск води у квартирах споживачів.

Та все ж, попри складнощі, оновлений колектив вишукує шляхи виходу із кризи. Перш за все намагається поліпшити фінансовий стан за рахунок розширення спектру надання послуг населенню. Як розповів С.Сидоренко, із шести одиниць техніки справним був тільки один автомобіль. За короткий термін вдалося «підняти із землі» екскаватор, відремонтувати самоскид, полагодити інший транспорт. Відтепер кожен може скористатися автопослугами КП «Чутівське» за доступними тарифами.

Наразі вирішують питання відкриття малого кар’єру піску поблизу сміттєзвалища у Новофедорівці, де населення без проблем зможе придбати за встановленою ціною необхідну кількість цього будівельного матеріалу для власних потреб.

Нині голови сільських рад порушують питання щодо утворення комунальних дільниць на базі КП «Чутівське». Пропозиція, на думку С.Сидоренка, досить вигідна й слушна. Це дозволить займатися водопостачанням, водовідведенням, ремонтом водогінної мережі професійним робітникам. Водночас сільські голови знімуть зі своїх пліч тягар комунальних проблем. Це питання Сергій Петрович порушує перед директором Полтавського Департаменту житлово-комунального господарства.

На часі й неминучий перегляд цін на воду і водовідведення. Раніше, розраховуючи тарифи, не включили до них планових затрат, що сьогодні не кращим чином позначається на фінансовому стані підприємства.

Начальник КП «Чутівське» доводить до відома, що кожен житель Чутового за тел. 9-11-39 може звернутися зі слушними пропозиціями щодо розширення сфери послуг й поліпшення роботи комунального господарства. Сергій Петрович із вдячністю відзначає небайдужість приватного підприємця з Чутового Анатолія Двужильного, який постійно переймається проблемами благоустрою селища, пропонує, як зробити краще, і завжди готовий підтримати втілення ідеї в життя.  

Про те, що керівне крісло зайняв справжній господар, свідчить і наведення порядку на території і в господарчих будівлях. Чимало сили і часу затратили на розчистку чагарників, обрізання плодових дерев. І немає сумніву, що завдяки злагодженій і сумлінній роботі колективу на чолі з перспективним керівником комунальникам вдасться долати труднощі й впевнено крокувати далі задля добрих справ на благо чутівців.

Н.Лось



Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (11.04.2014)
Переглядів: 489 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Украінець  
0
Доречі той підпалювач- мирний протестувальник, представник громадськості та активіст столичного майдану!!!!! Був нагороджений відзнакою бендеряки Парубія за заслуги: швиряв коктейлі молотова у вевешніків ...

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту