Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

юні таланти
- У чому полягає особливість фестивалю "Весняні передзвони”?
 - Прикметно, що лише на цьому фестивалі відроджується і зберігається хореографічна спадщина провідних майстрів народного танцю Полтавщини та здійснюється підтримка керівників хореографічних колективів – студентів, магістрів та випускників кафедри хореографії. А ще популяризується народно-сценічний танець серед дітей та юнацтва. Це ж, погодьтеся, дуже важливо у наш час. Помітила, що цього разу було вдвічі більше колективів, ніж минулоріч. Якщо далі так піде, то фестиваль може перерости у конкурс.
 
- Які вимоги перед учасниками ставили його засновники?
 - По-перше, до участі запрошували талановитих виконавців віком від 6 до 25 років за номінаціями: український народний танець; стилізований народний танець; танці народів світу. По-друге, поставлені жорсткі вимоги щодо тривалості та жанру номера.
 
- Наталіє Григорівно, як ви впорались із цим нелегким завданням? - Серед 17 колективів талановитих виконавців народно-сценічного танцю ми були на рівні. Згодом, під час обговорення, почули схвальну оцінку на свою адресу від організаторів - кафедри хореографії психолого-педагогічного факультету педуніверситету та автора проекту, художнього керівника народного ансамблю танцю «Весна» Лілії Пригоди, які зазначали, що учасники Зразкового аматорського ансамблю «Капітошки» вирізнялися оригінальністю постановки російського танцю «Калинка-малинка», хореографічної картинки «Від села до села». Наймолодших наших учасників з підготовчої групи відзначили члени журі як перспективних танцюристів, які в майбутньому успішно справляться зі складнішими хореографічними композиціями. Аліну Деговець, студентку універу та мою ученицю, яка практикувалася у БДЮТі, такий відгук надихнув на подальше навчання та плідну працю у хореографії. Танець «Веселі курчата», який вона допомагала мені готувати, сподобався усім учасникам фестивалю. До речі, захід був побудований так, що кожен колектив зумів не просто виступити, а й побачити надзвичайну масовість і красу сценічної естетики та почерпнути для себе щось нове, корисне для подальшого розвитку. Наостанок хочу подякувати начальнику відділу освіти, молоді та спорту РДА Мілані Павленко, директору БДЮТу Людмилі Кучеренко, водію Миколі Терентєву, батькам дітей за наданий транспорт, підтримку та сприяння. Приємні враження дітей від поїздки на фестиваль доповнив диплом за участь, відпочинок на дискотеці з іграми та відвідання «МакДональдса». Вважаю, що для моїх вихованців ця подія значима, оскільки вони отримали ще один стимул до творчості.
Розмову вела Оксана Мірошниченко.


Джерело: http://чутово, сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (30.03.2013)
Переглядів: 407 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту