Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

дозвілля

Спеціалісти районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (РЦСССДМ) під керівництвом директора Лілії Супрун підготували змістовний та досить цікавий захід. Усе свідчило, що організатори доклали чимало зусиль, ретельно продумавши кожен номер. Перед початком фестивалю волонтери РЦСССДМ роздавали присутнім листівки з короткою інформацією про наркотики та алкоголь, де закликали приєднатися до шанувальників здорового способу життя.

Ведучі Олександр Бездітко та Валерія Данільченко розпочали VII районний фестиваль «Молодь проти наркотиків та СНІДу» із сумної статистики щодо ситуації з ВІЛ/СНІДу в Україні, яка посідає перше місце в Європі за темпами розповсюдження цього захворювання та вживання алкоголю серед молоді. Половина інфікованих віком від 10 до 25 років. Щоденно їхня кількість збільшується на 48 осіб, а семеро помирають.

Ведучі навели чимало фактів про епідемію ХХ сторіччя. Спеціаліст РЦСССДМ Діана Гринь разом з культорганізатором РБК Юрієм Бафталовським змонтували проникливий відеоролик про шкоду алкоголю. Виявляється, навіть невелика доза оманливого напою безповоротно руйнує органи людини. Тож креативна, спортивна, співуча та активна молодь Чутівщини, яка зробила свій вибір на користь здоров’я, проявила свої здібності у змістовному концерті.

Уже традиційно бере участь у фестивалі артемівська юнь. Цього разу вони підготували два сучасні танці (кер. гуртка Т.Шинкаренко), Наталія Топчій та Олена Удовиченко заспівали патріотичні пісні, а Артем Чиж, Іван Вусик та Дмитро Шеремета виконали репові композиції. Директор Артемівської школи Валентина Удовиченко щиро вдячна організаторам фестивалю за запрошення.

Чудовими голосами порадували Світлана Пендус, Дмитро Лагутенко та Сергій Штефан, якому акомпанував Едуард Сотніков. Сергій Вертій і Даша Войтенко разом з іншими піснями доволі якісно виконали англомовні. Кожен співак, ніби справжній артист, впевнено тримався на сцені.

Було на що подивитися і у танцювальних композиціях. Помітно, що кожен колектив не стоїть на місці, а постійно розвивається, додає до свого арсеналу все нові і нові сучасні елементи. А от шестикласники Чутівської школи разом з класним керівником Іриною Фесенко підготували своєрідну композицію, у якій стверджували, що кожен з нас унікальний і не потрібно нікого копіювати.

Але чи не найбільший фурор викликав виступ турнікменів під керівництвом Максима Незвієцького. Хлопці на лівому плечі зробили однакові об’ємні малюнки, які прикрашали торси спортсменів. Кожна їхня акробатична фігура викликала бурхливу реакцію присутніх, бо таки ж неймовірно легко і вправно любителі вуличного тренування виконували надскладні вправи.

Неабиякий успіх мав і Роман Курінний, який представив власне лайт-шоу, що підняло до танцю чимало бажаючих.

Вперше за час існування фестивалю організатори вирішили зробити флеш-моб. На асфальті зобразили контури червоної стрічки – символу пам’яті про мільйони людей, чиє життя забрала смертельна хвороба, та протесту проти дискримінації ВІЛ-інфікованих. А потім усі бажаючі взяли у руки червоні аркуші паперу і вишикувалися по контуру цієї стрічки. Сотня добровольців вирішили долучитися до такої акції. Участь у флеш-мобі запам’ятається надовго кожному.

Звичайно ж, не обійшлося без конкурсів. С.Бездітко з притаманною йому манерою запрошував присутніх до участі. Конкурсанти, не знаючи, що їх очікує, були здивовані не менш, ніж глядачі. Наприклад, змагання двох пар учасників, один з яких мав навіщось вдягти боксерські рукавички, звісно, наштовхувало на думку про поєдинок між учасниками. Але їм довелося розмотувати цукерки у рукавицях! Ще дві пари їли лимони, інші дві команди носили паличками для суші квасолю, а наприкінці заходу – традиційний конкурс танцю. Публіка ж активно підтримувала конкурсантів.

На завершення фестивалю, коли усі учасники вийшли на сцену, Д.Войтенко закликала разом заспівати «Пісню про Україну», слова якої висвітили на проекторі. Усе було пронизане прагненням до здорового способу життя та патріотизмом. Молоді люди добре усвідомлювали нелегку ситуацію у державі, тому використали цей концерт, як нагоду об’єднатися, та ще раз нагадати, що ми, українці, козацького роду.

Л.Супрун щиро вдячна всім, хто взяв участь у фестивалі, музичним операторам, волонтерам РЦСССДМ, директору РБК за надане приміщення та заступнику голови РДА, засновнику цього заходу Тетяні Данільченко, яка максимально передала досвід у проведенні подібних заходів і підтримувала впродовж усього фестивалю.

І лише одне зауваження до організаторів масових заходів біля РБК виникало у глядачів – відсутність належного освітлення. Адже у темряві важко розгледіти дійсно майстерні виступи тих, хто ретельно готувався до концертної програми.

Юлія ЧЕРНІЧКА.

Фото автора, І.Савінова.


 



Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (10.07.2014)
Переглядів: 355 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту