Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Чутівщина аграрна

На Чутівщині комплекс весняно-польових робіт розпочався аномально рано, хоча прогнозували пізню весну. Через дорожчання долара зросли ціни й на насіння, й засоби захисту рослин, і на паливно-мастильні матеріали. А тим часом ціни на зерно залишились практично на минулорічному рівні. Ускладнює ситуацію те, що запас вологи у ґрунті практично нульовий.

Однак аграрії - витривалий народ, який звик долати труднощі. Та й що таке ці проблеми порівняно з прагненням землі, яка нуртує життєвою енергією, викохати у своєму лоні новий урожай!

Тож до роботи усі взялися дружно. За даними управління агропромислового розвитку РДА, до 19 березня на полях району закрили вологу на площі 14,5 га, а під посів підготували 4,5 га ниви. Ярих зернових і зернобобових культур у ПСП «Дружба» посіяли 528 га, «Обрій» - 250, «ХТЗ» - 65, ТОВ «Зернятко-Полтава» - 110, СВК «Зоря» - 15, ПП «Агромаш» - 214.

Не лише у великих господарствах та на підприємствах вміють працювати. Одноосібники теж дбають про високі врожаї, продуктивність праці. Так, Олег Кошеленко з Таверівки орендує 50 га землі, вирощуючи основні сільськогосподарські культури: кукурудзу, соняшник, ячмінь, пшеницю. Остання, до речі, цього року радує господаря, адже вирішив посіяти її по пару. Хлібну культуру по мерзлоталому ґрунту підживили аміачною селітрою – по 100 кг/га.

«Байдикувати нам ніколи, - зазначив Олег Володимирович. – Ми очікуємо не те, що днини погожої, а навіть години! Ячмінь цього року придбав дуже якісний, але для того, аби отримати добрі центнери, його слід сіяти якнайраніше, щойно можна вийти в поле».

Нелегку хліборобську долю розділяє з О.Кошеленком його син Олександр. Хлопець добре володіє навичками керування сільськогосподарською технікою, тож є для Олега Володимировича незамінним помічником. Крім того, юнак намагається детально освоїти основи агрономії, аби колись теж стати справжнім господарем.

Тож, незважаючи ні на що, життя триває, і головні його віхи не залежать від людини. Нам же лишається приймати все, що підносить доля, і самовіддано працювати на благо своєї Батьківщини, яка у кожної людини, як відомо, одна і єдина.

Д.Густіліна


Джерело: http://сільські новини, чутове
Категорія: Новини | Додав: редакция (21.03.2014)
Переглядів: 368 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Українець  
0
Заберуть його сина скоро за жида коломойського і жида Турчинова до нац гвардії ... І буде дядько сам пупа рвати на землі, а син його захищати майно олігархів, думаючи, Україну захищає !!! Продали вже давно Україну , залишилася земля і ту провалять...

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту