Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Благодійність

 

Сьогодні семеро жителів Войнівської сільської ради захищають кордони нашої держави, а троє з них знаходяться безпосередньо у «гарячих» точках. Сільський ватажок А.Бугай постійно підтримує із земляками телефонний зв’язок, і кожен з них розповідає про нестачу обмундирування. Тож вирішили допомогти всією громадою. Депутати сільської ради одноголосно підтримали Анатолія Івановича. Свою допомогу запропонували і учасники археологічної експедиції Полтавського національного університету ім. В.Г.Короленка (ПНПУ), які щорічно проводять розкопки на місцевих курганах. До того ж, і традиційний товариський футбольний матч між місцевою командою та студентами присвятили підтримці воїнів.

Тож вечірньої пори 10 липня біля Сторожівського сільського клубу було велелюдно, лунала музика, а на підготовлених столах красувалися урни для пожертвувань з підписом: «Для придбання бронежилетів та інших засобів захисту нашим військовослужбовцям, які перебувають в зоні АТО».

Після першого тайму провели офіційну частину заходу, під час якої сільський голова детально повідомив про доброчинні наміри. Анатолій Іванович розповів про кожного із солдатів-односельців. Так, Андрій Ферульов – єдиний, хто майже повністю забезпечений амуніцією. Зараз хлопець перебуває у Краматорську. В’ячеслав Гринь спочатку був у Слов’янську, а нещодавно його перевели під Краматорськ. Там же з першого дня перебуває Олексій Бунак. Чимало крові довелося побачити на передовій і водію «швидкої» Сергію Вакулі, який зараз служить у Чугуєві. Євген Пивовар перебуває у Конотопі Сумської області, Олександр Васільєв - на Дніпропетровщині. Анатолій Удовиченко тимчасово знаходиться вдома на лікуванні.

«Коли спілкуюся з цими хлопцями, особливо з тими, хто перебуває у зоні АТО, відчуваю тривогу за них, - схвильовано говорить А.Бугай. – Але водночас переповнює гордість за їхню мужність, терпіння та бажання якнайшвидше перемогти і повернутися додому. Сьогоднішня акція свідчить, що відповідальність, небайдужість та бажання творити добро є найкращими якостями нашої громади».

Анатолій Іванович подякував тим, хто не розділяє українців на своїх та чужих, хто усвідомлює спільну відповідальність за вирішення нагальних суспільних проблем. На окрему подяку за надання продуктів харчування заслуговують Н.Токар, В.Сеннікова, жителі Войнівки Н.Заєць, А.Присакар, О.Яковлев, підприємці С.Швець, Ю.Міщанін, А.Заприкут, І.Мороз, О.Козуб та всі, хто не залишився осторонь цієї важливої справи. Також А.Бугай подякував працівникам сільської ради, які теж зібрали певну суму коштів. 

Присутній на заході заступник голови районної ради Віктор Калаур відзначив добру справу громади та висловив сподівання, що започаткована акція набере обертів і розповсюдиться по всій Чутівщині. Представник районної влади долучився до збору коштів і поповнив скриньку добровільним внеском.

Депутат сільської ради Ігор Дудник почав виступ із запитання: «Куди ж підуть ці кошти?» Можливо, це не така вже й велика сума, проте кожна гривня відірвана від зарплати чи пенсії, і дуже важливо, аби її використали на найнеобхідніше. А.Бугай запевнив, що це питання буде під особливим контролем.

Один з організаторів товариського матчу доцент кафедри історії України ПНПУ Ігор Сердюк дуже задоволений традиційною співпрацею зі сторожівською громадою. Археолог вручив подяки від університету за власним підписом ректора вузу А.Бугаю та Олександру Боровику за організацію доброчинної акції і побажав присутнім цікавого перегляду матчу, а від команди студентів поклав у скриньку добровільний внесок.

Місцеві жителі не стримували сліз, бо ж тема підтримки військовослужбовців наразі вкрай актуальна. Усі бажаючі після офіційної частини допомогли своїми доброчинними пожертвуваннями військовим-землякам.

Прикметно, що матч між сторожівським «Грандом» та студентами-археологами закінчився нічиєю – 2:2, і лише пенальті визначило переможців. Ними стали гості. А доки вболівальники уважно слідкували за влучними ударами футболістів у пенальті, члени лічильної комісії у складі Наталії Швець, Надії Токар та Олександра Левченка ретельно підрахували та зафіксували усі зібрані кошти. На завершення заходу А.Бугай оголосив громаді суму, яку вдалося зібрати – понад 3,5 тис. грн. Та люди доносили кошти, і сума постійно зростала. Наступного дня до збору коштів долучилися й односельці, які працюють у ДП «Зернятко-Полтава», і загальна сума зросла ще на 250 грн. А директор ТОВ «Сторожове» Дмитро Момот привіз замовлені спеціально для працівника свого господарства А.Ферульова берци.

Ця благодійна акція вкотре засвідчила щирість і відкритість наших людей. Хоча порівняно із ціною на обмундирування це крапля в морі, та все ж важливо те, що громада не залишилася байдужою до доброчинної справи.

P.S. За вихідні депутати Сторожового Наталія Швець, Наталія Даниленко, Лідія Тютюнник та Зоя Парада разом з войнівськими депутатами Валентиною Тализіною та Ігорем Дудником зібрали ще близько двох тисяч гривень, тож загальна сума склала 5727 грн. Сільський голова, не гаючи часу, придбав два бронежилети. Наразі вирішують питання про їхню доставку військовим.

Юлія ЧЕРНІЧКА.

Категорія: Новини | Додав: редакция (18.07.2014)
Переглядів: 532 | Теги: Сільські новини, ЧУТОВЕ, Чутово | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту