Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

АПК
Іван Панасович розповів, що цього року на полях ФГ «Радуга» посіяли 327 га соняшника, 330 – кукурудзи, 145 – ярого ячменю та 146 – сої. Через примхи погоди загинуло 230 га озимої пшениці, тож її довелось пересівати кукурудзою. Обідньої пори 31 травня механізатори господарства зібрались на мехдворі у Шевченківці. Зокрема - Володимир Супрун, Олександр Тарасюк та Микола Наливайко цими днями мотижили по соняшнику, а інші - активно готували техніку до жнив.
Наприкінці минулого року машинно-тракторний парк поповнили сучасним потужним комбайном. «Усі наші працівники – багатофункціональні спеціалісти, - хвалить своїх підлеглих Іван Міхеєв. - Вони можуть працювати на будь-якій техніці, підстраховуючи один одного у гарячу пору польових робіт. Щоразу перед виходом на ниву механізаторів оглядає лікар Михайло Топчій. Він оцінює загальний стан їхнього здоров’я та дає дозвіл на кермування технікою. Взагалі ж процвітання господарства неможливе без злагодженої роботи згуртованої команди. Добробут ФГ «Радуга» кують не лише механізатори. Точний облік надходжень та витрат веде бухгалтер Надія Єрофеєва. А постійне спілкування з колегою з ФГ "Павлик” Ніною Нікітіною допомагає ефективніше вирішувати виробничі питання. Вправний електрик Віктор Лоза забезпечує надійну та безперебійну роботу електромереж, Микола Мілька відмінний електрогазозварник і слюсар, а Ярослав Міхеєв - токар. Муляр Віталій Пащенко забезпечує естетичний зовнішній вигляд приміщень; неабияк допомагає підсобний працівник Людмила Лоза. А за безпеку майна господарства відповідає сумлінний охоронець Роман Таран».
 І.Міхеєв цього року чимало уваги приділив благоустрою населених пунктів. За його сприяння у Шевченківці прибрали біля кладовища, викосили бур’яни на узбіччях доріг. Тож голова ФГ «Радуга» вдячний жителькам села Нелі Прокопенко та Анастасії Поплавській, які допомогли навести порядок у населеному пункті.
 
 
Посіви на полях «Радуги» милують око чистотою та охайністю. Культури отримали увесь комплекс необхідних добрив, на ниви вносили гербіциди та засоби боротьби зі шкідниками і хворобами. Не вистачає лише одного – опадів. Рослини дружно зійшли, але вологи у ґрунті замало для того, аби їм набратися сил та дати життя новому врожаю. Хоча минулими вихідними і пройшли дощі, та все ж їх недостатньо. Лишається тільки сподіватись на лояльність «небесної канцелярії» до сільгосптоваровиробників та всіх українців, яким у разі неврожаю доведеться витрачати більше коштів на продукти харчування.
Дар’я Густіліна.
Категорія: Новини | Додав: редакция (07.06.2012)
Переглядів: 456 | Теги: Чутово Сільські новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту