Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

7 квітня - Всесвітній день здоров'я

Потрапивши до установи вперше, з порогу відчула особливу атмосферу затишку, яка супроводжувала мене в усіх кабінетах. А під час спілкування з колективом зрозуміла, що оте тепло й затишок йдуть саме від цих людей. Завідуючий Анатолій Гладкий, який очолює заклад з липня минулого року, розповів, що у відділенні злагоджено трудиться невеликий колектив справжніх фахівців своєї справи, і позитивно охарактеризував кожного з них. Так, «старожилом» установи є лікар-фізіотерапевт Андрій Сергійович П’ятаков, який має 53 роки стажу роботи у медицині. Добросовісно справляється з обов’язками медсестри фізіотерапевтичного кабінету досвідчений спеціаліст Валентина Миколаївна Томіна – уважна й усміхнена, щира й проста у спілкуванні. Старша медсестра Наталія Олексіївна Чубенко трудиться у колективі лише другий рік, та вже зарекомендувала себе відповідальною й знаючою. Окрім ведення документації, вона проводить для пацієнтів заняття з лікувальної фізкультури, сеанси ароматерапії. Слід зазначити, що кабінет ЛФК оснащений всіма необхідними спортивними тренажерами, шведською стінкою. Відвідувачі із задоволенням йдуть на процедури до медсестри з масажу Зої Іванівни Данільченко. Жінка до пенсії пропрацювала фельдшером у Новофедорівському ФАПі й зараз тепло душі та вправність рук продовжує дарувати своїм пацієнтам.

Мережа послуг у відділенні досить розширена. Так, на основі висновків ЛКК, МСЕК або рекомендацій лікарів тут проводять лікувально-профілактичні заходи щодо захворювання опорно-рухового апарату та серцево-судинної системи, лікувально-оздоровчі заняття у залі ЛФК, професійний масаж, фізіотерапевтичні процедури.

На обслуговування у відділенні мають право особи похилого віку, інваліди, які досягли 18 років з частковим порушенням рухової активності. Окрім цього, необхідно подати заяву та підтверджувальні документи, перелік яких можна отримати у відділенні.

Медичними протипоказаннями є наявність у громадян інфекційних хвороб, залежності від психоактивних речовин, алкоголю, психічних захворювань.

Для проведення процедур є все необхідне медичне обладнання. Утім, як зазначив А.Гладкий, є  потреба у придбанні апарату для ультразвукового дослідження та поновленні апарату ДДТ, який уже не раз підлягав ремонту. Існує й проблема з підвезенням жителів населених пунктів району до відділення. Бажаючих поправити своє здоров’я чимало, але прибути може не кожен. Спеціалісти практикували виїзні дні до сільських рад, організоване підвезення населення до райцентру. Люди були задоволені, писали схвальні відгуки до районної газети, дякуючи медикам за професіоналізм і увагу. Та поїздки на сьогодні – справа недешева, тож без підтримки небайдужих людей вирішити проблему не вдасться.

Але попри всі негаразди, колектив з віддачею трудиться на благо людей, і щоденно, крім суботи й неділі, чекає на відвідувачів за адресою: Чутове, Жовтнева, 23-а (приміщення колишнього наркодиспансеру).

Детальнішу інформацію можна отримати за тел. 9-22-61, 9-11-06.

Наталія Лось


 



Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (04.04.2014)
Переглядів: 390 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту