Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

жінки Чутівщини

Своє професійне свято землевпорядники України відзначають у другу суботу березня з 1999 року. Розвиток держави в усі часи був пов’язаний із землею, яка і нині залишається джерелом суспільного багатства.

Окрім дбайливого ставлення, наш національний скарб потребує й нагляду, яким і займається землевпорядник, як фахівець з організації ефективного використання земель. До компетенції спеціаліста-землевпорядника сільської, селищної ради належить, зокрема, підготовка і внесення на розгляд виконавчого комітету ради пропозицій щодо встановлення ставки земельного податку, розмірів плати за користування природними ресурсами, вилучення (викупу), а також надання під забудову та для інших потреб земель, що перебувають у власності територіальної громади; прийняття рішень про організацію територій і об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення та інших територій, що підлягають особливій охороні; дотримання землекористувачами та власниками земельних ділянок земельного та природоохоронного законодавства, використання і охорона земель, природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення, відтворення лісів; розпорядження землями територіальних громад; підготовка висновків з приводу надання або вилучення в установленому законом порядку земельних ділянок органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування; погодження проектів землеустрою та ін.

Добросовісно виконує усі покладені на неї функції землевпорядник Черняківської сільської ради Світлана Ковалевська. Вона також досконало володіє всіма необхідними для цієї професії знаннями і навичками. У її роботі важлива акуратність, уважність. З 1988 року Світлана Володимирівна працює в Черняківській сільській раді. А в 1993 році після закінчення Полтавського сільськогосподарського технікуму стала землевпорядником.

«Закони в земельній сфері змінюються, мов у калейдоскопі, - розповіла С.Ковалевська. – Тож я намагаюся про всі зміни оперативно інформувати населення. Варто зазначити, що з приватизацією земельних ділянок конфлікти щодо меж стали рідкістю. Інколи мене викликають, щоб переміряти ділянку та відновити межу».

Світлана Володимирівна зауважила, що конфлікти хоч і виникають, вирішувати їх намагаються оперативно на рівні сільської ради. Хоча, зізналась фахівець, буває всього.

С.Ковалевська народилася й виросла в мальовничій Черняківці. Її старша донька пішла стопами матері: Ірина здобула фах інженера-землевпорядника у Харківському університеті ім. Докучаєва, а молодша Мальвіна навчається в аграрному технікумі, щоправда, її спеціальність не пов'язана з упорядкуванням землі.

Окрім роботи, Світлана Володимирівна має й захоплення: жінка активна учасниця художньої самодіяльності при Черняківському сільському клубі. Вона й співачка, й режисер, і сценарист, тож гарний настрій односельців на свята багато в чому залежить і від С.Ковалевської.

Відгукнувся про свою підлеглу й начальник відділу Держземагентства в Чутівському районі Олександр Одинець: «Це та людина, про яку у народі говорять, що вона «на своєму місці». Вона знає все, що стосується землі на території підвідомчої сільської ради».

Світлана Володимирівна – не лише висококваліфікований спеціаліст, а й чарівна, мудра жінка, справжня хранителька найбільшого багатства нації – землі.


Д.Густіліна

Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (09.03.2014)
Переглядів: 422 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту