Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Захоплення


На початку заходу подарували музичне вітання усім присутнім дует домристів у складі Вікторії Шукевич і Оксани Юрченко (викладач Тетяна Лисенко) та акордеоністи з Полтавської дитячої музичної школи №3 ім. Б.Гмирі, виконавши варіації на теми українських народних пісень.


Під час урочистої частини дійства, яку відкрила завідуюча відділом мистецтв Галина Вікторівна, виступили заступник начальника управління культури ОДА, начальник відділу охорони  культурної спадщини та культурної політики Валентина Вождаєнко, директор обласного методкабінету навчальних закладів мистецтва та культури Ліна Богодиста, заступник голови РДА Світлана Титар. Державні посадовці відзначили високий рівень підготовки викладацько-учнівського колективу Чутівської ДМШ при проходженні атестацій, проведенні різних конкурсів, виставок.

Окрему  вдячність за вагомий внесок у розвиток декоративно-ужиткового мистецтва області отримала викладач цього закладу Ірина Мотилевич, яка є укладачем навчальної програми з квілінгу для учнів художніх шкіл,  відділень початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. Цього дня вона й продемонструвала  близько 150 робіт своїх вихованців. Тож, дякуючи за схвальні відгуки всім цінителям дитячої творчості, які прибули на презентацію, представила артемівських творців паперових див.

Розпочала з найменших. Так, Аня Перемот за короткий час, незважаючи на травму руки, зуміла виготовити 30 робіт. Її  червона суниця з рожевими квітами на картинній площині дуже гарно виглядала на виставковому столі. Сподобалося всім і дивовижне яблуко Лізи Бойко, яка нещодавно долучилася до вивчення техніки квілінгу. Олександр Абанічев та Олександр Журавльов так захопилися творчістю, що почали змагатися, хто краще і більше зробить. У результаті з їхніх рук вийшли різноманітні прикраси на новорічну тематику, тарілки для фруктів та багато інших виробів.

Вражаючими були квіткові композиції на картинній площині Вероніки Одаренко та об’ємні, у вигляді сніговиків, шкатулок, Наталії Коковешко. Значно збагатили виставку витвори Ані Гур’євої,  Каті Хміль, Даші Ахматової, Олександра Швеця, які цього дня не змогли приїхати до Полтави.

Та найбільше виділялися роботи Надії Шевченко, Анни Андреєвої. Чого тільки вартували їхні ляльки, які були кращі одна одної! Яка гармонія кольорів, єдність та цілісність композиції! Взяти хоча б, приміром, маму з немовлям у візочку. Просто диво-дивне! Біля портрета Тараса Шевченка й картини «Заграй, кобзарю», що являли собою поєднання живопису та декорованого квілінгу, створеними Надією, збиралося багато зацікавлених глядачів  Були серед них й учні музичної школи з Миргорода, які приїздили спеціально, щоб оцінити творчість чутівців. Тож, як майбутні художники, відзначили майстерність у доборі кольорової гами.


Згодом я дізналася, що за ці роботи авторка нагороджена дипломом за друге місце у ІІ Всеукраїнському конкурсі «Вижницька палітра-2012», а її подруга А.Андреєва посіла найвищу сходинку у номінації «Країна футболу». До речі, картина Ані «Мені тринадцятий минало», як одна із 250 робіт,  увійшла у десятку найкращих творів образотворчого мистецтва області, які візьмуть участь у мистецькому Всеукраїнському турнірі «Об’єднаймося, брати мої». Загалом, квіткова композиція «Польові квіти», виконана у теплій кольоровій палітрі, сподобалася глядачам і мала багато позитивних відгуків. Ось один із них:

- Вдале поєднання сонячних кольорів викликає в мене позитивні почуття, піднімає настрій, - із захопленням зауважила Ірина Сердюк з Полтави. - Я вишиваю бісером і розуміюся у кольористиці, тому відзначаю, що у авторки є смак і неабиякий хист.


А керівник виставки І.Мотилевич, коментуючи роботи своїх вихованців, скромно зазначила:

- Мистецтво не складне, якщо є бажання донести красу у сніжинках, квітах, вкладати душу у кожен створюваний предмет та мати терпіння під час скручування стрічок та заготівлі різних деталей.


Можна було б з цим погодитись, якби не враховувати того, що без таланту, естетичного бачення такої краси не створити. Тож усі вироби, уміло та охайно зроблені дитячими руками, викликали у присутніх захоплення. А що це так, то можна було пересвідчитись, прочитавши книгу відгуків, в якій, зокрема, зазначалося: «Ми одержали велике задоволення, дякуємо за створену красу і подарований чудовий настрій». (Члени клубу «Цікаві зустрічі»).


«Випадково потрапила на виставку чутівських чарівників. У захваті від мистецтва квілінгу, польоту фантазії. Кланяюсь пані Ірині. Сьогодні мої хвороби десь зникли – це диво від побаченого». (Т.Іващенко).

Полтавка Тетяна Гасенко, яка, крім основної роботи адміністратора танцювального клубу, займається художньою графікою, текстильними та шкіряними прикрасами, зізналася, що,  оглядаючи представлені роботи, почерпнула для себе та доньки багато цікавих ідей.


Що можна сказати з цього приводу? Тільки: «Браво!» Тож раділа за успіх наших юних умільців делегація з Чутового, серед якої були начальник відділу культури та туризму РДА  Олександр Цимбалюк, директор Чутівської ДМШ Наталія Філенко, викладачі Тетяна Лисенко, Анатолій Болюх, працівники районної бібліотеки. Насамкінець варто зазначити, що творчий потенціал людини невичерпний. Навіть паперові стрічки, скручені вправними дитячими руками, мають дивну магію.

                                                                                                                                          Оксана МІРОШНИЧЕНКО.

Категорія: Новини | Додав: редакция (02.03.2013)
Переглядів: 2015 | Теги: ЧУТОВЕ, Сільські новини, Чутово | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту