Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Вшанували
 
 
До воїнів-інтернаціоналістів зі словами вдячності за виконаний військовий обов’язок звернулися голова районної ради Віталій Бистрай, в.о. голови РДА Олександр Білан. А учасник бойових дій на території Боснії та Герцоговини, підполковник запасу, тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара райвійськкомату Олександр Бебех зазначив: «Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих воїнів-інтернаціоналістів; вшановуємо 127 наших земляків - учасників бойових дій на території інших держав, дехто з них і сьогодні проходить військову службу».
 
 
Ведучі заходу Віталіна Гуля та Сергій Федоренко, Ольга Заливча та Владислав Мосійчук розповіли, що у бойових діях у Чехословаччині брали участь 17 військовослужбовців з нашого району. Дорогами Угорщини пройшли п’ять осіб, четверо наших земляків служили на території Югославії, а в Іраку миротворчу місію здійснили сім чоловік. Свій інтернаціональний обов’язок на території Анголи виконував Юрій Гайош, на Кубі – Василь Замостян, в Єгипті - Юрій Тарабаєв, у Сомалі - Олександр Миланченко. 64 наших земляків пройшли пекло Афганістану, троє з них загинули, вісім померли від бойових та душевних ран у мирний час. 15 воїнів-інтернаціоналістів удостоєні урядових нагород. Орденом Червоної зірки та медаллю «За відвагу» нагороджений житель Артемівки Віктор Чижик. Медаллю «За відвагу», яка вважається однією з найцінніших бойових нагород, відзначені Микола Балясний, Іван Дем’янко, Олександр Кожушко, Микола Неїжмак, Олександр Шмойло та ін.
Доречно і органічно вписувався у канву дійства на сцені мультимедійний проектор, на якому демонстрували виразні кадри із солдатського життя, змонтовані Юрієм Бафталовським. Сергій Федоренко та артемівець Анатолій Одаренко подарували часточку своїх сердець, виконавши хвилюючі пісні про службу в далеких країнах, де гинули молоді люди. Задушевні пісні, які дарували Любов Тіцька та Анна Асатурова, також зачіпали найпотаємніші струни душ слухачів, а учасники клубу юних десантників «Гвардія» продемонстрували ефектну техніку бойового мистецтва. Після завершення концертної програми біля стели загиблим воїнам-інтернаціоналістам відбувся мітинг-реквієм, який відкрив Чутівський селищний голова Микола Корольов.
З промовою виступив голова Української спілки воїнів-інтернаціоналістів у Чутівському районі М.Балясний. Учні місцевої школи продекламували хвилюючі вірші, а настоятель храму Андрія Первозваного о.Олег відправив панахиду за загиблими. Керівники району, громадськість селища взяли участь у покладанні квітів, аби вшанувати загиблих героїв.
 
Категорія: Новини | Додав: редакция (22.02.2013)
Переглядів: 396 | Теги: сыльськы новини, Чутовов, ЧУТОВЕ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту