Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Виконавча влада

Населення скаржиться на заборону орендаря відпочивати на березі водойми та ловити рибу. З їхніх слів, крім словесних погроз, траплялося й залякування з допомогою зброї. Подібну сходку проводили торік в Таверівці, де були присутні близько сотні осіб. Але далі балачок справа тоді не пішла.

Олексій Іванович розповів, що господарює на водоймах Чутівщини  з 2007 року, чинного законодавства не порушує, орендну плату  сплачує справно. Згоден безперешкодно пускати до ставків  бажаючих купатися й відпочивати, але тільки у світлу пору доби. Бо ж згідно із законодавством у разі нещасного випадку на увіреному йому об’єкті відповідальність за трагедію ляже на плечі орендаря. Зобов’язався виготовити й щити-застереження щодо безпечного перебування на воді. Що стосується вилову риби, то законодавство передбачає дозвіл безкоштовно рибалити на орендованому ставку однією вудкою з одним гачком. Спершу так і було, але згодом, як зазначив О.Нікітченко, люди стали безсоромно користуватися сітками та іншими забороненими у цьому випадку знаряддями. Не маючи можливості контролювати кожного рибалку, орендар заборонив ловити рибу взагалі, що й викликало обурення. «Я не буду задарма роздавати рибу, в розведення якої вклав чималі власні кошти», - категорично заявив бізнесмен.

На засіданні лунали й нарікання в бік О.Нікітченка щодо неналежного утримання водойми, на що господар відповів: «Я зробив немало всіляких спроб, аби очистити воду від зеленого кольору, викликав навіть професійних рибоводів, але все марно. Вихід бачу лише один: повністю спустити воду».

Чутівський селищний голова Микола Корольов запропонував невдовзі провести ще одну нараду з цього питання за участі представників рибінспекції та екології. 

Після тривалих перемовин представників влади та Народної ради з орендарем згоди не дійшли, тож вирішили виявити недовіру й розірвати договір оренди. Не зволікаючи, зібрали підписи присутніх членів громади під заявою, яку необхідно буде подати на розгляд райдержадміністрації. Натомість О.Нікітченко згоден вирішувати спір на законодавчому рівні.

Наталія ЛОСЬ.   


 



Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (30.05.2014)
Переглядів: 427 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту