Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

виконавча влада

На початку засідання в.о. голови РДА Олександр Білан виступив із заявою з приводу повалення та понівечення у ніч з 19-го на 20 березня трьох пам’ятників Леніну в Чутовому та Артемівці. «Як виконуючий обов’язки голови РДА, депутат районної ради, як громадянин України публічно засуджую тих осіб та політичну силу, яку вони представляють, за такі варварські, беззаконні та аморальні дії. Переконаний, що правоохоронні органи та громадськість району дадуть належну правову та моральну оцінку особам, які причетні до цього акта  вандалізму. І в той час, коли ми всі разом з вами докладаємо чималих зусиль, щоб всіляко підтримати нашу армію, окремі представники нашого району вчиняють знущання над пам’ятниками культури та історією України, тим самим вносячи нестабільність та соціальну напругу в наш район».

Згодом надали слово першому заступнику начальника РВ УМВС України в Полтавській обл. майору міліції Артему Приходченку, який звернувся до керівників місцевих органів самоврядування з проханням допомогти в організації охорони правопорядку на вулицях сіл та селищ району. Зокрема, він повідомив, що міліціонери з військовослужбовцями райвійськкомату запланували об’єднати свої зусилля у цьому напрямку. Тож Артем Ігоревич попросив сільських та селищних голів виділити автомобілі з водіями для міліціонерів та військових, які патрулюватимуть у населених пунктах Чутівщини вночі. Зумовлені такі заходи напруженою криміногенною ситуацією, яка склалася в окремих районах Полтавщини.

Присутні на колегії цікавилися у правоохоронця і тим, чи знайшли винних у руйнуванні пам’ятників. А.Приходченко повідомив, що осіб, які скоїли це правопорушення, встановили.

Надалі колегія працювала відповідно до запланованого. Про соціально-економічний розвиток району за минулий рік поінформувала начальник відділу економічного розвитку і торгівлі РДА Людмила Лоєнко, а виконання бюджету за 2013 рік проаналізувала начальник фінуправління РДА Валентина Грекова. Остання акцентувала увагу сільських та селищних голів на необхідності розробити заходи стосовно жорсткої економії коштів.

Підсумувала роботу районного центру зайнятості його директор Наталія Шаптала. А начальник управління ПФУ у Чутівському р-ні Галина Коваль розповіла про пенсійне забезпечення минулого року та пріоритетні напрямки роботи спеціалістів  управління на 2014 рік. Галина Миколаївна також зауважила, що багато звернень до фахівців було з приводу проекту закону щодо скорочення виплати пенсій працюючим пенсіонерам (на 50%). «Поки що це питання не виносили на розгляд, тому ці люди нехай працюють спокійно», - сказала Г.Коваль.

Заступник голови РДА Світлана Титар поінформувала про організацію харчування у школах та дитсадках. Вона щиро подякувала сільськими та селищними головами за утримання дошкільних закладів.

Важливим для присутніх був виступ керівника юридичного сектору апарату РДА Любові Боровик з приводу виконання заходів щодо запобігання корупції у 2013 році. Минулоріч на Чутівщині зафіксували один випадок корупційного діяння, який стосувався голови виборчої комісії. Натомість Любов Олександрівна навела приклади, зареєстровані в інших районах, адже краще вчитися на чужих помилках. Зокрема, мова йшла про те, що депутат не має права брати участь у голосуванні щодо надання земельних ділянок його родичам. Також Л.Боровик нагадала про необхідність подання декларацій та їх оприлюднення у ЗМІ або на сайтах.

Наостанок військовий комісар району підполковник Віталій Свічкар поінформував про часткову мобілізацію до війська відповідно до указу в.о. Президента. Також він розповів про діяльність військкомату в сучасних умовах.


 



Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (28.03.2014)
Переглядів: 365 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту