Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Відсвяткували
     
 
Близько дев’ятої години ранку від Сторожівської школи вирушила святкова колона на чолі з Войнівським сільським головою Анатолієм Бугаєм та вчителем Олександром Боровиком. Мітинг біля пам’ятника Загиблим воїнам відкрила Наталія Василець. З вітальним словом виступили А.Бугай та голова ветеранської організації Войнівської сільської ради Віктор Кротенко. У Сторожовому лишився лише один учасник бойових дій ВВв Андрій Микитович Журавель, але він не зміг прийти на урочистість. Воїн-інтернаціоналіст Вадим Богодайко та депутат сільської ради Зоя Парада зачитали Книгу пам’яті. Прізвища загиблих линули до верхівок високих ялин і ніби перепліталися з весняним співом пташок. Цього дня вшанували й людей, які у повоєнні часи піднімали країну з руїн, але не дожили до цього дня. Минулого року працівники сільської ради розпочали збирати їхні прізвища. Аматори Сторожівського сільського клубу підготували невеличкий концерт. Під керівництвом завідуючої культурним закладом Жанни Шатунової та акомпаніатора Миколи Микитенка артисти виконали кілька проникливих пісень. Особливо вразила остання – «Журавлі». Голос Ж.Шатунової розливався навкруги і, як ті журавлі, підіймався у небо… Наприкінці заходу А.Бугай подякував спонсорам, які допомогли організувати свято. Насамперед – це директор ТОВ «Сторожове» Дмитро Момот, який виділив кошти у подарунок ветерану А.Журавлю, воїнам-афганцям В.Богодайку та Анатолію Тютюннику та вдовам полеглих воїнів Мотроні Вовк і Анастасії Колісник. Подякував сільський ватажок і орендарям Сергію Гремякіну та Олексію Токарю, підприємцю Олександру Візеру, артистам СК та за озвучення заходу – Сергію Пирожкову. На особливу подяку заслуговувала Наталія Василець, яка щорічно докладає чимало часу і зусиль для виготовлення вінка.
 
* * *
У Войнівці мітинг, приурочений черговій річниці Перемоги, розпочався о восьмій ранку. Зібралася громада села, школярі та почесний гість - єдиний у селі ветеран ВВв Андрій Григорович Салогуб. Після покладання квітів, читання Книги пам’яті місцеві підприємці І.Мороз, А.Заприкут та О.Козуб запропонували присутнім польову кашу та «фронтові сто грам». Войнівський сільський голова А.Бугай щиро подякував учасникам свята, а також директору ТОВ «Зернятко-Полтава» Віталію Бакаєнку за надані кошти для придбання гірлянди та продуктових наборів ветерану війни А.Салогубу та учаснику бойових дій в Афганістані Володимиру Гальченку. А.Бугай повідомив, що незабаром встановлять нові меморіальні плити з прізвищами полеглих воїнів у пам’ять про їхній безсмертний подвиг в ім’я перемоги.
 
* * *
 
 
 
У Зеленківці урочистості пройшли біля стели загиблим воїнам. Присутніх привітали Зеленківський сільський голова Віктор Слободяник, голова ради ветеранів Ольга Бондаренко. Школярі Сторожівської школи декламували вірші, а Юлія Красовська та Катерина Олепір зачитали Книгу пам’яті. У селі не лишилося жодного живого ветерана, тому озвучили прізвища вдів, які проживають у Зеленківці. Музичну частину продовжили артисти Сторожівського сільського клубу під керівництвом Ж.Шатунової. Минулого року започаткували приготування "польової” каші. Цьогоріч частували гарячими стравами І.Титаренко та Т.Пліхневич. Сільський голова висловив подяку всім, хто долучився до організації свята, а особливо директору ТОВ «Зернятко-Полтава» Віталію Бакаєнку, Володимиру Наливці, Олександру Ковалю, Олегу Дерію, Віталію Бублику, Михайлу Ревуцькому, Олександру Литовченку, Марії Кичужинець та директору кондитерського цеху «КОГР» Руслану Грінчуку.
 
* * *
Цьогорічне святкування Дня Перемоги у Смородщині було досить масштабним. Урочистий мітинг біля пам’ятника Загиблим воїнам відкрив сільський голова В.Слободяник. Змістовний виступ підготували учні місцевої школи. Привітали також єдиного ветерана Івана Петровича Коваленка. До поздоровлень приєдналися і учасники художньої самодіяльності Смородщинського будинку культури. Активно долучилася до святкування громада села, організувавши чимало смаколиків. Аромати "польової” каші та шашликів лоскотали ніздрі, столи були переповнені солодощами і напоями. В.Слободяник щиро вдячний всім, хто взяв участь в організації святкування: директору СТОВ «Світоч» В.Кириченку, директору СТОВ «Вітчизна» В.Литвину, місцевим сільгоспвиробникам та підприємцям В.Коліснику, Ю.Тютюннику, В.Рябоконю, М.Лазоренку, С.Лазоренку, Р.Миргороду, О.Іщенку, Ю.Коваленку, М.Хмілю, Д.Моцару, А.Гнипі, В.Щудру, В.Ільїнову, А.Коваленку, Г.Чебану, В.Кравченку, Н.Колісник.
Юлія ЧЕРНІЧКА.
 
* * *
Традиційно відзначила День Перемоги і громада Гряківської сільської ради. Зранку біля пам’ятника Загиблим воїнам відбувся мітинг з покладанням квітів і гірлянд. Односельців щиро вітала з величним днем сільський голова Любов Шепелюк. Не лишилися осторонь і вчителі та учні місцевої школи. Діти читали Книгу пам’яті, декламували вірші. Згодом уся громадськість села зібралася за святковим столом, про який подбали працівники місцевого органу самоврядування. Для "польової” каші цьогоріч використали сім пакунків крупи, а м’ясо і сало надали керівники ПСП «Дружба» Микола Явдошенко і ПП «Агромаш» Володимир Сидоров. Вшанували полеглих воїнів-визволителів і у Новогряковому. Також поклали квіти на могили невідомих бійців, які знаходяться на сільському кладовищі. А у переддень 9 Травня Л.Шепелюк вручила подарунки учасникам бойових дій Миколі Володимировичу Шатравці, Миколі Борисовичу Лиховиду і воїнам-афганцям. Крім того, від адміністрації ПП "Агромаш” М.Шатравка з нагоди свята теж отримав матеріальну допомогу.
Вл. інф.
Категорія: Новини | Додав: редакция (17.05.2013)
Переглядів: 569 | Теги: ЧУТОВЕ, Сільські новини, Чутово | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту