Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Вибори-2014



 


 

Досить позитивно відгукнулися про перебіг виборів на Чутівщині і спостерігачі від ОБСЄ, члени Українського конгресового комітету Америки Джоанна Заєць та Стефан Ніколас Щур. Принаймні, кореспондентів «Сільських новин» вони запевняли, що усе проходить добре, відповідно до чинного законодавства, без грубих порушень.

Насамперед варто відмітити, що, попри досить напружену ситуацію, членам дільничних виборчих комісій (ДВК) вдалося добре підготувати дільниці. Подбали не лише про зручність для виборців, а й про естетичне оформлення. Повсюди приміщення прикрасили яскравими букетами. На дільниці в Артемівському будинку культури навіть неголосно лунала музика, створюючи досить сприятливу атмосферу, а в кабінках для голосування поставили стільці для виборців похилого віку.

Дільниця ж у Чутівському ПТУ №55 вражала чималою кількістю вишитих українських рушників. Голова ДВК Наталія Зоська розповіла, що рушники надали жительки селища Надія Москаленко та Надія Бездітко. Тож спостерігачі від ОБСЄ не втрималися і сфотографували напам’ять таку красу. Також Н.Зоська зауважила, що чимало виборців на дільницю йшли у вишиванках, з жовто-блакитними прапорцями і стрічками. Слід відмітити, що ця дільниця відзначилася найбільшою активністю виборців селища. Так, з 1562 громадян проголосував 921 виборець.

Трохи нижчий відсоток на дільниці, яка знаходилася у чутівському дитсадку «Світанок»: з 1586 зареєстрованих виборців віддали свій голос за кандидатів 905 осіб. Можливо, причина і в тому, що не змогли організувати підвезення виборців з мікрорайону Дмитрівка. Утім, усі хто мав намір взяти участь у виборах, зробив це. Приміром, родина Собків прийшла на дільницю з новонародженим синочком. Малюка одягли в ошатний сріблястий костюмчик, і він разом з матусею обирав кращу долю для своєї країни.

Голова ДВК Євгеній Бондар вперше виконував обов’язки керівника виборчої комісії. Проте розповів, що колектив підібрався дружний, тому особливих проблем не було. Заступник ДВК Світлана Борисенко та члени комісії Лариса Асатурова, Юлія Єременко, Леся Левченко, Юлія Конєва привітно зустрічали кожного виборця, оперативно і без затримок справлялися зі своєю роботою. За порядком на дільниці слідкували ст. лейтенант міліції Юрій Даценко та майор міліції Валерій Хрипливий.



 

На чутівській виборчій дільниці, що знаходилася у районному Будинку культури, з 965 виборців виконали свій громадянський обов’язок 539. Голова ДВК Лариса Конотоп повідомила, що цього року громадяни активніші, аніж на минулих виборах. У першій половині дня вже проголосували жителі Лисичої та Охочого, а 28 осіб зробили це вдома. Вісім юнаків голосували вперше, серед них і Юрій Новожилов з Лисичої та Володимир Малько з Чутового. Запам’ятався своїм зовнішнім виглядом членам комісії і байкер Сергій Повшенко, який також знайшов час, аби виконати свій конституційний обов’язок.

Ця дільниця відзначилась ще й тим, що саме з неї почали свою роботу закордонні спостерігачі Д.Заєць та С.Щур. Вбрані у вишиванки члени комісії щиро вразили гостей та задали тонус на цілий день.

На відкриття дільниці, яка розташовувалася у приміщенні Чутівської селищної ради, задовго до восьмої ранку вже очікувала старенька бабуся, та все ж першим, як годиться, запросили чоловіка - чутівця Володимира Костенка. Як зазначила голова комісії Ірина Лисенко-Лобанова, активністю виборці, серед яких переважали люди поважного віку, відзначилися в першій половині дня. Згідно зі списками, вперше мали проголосувати близько двадцяти молодих осіб, та на дільницю прибули лише троє з них.

Взагалі ж, із 918-ти зареєстрованих з’явилася 551 особа. Віддали свої голоси за обраних кандидатів і громадяни, які через стан здоров’я не могли самотужки дістатися до місця голосування. До таких виборців, а їх було 38, виїздили з переносними скриньками члени ДВК Анатолій Завгородній та Олег Лапко. Транспортне забезпечення здійснював Олег Легкобит.

Окрім членів Українського конгресового комітету Америки, на виборах у селищі були й інші спостерігачі з ОБСЄ, зокрема, Демірет Дженет Коллінз та Шарль Жан Поль Юджен. Іноземці цікавилися насамперед настроями чутівців, відзначали злагоджену роботу комісії, приємно дивувалися оформленню зали.

Добросовісно справилися з поставленим завданням – забезпечувати порядок на дільниці – представники правоохоронних органів Роман Грибінник та Олександр Угаров.

Опівдні на кочубеївській дільниці з 652 виборців встигли проголосувати 273. Голова комісії Юрій Гайдар розповів, що атмосфера на дільниці спокійна, додаткової охорони, окрім міліціонерів, немає, а настрій кочубеївців піднесений, адже очікують від обраного Президента помітних змін на краще. Члени ДВК Андрій Хрипливий, Людмила Храпак, Юлія Штефан (фото на 1-ій стор.) з переносною скринькою для голосування побували вдома  у 46-ти односельців, які не можуть самостійно пересуватися.

В Артемівці близько першої години дня на дільницю в місцевий будинок культури прийшло понад 30 відсотків виборців – 442 з 1328. Проте голова комісії Володимир Мимоход зазначив, що більший наплив людей очікують у другій половині дня, коли зачиниться ринок. Хоча і зранку бували черги, наприклад о дев’ятій дільницю відвідали одночасно 62 виборці.

Артемівська селищна рада за сприяння райдержадміністрації подбала про підвезення до дільниць жителів Жовтневого, Степанівки та Шевченківки. Пальне для цього надали місцеві фермери. Дільниці, окрім міліціонерів, у темну пору доби охороняли члени громадського формування при Артемівській селищній раді.

Траплялися непорозуміння і з тими, хто за станом здоров’я мав голосувати вдома. У Кочубеївці, приміром, пенсіонер Андрій Калюжний на милицях добрів до дільниці, а у Чутовому до Будинку культури за півдня прийшло аж троє таких людей. Деякі не розуміли, чому не можуть проголосувати на дільниці, але завдяки лояльності та комунікабельності членів комісії вдавалося вмовити цих людей зачекати виїзну комісію, і вони виконали свій громадянський обов’язок.

Варто, мабуть, відмітити і низьку кількість спостерігачів, порівняно з виборами минулих років. На деяких дільницях їх було лише двоє-троє.

Загалом на усіх дільницях, де побували наші кореспонденти, панувала доброзичлива атмосфера. Голови і члени ДВК з бажанням ішли нам назустріч, ділилися інформацією, не перешкоджали нашій діяльності.

Оксана Черкасс, Наталія Лось, Юлія Чернічка.

*   *   *

Роботу ДВК у Смородщині розпочали з мелодії Гімну України. Голова комісії Ольга ФЕДОРЕНКО повідомила, що вперше в житті 25 травня проголосували Владислав Лазоренко, Світлана Ільїнова, Вікторія Іщенко, Олена Хоменко, Марина Лаврусенко. Після щирих привітань цим молодим людям голова комісії вручила квіти й солодощі.

Добросовісно працювали члени ДВК О.Федоренко, В.Страшко, О.Муха, В.Страшко, В.Федоренко, М.Лазарєва, А.Ольховська, Л.Яковенко, Г.Федоренко. Активними спостерігачами від політичних партій були Костянтин Щербій та Олексій Федоренко. За порядком на дільниці слідкував майор міліції Олександр Серяков.

*   *   *

Спокійна робоча атмосфера, виважена й  урівноважена робота ДВК - саме так пройшли вибори Президента в Гряковому. Голова ДВК Альбіна Сойгіна розповіла, що із 555 виборців на дільниці проголосували 269 осіб і ще 56 людей за станом здоров`я голосували за місцем проживання. Члени комісії Таїса Колісняк, Олександр Горінчой, Анатолій Гусар та Олена Заєць, розділившись на дві групи, розійшлись у різні частини села і до 14-ої години з переносними скриньками для голосування  повернулися на дільницю.





 



Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (30.05.2014)
Переглядів: 534 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту