Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

талановита юнь

ЧУДО-ДІМ, ДЕ ТВОРЯТЬ ДОБРО

Погожого весняного дня, 30 квітня, на головній сцені Чутівщини відбувся звіт  районного Будинку дитячої та юнацької творчості. Попри те, що цей захід традиційний і завжди збирає чимало шанувальників, однак щоразу вихованці не перестають вражати жителів та гостей селища новими гранями своїх обдарувань, по-новому відкриваючи дивовижний дитячий світ. Тож і цього разу  багатогранність свого світобачення втілили у справжню феєрію танців, пісень, незрівнянних витворів дитячих рук.

«Що потрібно для щастя і усмішки дитини?» - намагалися з’ясувати  на початку концертної програми ведучі Ольга Заливча та Сергій Асатуров. Тож кожен, хто виходив на сцену, по-своєму відповідав на це непросте запитання.

Вихованці Наталії Клименко, які хореографічною композицією “Вітальна” розпочали святковий виступ, мовою танцю доводили, що для усмішки потрібна радість. А її найповніше можна виразити веселим притупуванням, легким стрибком у жвавому швидкому темпі, що відповідає дитячому темпераменту. Тому й зачаровували присутніх своїми танцями. Слід зауважити, що їхня хореографія була різною за характером та жанром. Чого вартував український народний танець «Гопак» у виконанні дипломантів ІІ ступеня обласного фестивалю мистецтв «Зірковий час», золотих та бронзових призерів ІІ Міжнародного фестивалю танцю «Мегаполіс»! Не менш видовищною була «Червона Шапочка» у виконанні учасників ІІІ обласного фестивалю народного танцю «Весняні передзвони-2014».

Грайливо-зворушливими зі своїми «Маленькими бджілками» були наймолодші вихованці «Капітошки», які вперше танцювали перед  великою аудиторією. Їх виступ не залишив нікого байдужим, особливо батьків, які, затамувавши подих, спостерігали за кожним кроком своїх чад. Як, зрештою, і  танець «Ніжна мелодія скрипки» у виконанні Анни Володькіної, Вікторії Ульянець, Артура Юрикова, Артема Олексієнка в оригінальній постановці Андрія Петрашенка. До речі, цей тренер-педагог навчає хореографії здібних учнів студії бального танцю «Талісман», яка є одним із напрямків  роботи Зразкового аматорського ансамблю танцю «Капітошка».

Загалом у діяльності педагога-хореографа Н.Клименко простежується тенденція наступності поколінь, адже її учні стають її ж колегами. Аліна Деговець, приміром, після закінчення Полтавського педагогічного університету ім. В.Г.Короленка працює викладачем хореографії та разом зі своїм наставником здійснює постановку танців з цікавими сюжетами. Тож і цього разу вони порадували глядацьку аудиторію новими й виразними хореографічними творами, за що отримували теплі аплодисменти. Характерно, що потенціал їхньої творчості не вичерпується. Тому й кожен танець підопічних був дарунком для шанувальників мистецтва. Так, ветеранам Великої Вітчизняної війни вони присвятили красивий і різнобарвний танець «Вальс квітів».

Органічно у танцювальну канву концерту вписалися і хореографічні номери вихованців Світлани Кулик. «Європейський секвей» одразу засвідчив, що захоплюватися і дивуватися буде чому. І неспроста, адже в січні цього року колективу студії спортивно-бальних танців «Гран-прі», призеру обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсів з бальних танців, за високу майстерність присвоїли звання «Зразковий художній колектив». Тож наступні шість танців дійсно були видовищними і захопливими. Взяти хоча б вальс, який мав різні назви та вражав романтичними мотивами, м’якими і плавними рухами. Недаремно у світі його офіційно визнали королем бальних танців. Один з них - «Чарівний вальс» - присвятили колишнім директорам закладу Наталії Шевченко, Галині Богославській, Людмилі Кучеренко, які завітали на свято.

Джазові обороти латиноамериканського «Ча-ча-ча» у виконанні молодшої групи надали нової емоційної виразності, а рішучість і чіткість, раптові зупинки, несподівані пози у «Танго», яке танцювали солісти Артем Незвієцький і Аліна Полтавець, лише додали драйву.

Непідробний фурор викликав пристрасний танець «Іспанське болеро» з блискучим акцентованим ритмом, вибитим каблучками енергійних запальних танцівниць. І як тут не процитувати знаменитого О.Пушкіна: «Когда гремел мазурки гром, В огромной зале все дрожало, Паркет трещал под каблуком». За подаровану красу, радість, насолоду від чудових танцювальних композицій вихованці студії отримували від вдячних глядачів гарячі оплески.

Справжньою філософією дитячого бачення світу поділилися вихованки Галини Бафталовської, учасниці театральної студії «Ровесник» Світлана Лосяніна, Вікторія Чередник, продекламувавши вірші «Хай завжди буде сонце!», «Діти - живі квіти землі», в яких стверджували право на щасливе життя у рідній країні. Згадали героїв, які віддали своє життя за Україну на Майдані. Світлана Москівець присвятила їм вірш «Небесна сотня», а Ольга Ладіна - пісню «Летіла зозуля». Остання, до речі, неодноразово радувала публіку своїм мелодійним голосом.

Окремий блок святкової програми в оригінальній і цікавій формі показали вихованці спортивних секцій таеквон-до (тренер - володар чорного пояса, перший дан Михайло Орел), які були неодноразовими учасниками чемпіонатів України, відкритого Всеукраїнського турніру «Перша столиця» (Харків), чемпіонатів та першостей Полтавської області. Вони завоювали п’ять золотих, дев’ять срібних, 12 бронзових нагород.

Цього навчального року при районному БДЮТі розпочав свою роботу гурток «Зірниця» під керівництвом Валентина Діброви. Тут виховують справжніх захисників Вітчизни, які неодноразово брали участь в обласних та всеукраїнських зльотах, змаганнях, навчаннях. Але на сцені вони постали у зовсім іншому амплуа – показали  жартівливу виставу із життя вояків. Дізналися присутні про те, в чому різниця між «духами», «шнурками» та «дідами». А головне, послідовники В.Діброви довели, що армії не потрібно боятися, адже для справжніх патріотів вона є не злою мачухою, а доброю матір’ю.

Хоч вихованці Володимира Ситника не виступали на сцені, але своє вагоме слово у туристському житті учнівської молоді вони кажуть упродовж року. Вже понад 15 років діє туристсько-оздоровчий табір у Ряському Машівського району, де минулоріч за однотижневий тур відпочили 30 гуртківців районного БДЮТу. Тому й не дивно, що туристські гуртки, якими опікується Володимир Іванович, користуються великою популярністю серед дітей району, оскільки отримані знання знадобляться в майбутньому самостійному житті.

Досягли вагомих творчих здобутків і гуртківці, яким допомагають зробити перші кроки у світ прекрасного  Галина Ропавка, Ірина Шляпкіна, Валерія Баришева, Ростислав Рудь. Тож усім їм директор районного БДЮТу Тетяна Качала вручила грамоти. До нагород додалися ще й сердечні слова вдячності від представників місцевої влади. Голова РДА Леся Володькіна, заступник голови районної ради Віктор Калаур, начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Мілана Павленко щиро і тепло привітали гуртківців та їхніх наставників із вдалим звітом, який  перетворився на свято краси та яскравих обдарувань. Висловивши подяку кожному учаснику цього неперевершеного дійства за чудовий концерт, посадовці побажали творчому колективу та батькам вихованців позашкільного закладу успіхів і  натхнення, миру та злагоди, ентузіазму та нових ідей.

А іменинники свята у свою чергу сказали велике спасибі райдержадміністрації, районній раді, відділу освіти, молоді та спорту за сприяння у розвитку дитячої творчості. Адресували слова вдячності також селищному голові Миколі Корольову, начальнику управління з експлуатації газового господарства Олександру Качалі, підприємцям Світлані Гонтар, Михайлу Грекову, Анатолію Двужильному, Миколі Полтавцю та батькам гуртківців за підтримку  і спонсорську допомогу. Висловили подяку директору та працівникам РБК Світлані Фисун, Юрію Бафталовському, Миколі Михайліченку за допомогу в організації проведення звіту. За співпрацю, змістовне висвітлення подій, які відбуваються в районному БДЮТі, відзначили і колектив редакції «Сільських новин».

Танцем «Мова єднання» у постановці Аліни Деговець завершилося свято дитячих талантів.

Велика дружна родина БДЮТу підкорила серця усіх прибулих, подарувавши чудовий концерт та масу позитивних емоцій, які так потрібні у цей непростий час. А головне, маленькі громадяни нашої країни вселили тим, хто зневірився у цьому житті, віру в те, що не все так погано, що у нас є майбутнє. Адже поки танцюють, співають та творять красу діти, дорослим не варто сумувати. Бо світло їхніх маленьких душрозжене всіляку пітьму, а паростки добра зміцніють й проростуть торжеством життя та принесуть рясні плоди.

Оксана МІРОШНИЧЕНКО.






 



Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (01.05.2014)
Переглядів: 444 | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту