Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

"СН" порушує проблему

Насамперед з цим питанням звернулася до директора РБК Світлани Фисун. Вона розповіла: «Наш Будинок культури здали в експлуатацію п’ятого листопада 1967 року. За 50 років приміщення, звичайно ж, застаріло. До того ж, з тих пір жодного разу не проводили капітального або повного ремонту. Часткові косметичні ремонти не відновлюють попереднього естетичного вигляду. На стелі помітні численні сліди від систематичного протікання даху. Ми неодноразово зверталися до керівників районної та обласної влади з проханням щодо проведення ремонту. Дещо зрушилося. Торік навіть виготовили проектно-кошторисну документацію. Але ремонт так і не розпочали. Здається, гроші виділяли, але Держказначейство не проводило проплату, тому й не вдалося щось зробити. Можливо, якби кошти перебували у небюджетній структурі, то їх можна було б використати. Та, на жаль, у нас немає потужного підприємства чи якогось фонду, які могли б акумулювати видатки на ремонт будівлі.

Користуючись нагодою, звертаюся до всіх небайдужих людей, любителів аматорського мистецтва з проханням про допомогу для проведення вкрай необхідного ремонту РБК. Колись питанням утримання, надання допомоги закладам культури займалися і підприємства, і профспілкові організації.

Хоча у Чутовому й немає мецената, який міг би самотужки взяти на себе ношу підтримки культурно-мистецького закладу, та все ж можна об’єднати зусилля трудових колективів установ, організацій, окремих підприємців і зібрати необхідні кошти та ресурси. Приміром, директор ПСП «ХТЗ» Анатолій Двужильний свого часу працював у РБК, тож він переймається долею цього закладу, неодноразово й допомагав. Сподіваюся, що і цього разу відгукнеться він та всі небайдужі жителі району. Розраховую також на підтримку відділу культури та туризму РДА, районної та селищної рад».

Як кажуть, з миру по нитці, а усім - відремонтований вестибюль Будинку культури. А чому б і ні? Керуючись такими міркуваннями, розпочала справу з обговорення цього питання із зацікавленими людьми.

Тамара Міняйло, керуюча Чутівським відділенням ПАТ «Кредіт Агріколь Банк»: «Схвалюю починання, ремонт потрібен і терміново. Куди нам іти на святкові заходи, як не в Будинок культури? Від себе особисто внесу посильний вклад, запропоную своїм колегам по роботі».

Надія Павленко, керуюча Чутівським відділенням ПАТ «Полтава-банк»:  «Однозначно, кожен, хто заходить у приміщення, розуміє, що треба щось змінювати. Адже Будинок культури - обличчя району. А коли бачиш облуплені стіни, то псується й настрій. На мою думку, цю проблему  вирішити можливо. Достатньо зробити перший крок, а далі процес піде.

Важливу справу потрібно підтримувати громадою. Я, як її представник, також зроблю свій вклад. Впевнена, що працівники нашого банку не залишаться осторонь. У районі є архітектори, будівельники, які можуть надати фахову допомогу у створенні недороговартісного, але привабливого дизайну. Можна обійтися без мармурових стін та паркетів, а лише дещо осучаснити інтер’єр фойє».

Оксана Терзі, економіст АТ ПАТ Банк «Фінанси та кредит»: «Давно треба окультурити заклад культури. Вигляд вестибюлю, м’яко кажучи, непривабливий. Фінансову допомогу обов’язково надамо».

Підтримали починання щодо залучення благодійної допомоги для реставрації фойє і багато інших людей, серед яких - фермери, приватні підприємці, аматори сцени.

Ірина Кривобік, приватний підприємець: «Вирішувати потрібно як глобальні, так і місцеві проблеми. Без закладу культури нам аж ніяк не обійтися. А заходити у занедбане приміщення не вельми приємно. Я готова будь-якої миті допомогти фінансово».

Анатолій Одаренко, композитор, поет-пісняр з Артемівки: «Я бував на різних концертах і фестивалях, бачив високий рівень культури. Ніде не зустрічав такого фойє з облущеними стінами, як у нас. Стан плачевний, приміщення потребує ремонту. Соромно заходити, декорація при вході у глядацьку залу аж ніяк не налаштовує на сприйняття прекрасного. Я готовий зробити посильний влад - внести певні кошти, а ще - пропоную провести благодійний концерт, в якому згоден взяти участь».

Відрадно. Адже, якщо кожен із нас займе активну життєву позицію та керуватиметься принципом: «Заперечуєш – пропонуй, пропонуєш – дій!», вестибюль РБК обов’язково матиме привабливий вигляд. А тому, хто візьме у цьому участь, надзвичайно приємно буде заходити в чисте, красиве приміщення.

Оксана МІРОШНИЧЕНКО.

Категорія: Новини | Додав: редакция (18.07.2014)
Переглядів: 374 | Теги: Чутово, ЧУТОВЕ, Сільські новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту