Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Сесія районної ради
ПРАЦЮЄМО НА БЛАГО РАЙОНУ 
На початку засідання про свою роботу упродовж року розповів голова районної ради В.Бистрай. Він зау-важив, що за цей час провели вісім пленарних засідань, на яких депутати ухвали 120 рішень. На контролі депутатського корпусу перебувала 41 районна програма. У цілому минулоріч на фінансування програм місцевого значення виділили 199,1 тис. грн, у т. ч. на впровадження в районі Проекту розвитку ООН та ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) - 34,5 тис. грн, розвитку культури - на 21,5 тис. грн, програму «Турбота» - 30 тис. грн, підтримки діяльності районної організації ветеранів - 27,3 тис. грн, оздоровлення та відпочинку дітей - 21,3 тис. грн, захисту прав дітей - 12,9 тис. грн та ін.
Особливу увагу депутати приділяли сферам охорони здоров’я, освіти, культури. «Звичайно, ще дуже далеко до повного забезпечення потреб цих важливих галузей, однак, тільки додаткове фінансування за рахунок перерозподілу коштів у 2012 році на потреби охорони здоров’я склало 1,7 млн грн, освіти - 1,4 млн грн, культури - 93 тис. грн», - зазначив Віталій Анатолійович. Також він розповів, що за кошти районного бюджету капітально відремонтували систему опалення та фасад Будинку дитячої та юнацької творчості, облаштували внутрішні туалети у Флорівській та Василівській школах, в останній ще й здійснили капітальний ремонт електропроводки; за кошти обласного та районного бюджетів провели капітальний ремонт дитячого відділення ЦРЛ, в рамках Проекту МРГ замінили вікна та частково двері на металопластикові у Филенківській, Новокочубеївській та Кочубеївській школах, спільними зусиллями із сільською радою та громадою відкрили дитсадок у Новій Кочубеївці тощо.
 
Крім того, за сприяння народного депутата України Олексія Лелюка в районі реалізували проект цільових екологічних інвестицій «Капітальний ремонт: утеплення фасадів, заміна вікон та дверей у будівлі Чутівської школи».
 
«На 17 сесії ми з вами приймали звернення депутатського корпусу до служби автомобільних доріг у Полтавській області, облдержадміністрації та обласної ради щодо розчистки лісосмуг вздовж автомобільної дороги Артемівка-Чапаєве. Зараз там активно тривають роботи по розчистці узбіччя від порослі», - сказав В.Бистрай.
 
У 2012 році районна рада взяла участь в обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Проект «Енергозберігаючі заходи в будівлі Артемівської школи з виконанням капітального ремонту по заміні вікон на металопластикові» переміг, і його реалізують цього року. Кошторис проекту - 125 тис. грн, з яких 50 тисяч надійде з обласного бюджету. Филенківська сільська рада також стала переможцем обласного конкурсу і отримає співфінансування з обласного бюджету в сумі 25 тис. грн на капітальний ремонт місцевого дитсадка.
 
«На мою думку, всі сільські ради повинні активно використовувати таку додаткову можливість для вирішення проблем громади та брати участь у подібних конкурсах. Адже депутатський корпус робить усе можливе, аби сприяти реалізації цих проектів», - підкреслив голова районної ради. Наостанок він подякував депутатам, селищним та сільським головам, керівництву райдержадміністрації за взаєморозуміння і спів-працю у вирішенні існуючих проблем. «Сподіваюся, що нас і надалі буде об’єднувати спільна відповідальність перед чутівською громадою», - зазначив В.Бистрай.
 
ПРОГРАМИ ТА ЗМІНИ ДО НИХ
На розгляд депутатів винесли вісім програм місцевого значення. Базовою була програма економічного і соціального розвитку району на 2012 рік, яка визначає цілі та пріоритети соціально-економічного розвитку, основні завдання щодо їхньої реалізації. Ухвалили цього дня і програми підготовки шкіл до нового навчального року, соціального захисту населення, розвитку дорожньої служби, проведення селекційно-племінної роботи, мобілізаційної підготовки, протидії захворюванню на туберкульоз та підтримки комунального підприємства «Архітектурно-планувальне бюро Чутівського району». До речі, на базі останнього для поліпшення обслуговування громадян мають намір створити бюро технічної інвентаризації (БТІ).
 
Внесли зміни і до низки інших програм. Зокрема, у сфері культури запланували заходи до відзначення 90-річчя від дня утворення Чутівського району. Мова йшла також про комплексну переносну сцену до святкування Дня селища. Конструкція стане в нагоді й надалі для організації різноманітних культурно-масових заходів в районі.
 
Заступник голови РДА Світлана Титар поінформувала про зміни до програм розвитку фізкультури і спорту та «Молодь Чутівщини». Так, районним фестивалем молодіжних субкультур нині опікуватиметься відділ культури та туризму РДА через ліквідацію відділу сім’ї, молоді і спорту. Також планують створити районну організацію фізкультурно-спортивного товариства «Колос» і передбачити кошти на її утримання. Профінансували і програму впровадження в районі спільного з європейцями Проекту МРГ.
 
ФІНАНСУВАННЯ 
Про виконання районного бюджету за минулий рік поінформувала начальник фінуправління РДА Валентина Грекова. А депутати затвердили зміни до його показників на 2013 рік, розподіливши вільний залишок, який становив близько 2 млн грн. Значну частину видатків спрямували на розвиток освітньої галузі. Виділили додаткові кошти і закладам охорони здоров’я. До того ж, останнім з резервного фонду добавили 30 тис. грн на пальне, продукти харчування, миючі засоби, а на потреби освітянської галузі - 20 тис. грн. По десять тисяч отримали на виконання своїх програм податківці району та міліціонери, п’ять тисяч – пожежники.
 
Забезпечили депутати і фінансування інших районних програм, що стосувалися соціального захисту, культури, охорони довкілля, оздоровлення та відпочинку дітей, розвитку спорту тощо.
 
 
ЗВІТУВАЛИ КЕРІВНИКИ КОМУНАЛЬНИХ УСТАНОВ
Цього дня про свою роботу упродовж року звітували головний лікар ЦРЛ Юрій Рибак, завідуюча районним трудовим архівом Людмила Нарижна, директор районного народного краєзнавчого музею Галина Бафталовська, редактор газети «Сільські новини» Оксана Черкас.
 
Ю.Рибак досить детально розповів про функціонування медичних закладів району. Зокрема, він зазначив, що наразі здоров’ям жителів району опікуються 44 лікаря, 148 середніх медичних працівників, 72 молодших медсестри та 76 осіб обслуговуючого персоналу. «Стаціонарна медична допомога надається мережею лікувально-профілактичних закладів з ліжковим фондом на 106 ліжок, з них 99 - у ЦРЛ, сім - в Артемівській АЗПСМ. При амбулаторіях також діє денний стаціонар», - сказав Ю.Рибак.
 
Також він відмітив, що фінансування медичних закладів району проводиться згідно з формульним розрахунком, та цих коштів недостатньо для забезпечення всіх потреб галузі. Тож додаткові кошти минулого року депутати виділяли на оплату енергоносіїв, обслуговування газового обладнання, придбання медикаментів (у т. ч. і для «швидкої» допомоги), вугілля для ФАПів, зубопротезування та ін.
 
«Минулого року капітально відремонтували дитяче відділення, відкрили діагностичну палату у приймальному відділенні; здійснили капітальний ремонт вентиляційних систем, зубопротезної лабораторії, каналізаційно-насосної станції, центрального входу до ЦРЛ та частини коридору на першому поверсі стаціонарного відділення. Також від народного депутата України Олексія Лелюка отримали три холодильники. Окремі слова подяки - депутатам, які не байдужі до проблем медицини і мають змогу надавати підтримку в господарській діяльності: Олександру Качалі, Анатолію Двужильному, Володимиру Филенку, Олексію Порохні, Михайлу Грекову, Олексію Шляхову, Леоніду Калюжному, Миколі Лаврику, депутату обласної ради Миколі Хоменку, а також Ігорю Карнауху, керівництву СТОВ «Ніка», ПП «Агромаш», всім депутатам районної ради», - зазначив головний лікар ЦРЛ. Наостанок він відмітив, що на сьогодні проблемними лишаються питання забезпечення лікарів житлом; придбання сучасного рентгенологічного, операційного обладнання, санітарного автотранспорту, залучення молодих лікарів-спеціалістів.
 
 
Л.Нарижна розповіла, що за 2012 рік працівники трудового архіву прийняли 486 справ двох фондів від організацій, які припинили свою діяльність: СК «Чапаєве» та ПСП «Перемога». А цього року запланували взяти на зберігання справи Артемівського авторемзаводу, районної санепідемстанції та ін.
 
Діяльність працівників районного народного краєзнавчого музею журналісти завжди відображали на сторінках районки, серед іншого - організація тематичних масових заходів районного масштабу, участь в обласних і міжнародних конференціях, екскурсії, надання методичної допомоги музеям шкіл, науковцям, студентам, учням. Г.Бафталовська зазначила, що на 2013 рік запланували видання повісті наукового співробітника музею А.Шутя про Клару Лучко «Політ горлиці» та створення меморіальної кімнати-музею цієї відомої акторки, участь у заходах з нагоди 90-річчя з дня утворення району, 70-річчя визволення області та 270-річчя заснування Чутового. Поділилася Галина Степанівна і проблемами музею, відмітивши відсутність власного приміщення та належного фінансування. Вона зауважила, що не вистачає коштів на придбання нових експонатів, створення експозицій, проведення масових заходів.
 
МАЙНОВІ ПИТАННЯ
 
 
Приділили увагу депутати і майновим питанням. Зокрема, ухвалили рішення про передачу на баланс новоствореного районного центру первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД) трьох автомобілів, матеріальних цінностей та приміщень Рябківського і Вільницького ФАПів, Чапаєвської і Войнівської амбулаторій. Приміщення ж інших лікувальних закладів на селі орендуватимуть. Головний лікар центру ПМСД Інна Сидоренко розповіла, що очолювана нею установа розташовуватиметься на другому поверсі ЦРЛ.
 
ЗВЕРНЕННЯ ДЕПУТАТІВ
Упродовж років нагальною була проблема із забезпеченням лікарів житлом. Через його відсутність залишили роботу в ЦРЛ чимало спеціалістів. На сьогодні уже виготовили проектно-кошторисну документацію на реконструкцію приміщення колишнього наркодиспансера вартістю близько двох мільйонів. У разі його реалізації медики отримають п’ять службових квартир. "Тільки тоді ми зможемо забезпечити ЦРЛ молодими фахівцями”, - сказав В.Бистрай. Однак коштів у районному бюджеті на капітальний ремонт будівлі немає. Тому депутати вирішили направити звернення до облдержадміністрації та обласної ради з проханням виділити кошти на реконструкцію будівлі.
 
 
Окрім того, через відсутність протягом тривалого часу представника прокуратури району на сесії районної ради для налагодження співпраці депутатського корпусу з прокуратурою Чутівського району депутати одноголосно ухвалили рішення звернутися до прокуратури області з проханням забезпечити присутність представників цього правоохоронного органу на пленарних засіданнях районної ради.
Оксана Черкас.
Категорія: Новини | Додав: редакция (22.02.2013)
Переглядів: 456 | Коментарі: 1 | Теги: ЧУТОВЕ, Сільські новини, Чутово | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Бухалов  
0
Помоєму цей хлопчина, щось курить.....

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту