Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Самоврядування

Наразі ці дві сфери у районі через недофінансування потребують особливої уваги. Саме тому їхні керівники звернулися до сільських та селищних голів за підтримкою. Зокрема, районній лікарні потрібно допомогти із забезпеченням медикаментами та харчуванням пацієнтів. А школі необхідні кошти для організації харчування дітей пільгових категорій та для підвезення учнів. Т.Тараненко зауважила, що питання про виділення коштів депутати розглядатимуть на сесії сільської ради. Керівник же місцевого органу самоврядування погоджується допомогти і лікарні, і освітянам. Щоправда, Тетяна Миколаївна зауважує, що кошти, приміром, на харчування школярів, мають використати з користю для них. Насамперед, на її думку, необхідно переглянути раціон та меню їдальні навчального закладу, аби вибагливі учні з апетитом з’їдали страви, приготовлені кухарями. Вона розповіла про організацію харчування у місцевому дитсадку, де малятам навіть випічку пропонують.

Тож В.Калаур разом з Т.Тараненко відвідали Филенківську школу та обговорили цю проблему із заступником директора з навчально-виховної роботи Тетяною Варнавською. Оглянули спортзал, де в рамках реалізації проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ» встановили металопластикові вікна. Наразі там тривають ремонтні роботи. Відмітили активність та ініціативність місцевої громадської організації «Джерело надії» та її керівника Івана Пономаренка, які впроваджували енергозберігаючі заходи в школі.

Їхній добрий приклад став поштовхом до участі сільської ради у відповідному обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад. Як наслідок – заміна вікон на металопластикові у дитячому садку. Втім, Т.Тараненко поскаржилася на неможливість провести оплату за виконану роботу через затримку Держказначейством коштів.

Розповіла сільський голова і про співпрацю з  депутатом районної ради, сільгосптоваровиробником Володимиром Филенком: «Завжди підтримує місцеву громаду. На його рахунку чимало добрих справ: відновлення водопостачання у Щорсівці, вивезення смітників, розчищення чагарників, допомога школі, дитсадку. А нині у переддень поминального понеділка огороджує парканом кладовище у Филенковому, встановлює на його території лави та столи для поминальних обідів». Похвалилася Тетяна Миколаївна і парковою зоною, яку облаштував цей дбайливий господар: «Розчистив місце, вирубавши чагарники. Спочатку посадив берізки, а коли вони піднялися, поміж них висадив ялинки і сосни, скраю - горіхи». Саджанці ялинки, які надав В.Филенко, висадили також і побіля приміщення сільської ради.

Займаються благоустроєм і працівники місцевої амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Завідуюча закладом Валентина Филенко розповіла В.Калауру про роботу амбулаторії, подякувала головному лікарю районного центру первинної медико-санітарної допомоги Інні Сидоренко за надання лаборанта, який сприяє повноцінному обстеженню пацієнтів. «Нині ми проводимо медогляд школярів. Взагалі ж наша амбулаторія обслуговує 1824 жителів, з яких 14 дітей до року», - зауважила В.Филенко. Встигають медики і впорядкувати територію навколо свого закладу: розбили квітник, прибрали торішнє листя.

Трудилися цього дня і прихожанки місцевої церкви побіля хатини, де вона знаходиться. Жінки білували будинок, готуючись до Великодніх свят.

Тож попри усі негаразди, жителі Филенківської сільської ради переймаються нині властивими для цієї пори року клопотами, дбаючи про чистоту рідного краю. 



 

Оксана Черкас.



 

Категорія: Новини | Додав: редакция (26.04.2014)
Переглядів: 393 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту