Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

районний чемпіонат
чапаєвська команда
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
туристи зі Сторожового

Участь у чемпіонаті взяли 12 команд з  Артемівської, Чапаєвської, Новоко-чубеївської, Сторожівської, Войнівської, Кочубеївської, Василівської, Филенківської, Таверівської, Гряківської, Вільхуватської, Іскрівської шкіл. Насамперед діти з наставниками облаштували туристичний бівуак – місце, де юні мандрівники відпочивали, ночували, харчувалися, ховалися від негоди і готувалися до змагань. Організація ночівлі вимагає, безумовно, досвіду і злагодженої роботи кожного члена групи. Саме в екстремальних умовах проявляються такі якості, як уміння підтримати слабших, допомогти; а колектив перевіряється на згуртованість. Про це говорили, зокрема, і наставники артемівської команди Олена Гекова та Марина Знахаренко, характеризуючи свою команду. 

А для юних туристів цього дня гуртківці Будинку дитячої та юнацької творчості (БДЮТ) на чолі з Володимиром Ситником підготували традиційну програму змагань. Передусім відбулося святкове відкриття чемпіонату, який приурочили 90-річчю утворення Чутівського району. Щиро вітали учнів і вчителів голова РДА Юрій Третяк, заступник голови РДА Світлана Титар, начальник відділу освіти, молоді та спорту Мілана Павленко. Керівники виконавчої влади відмітили важливість таких заходів для фізичного розвитку, спортивного вдосконалення та змістовного відпочинку школярів та зазначили, що свого часу вони також захоплювалися пішохідним туризмом.

Від імені депутатського корпусу привітав учасників чемпіонату заступник голови районної ради Віктор Калаур. Честі підняти прапор змагань удостоїлися минулорічні переможці чемпіонату – учні Чапаєвської школи.

Доречними були і яскраві показові виступи курсантів Чутівського філіалу клубу юних десантників «Гвардія» на чолі з Валентином Дібровою. До того ж, курсанти Ігор Фисун, Олександр Швидкий та Рустам Багіров - активні учасники туристичного чемпіонату. Ці загартовані хлопці були першими помічниками тренерів та головного судді В.Ситника. 

Наприкінці урочистої лінійки Володимир Іванович зазначив: «Сьогодні ми тут, аби дізнатися, як ми виросли в порівнянні з минулим роком як туристи, аби ще більше здружитися, навчитися чомусь новому і практично, і теоретично; виявити найсильніші команди району з дисципліни «Техніка пішохідного туризму», добре відпочити. Говорити про вагомі і постійні здобутки Чутівщини у сфері спортивного туризму, спортивного орієнтування, практичного туризму поки що не доводиться, але все ж нам є на кого рівнятися. Це юні туристи кінця минулого століття - артемівці та филенківці, учні-краєзнавці ПТУ №55 - кращі серед училищ в Україні, краєзнавці з Чапаєвської, Новокочубеївської та Кочубеївської шкіл, нинішні вихованці БДЮТу».

До речі, представники цих шкіл і цьогоріч не втратили своїх передових позицій, що свідчить про особливу увагу до туризму у навчальних закладах. Згодом у приватній розмові головний суддя змагань відмітив, що досить сильною була і команда з Филенкового, яка вперше після тривалої перерви взяла участь у чемпіонаті. «Непогано підтяглися і артемівці. Приємно вразили новокочубеївці. Традиційно добрі показники у Кочубеївської школи», - відмітив В.Ситник. Також він висловив щиру вдячність вчителям, які готували команди до змагань та підтримували юних туристів упродовж чемпіонату. На подяку заслуговують і випускники та нинішні гуртківці БДЮТу Ігор Фисун, Владислав Лебедь, Юрій Фесенко, Олексій Каряка, Артем Незвієцький, Ярослав Бурніс, які готували трасу, проводили змагання. У конкурсній програмі першого дня допомагали Влада Бурніс і Ольга Заливча.  Відділ освіти, молоді та спорту РДА забезпечив підвезення дітей та туристичного спорядження до місця проведення чемпіонату. 

В.Ситник відзначив і чергування правоохоронців, про яке подбав начальник райвідділу міліції А.Муренко. До своїх пі-допічних навідувалися директори шкіл. Допомагали облаштовувати життя у таборі директор БДЮТу Людмила Кучеренко, викладачі цього дитячого закладу Світлана Кулик та Ірина Шляпкіна. Тому юні туристи залишалися під постійною опікою дорослих.

Утім, це не завадило їм відпочити і відірватися на повну. Тож позитивних вражень – море. Ночівля у наметах, смачна каша, приготовлена на вогнищі, розваги, повітря, насичене ароматом соснового лісу... А ті незабутні нічні хвилини, коли, крадучись тихцем із тюбиком в руках, намагаєшся нанести неповторний макіяж зубною пастою сусідові з іншого намету! І навіть дощ першої ночі не позбавив оптимізму юних туристів. Филенківець Віталій Стрижак, усміхаючись, сказав: «Висушили все - і на змагання».

Із захопленням школярі розповідали і про найцікавіші для них етапи чемпіонату. Приміром, филенківцям, як і команді зі Сторожового та Нової Кочубеївки, сподобалися канатна переправа та в’язання вузлів. Певні труднощі виникли у багатьох під час вікторини. А от найкраще впоралися з облаштуванням туристського бівуаку войнівці. Проте найвправнішими туристами виявилися школярі з Чапаєвого, яких підготували викладачі Сергій Сологуб на Надія Чернобай: Олександр Черевко, Віталій Базай, Іван Єгоров, Ярослав Тігіпко, Святослав Батовський, Ірина Гавриленко та Марина Павленко (фото на 1-ій стор.) Тож під час урочистого закриття чемпіонату В.Ситник кубок чемпіонів вручив знову цій команді. Таким чином чапаєвці утримали своє лідерство серед туристів. 

Грамотами відділу освіти, молоді та спорту РДА нагородила переможців у різних видах змагання і конкурсах головний спеціаліст відділу, голова оргкомітету змагань Алла Понятенко.

У спортивній програмі призові місця розподілили таким чином: перше – Чапаєве, друге – Нова Кочубеївка, третє – Кочубеївка. У конкурсній програмі лідирували Чапаєве, Кочубеївка і Войнівка. Переможцям також вручили м’ячі. Головний суддя відмітив і юну туристку з Нової Кочубеївки Аліну Трєскіну. Володимира Івановича вразила ця енергійна і смілива дівчинка. Тож під аплодисменти присутніх він вручив їй туристський «фуфік» (пристосування для сидіння на землі). До речі, Аліна відзначилася і під час гри «Зірниця», продемонструвавши найвищий результат з віджимання. 

Стомлені, але щасливі і сповнені позитивних вражень, попрямували туристи додому. А організатори дійства уже планували змагання наступного року, аналізуючи недоліки і здобутки цього чемпіонату. 

Оксана Черкас.

Фото автора.



Джерело: http://чутове, сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (22.06.2013)
Переглядів: 526 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту