Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Прес-конференція


 

Дев’ятого квітня в райвідділі міліції відбулася прес-конференція за участі місцевих журналістів. Цього дня обговорили резонансні для Чутового справи щодо підпалів у житловому секторі. Нагадаю, що у ніч з третього на четверте квітня в одному з мікрорайонів селища невідома особа здійснила чотири підпали в обійстях громадян. Горіли автомобіль, літня кухня, сінник і господарська будівля. Виконуючий обов’язки начальника РВ УМВС, майор міліції Артем Приходченко розповів, що правоохоронцям вдалося оперативно встановити особу зловмисника. Ним виявився місцевий житель, який, до речі, мешкає неподалік від місць, де скоював правопорушення. Тієї ночі після підпалів він ще й викрав велосипед. Наразі призначили судово-психіатричну експертизу, за наслідками якої вирішуватимуть ступінь відповідальності цього громадянина перед законом. Підпал належить до тяжких злочинів, покарання якого регламентує ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України.

Нині ж міліціонери посилено працюють над розкриттям підпалу в універмазі Чутового.

Також А.Приходченко повідомив про телефонних шахраїв, які виманюють у довірливих громадян кошти. Декілька таких фактів зафіксували і у нашому районі. Так, до одного громадянина зателефонував невідомий, представився знайомим та пожалівся, що потрапив у халепу і попросив негайно перерахувати йому дві тисячі. Іншій особі повідомили, що у сина неприємності, тому аби його врятувати, необхідно швидко, знову ж таки на карточку, перерахувати 12 тис. грн. В обох випадках громадяни, не задумуючись, кинулися рятувати своїх близьких та рідних: позичали гроші та перераховували їх через банк. І лише згодом зв’язувалися з тими, кого таким чином «рятували». Останні дивувалися, а постраждалі розуміли, що безглуздо потрапили у тенета шахраїв. Перераховані кошти, звичайно, повернути не вдасться. Адже шахраї знімали їх в банкоматах інших міст, закриваючи засоби фотофіксації.  Тому Артем Ігоревич застерігає жителів району від поспішних дій: спочатку слід перевірити, чи відповідають дійсності факти, повідомлені телефоном.

Нагадав майор міліції і про нещодавно ухвалені Верховною Радою зміни до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за сепаратизм та заклики до насильницької зміни влади.

Відтепер збільшили строки позбавлення волі за злочини проти основ національної безпеки України. Зокрема, за умисні дії, вчинені задля зміни меж території або державного кордону України, публічні заклики чи розповсюдження відповідних матеріалів каратимуть позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років (раніше - обмеженням волі до трьох років,  або позбавленням волі на той самий строк).

Окрім того, мінімальний строк позбавлення волі у якості покарання за державну зраду підвищили з 10 до 12 років, за диверсію та шпигунство - з 8 до 10.

Також у Кримінальний кодекс ввели статтю, встановивши відповідальність за перешкоджання в особливий пе-ріод законній діяльності Збройних Сил України (ЗСУ) та інших військових формувань, утворених відповідно до чинного законодавства. Згідно з нею, перешкоджання законній діяльності ЗСУ карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. Такі ж дії, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, каратимуться позбавленням волі на строк від 8 до 15 років.

Наостанок А.Приходченко нагадав про те, що напередодні Великодніх свят громадянам варто бути особливо уважними, адже правоохоронці фіксують зростання кількості крадіжок саме перед святами.


 



Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (11.04.2014)
Переглядів: 402 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Украінець  
0
До речі , той підпалювач- мирний протестувальник, представник громадськості і активіст столичного майдану!!!! Був нагороджений відзнакою бендерякою Парубієм за швиряння коктейлів молотова у вевешніків !!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту