Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

подія
Задзвеніла дитячим сміхом "Іскринка"
 
 
 
 
14 жовтня до Іскрівки завітало чимало гостей, щоб відзначити з громадою виняткову для неї подію. Місцеві учні разом з учителем музики Анатолієм Білим підготували невеличкий концерт. А завідуюча дитсадком Анжела Свінтіцька за доброю українською традицією від імені батьків вручила коровай на вишитому рушникові сільському голові Анатолію Сватенку, який доклав чимало сил і енергії для того, аби наймолодші члени громади мали змогу відвідувати затишний дошкільний заклад. Анатолій Михайлович, у свою чергу, щиро дякував за допомогу в облаштуванні дитсадка голові райдержадміністрації Анатолію Шев’якову, голові районної ради Віталію Бистраю, депутату обласної ради Миколі Хоменку і головному спонсору - місцевому фермеру Олексію Шляхову. «Велике спасибі також начальнику відділу освіти Мілані Павленко та усім, хто взяв участь у цій добрій справі», - сказав наостанок сільський голова і запросив до слова гостей свята. А.Шев’яков розповів, що «Іскринка» - п’ятий дитсадок, який відкрили впродовж останніх двох років у районі, і єдиний - цьогоріч. «І все це завдяки добрій волі батьків, органів місцевого самоврядування та за підтримки депутатів районної ради, народного депутата Олексія Лелюка, - підкреслив керівник району. – З відкриттям дитячого закладу у жителів Іскрівки з’явилася надія на те, що село житиме і розвиватиметься». З вітальним словом виступив В.Бистрай, адже депутатський корпус підтримав місцеву громаду, виділивши понад 100 тисяч гривень на облаштування дитсадка. М.Хоменко (на фото) від імені нардепа О.Лелюка вручив дитячому закладу телевізор та DVD. Тож відтепер діти матимуть змогу цікаво і змістовно проводити своє дозвілля.
 
 
Виступаючі відзначали чималий особистий вклад в облаштування «Іскринки» депутата районної ради О.Шляхова. Коли ж його запросили до слова, одна з пенсіонерок назвала Олексія Івановича «наш батько». І не дивно, адже фермер по- справжньому переймається проблемами свого рідного села. Олексій Іванович зауважив, що в Іскрівці давно уже не відкривалися нові заклади, тому він висловив сподівання, що це не остання спільна добра справа. М.Павленко (на фото) та методист РМК Ольга Ночовна поздоровили громаду зі святом та вручили квіти і подарунки. Мілана Андріївна закликала педагогічні колективи школи та дитсадка до співпраці, адже «мета у них одна - виховання дітей».
 
 
О.Ночовна, звертаючись до жителів села, відмітила особливість події: «Ваш дитсадок 14-ий на Чутівщині і відкривається саме 14-го жовтня у День Покрови Пресвятої Богородиці - це добрий для громади знак». До речі, в Іскрівці свого часу, зі слів Ольги Василівни, був побудований унікальний за проектом до-шкільний заклад. Відкрився він у сімдесятих роках, а проіснував до 1993-го. Колишня завідуюча дитсадком Валентина Катержевська пригадала, що тоді заклад відвідували 50 дошкільнят. З часом приміщення переобладнали під квартири. Нині ж до дитячого садочка пішли 18 малят. Вони разом з батьками нетерпляче чекали на його відкриття. Тож під оплески присутніх А.Шев’яков, В.Бистрай, О.Шляхов та А.Сватенко урочисто перерізали червону стрічку, і діти попрямували до своєї нової домівки. Вихователі Валентина Соколова та Марина Федоренко спільно з батьками приготували для малят «солодкий» стіл.
 
 
 А перед цим настоятель артемівської церкви о.Володимир освятив приміщення та побажав вихованцям здоров’я, а педагогам – терпіння. Він також зауважив, що «Іскринку» має оберігати Пресвята Богородиця, адже заклад для малюків відкрився на свято Покрови. Тож нехай в «Іскринці» ніколи не стихає дитячий сміх; сільському ж голові буде вдосталь коштів на утримання закладу, та добрих людей, які завжди підтримають його. А у розмові зі мною А.Сватенко розповів, що, окрім названих на урочистостях людей, допомагали в облаштуванні дитячого садка приватні підприємці Валерій Давидич, Віктор Павлик, фермер Павло Журавель та жителі Харкова - директор фірми "Інтерсвіт” Едуард Клімаш, підприємець В’ячеслав Сорочинський, директор верстато-інструментального коледжу Анатолій Рязанов та інші небайдужі люди. Велику вдячність сільський голова висловив також батькам і працівникам дошкільного закладу, які самовіддано трудилися на впорядкуванні "Іскринки”
Категорія: Новини | Додав: редакция (18.10.2011)
Переглядів: 989 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту