Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

пам'ять

. На охайному, вкритому споришем обійсті їх зустріла 85-річна дружина ветерана Ганна Василівна. Віктор Григорович привітав М.Шатравку з наступаючим святом та вручив продуктовий набір. Микола Володимирович пригадав минуле. Розповів, що служив у піхоті, у Східній Прусії отримав поранення, а після війни працював у колгоспі.

Приготувала подарунок ветерану від місцевого органу самоврядування і Л.Шепелюк. Вона сердечно привітала стареньких з Днем Перемоги. Також Любов Іванівна розповіла, що традиційно у переддень 9 травня від сільської ради вручають подарунки усім односельцям - учасникам бойових дій. Тож і нинішнього року отримали презенти М.Лиховид, А.Скляренко, О.Шатравка, М.Куліш, С.Кришталь.

Відвідав цього дня В.Калаур і двох ветеранів Василівської сільської ради. Спільно із секретарем місцевого органу самоврядування Тамарою Орисенко він  побував у шанованих в селі жителів - колишнього директора Василівської школи Григорія Степановича Саусі та пенсіонера-водія Віктора Семеновича Пирогова.

Григорій Степанович, як і годиться учителю з величезним стажем, досить стисло і цікаво повідав прибулим про сходжені ним пекельні шляхи тієї далекої і водночас близької до болю у пам'яті війни. Призвали його у 1943-му, а додому повернувся у 1950-му. Довелося повоювати і на Далекому Сході, визволяв від японських окупантів  Манжурію, Корею.  Пригадує, як дійшли до 38-ої паралелі, де зустрілися із армією союзників.

Його односелець В.Пирогов також мало не потрапив на Далекий Схід, але, пригадує, що плани у командування змінилися і перекинули їх до Румунії. Віктор Семенович нині з гіркотою згадує полеглого у боях за визволення Батьківщини брата, бідкається, що не вдалося навідатися на його могилу. Сам же все життя самовіддано трудився водієм у колгоспі, завжди був серед кращих працівників аграрної галузі Чутівщини.

Ветерани цього дня активно спілкувалися з прибулими, дякували за увагу та мали чудову нагоду поділитися своїми проблемами з представниками влади. Скаржилися переважно на відсутність телефонного зв'язку та дротового радіо. В.Калаур одразу ж намагався допомогти їм, телефонуючи до керівника місцевого цеху «Укртелеком» С.Івахна. Останній обіцяв відремонтувати лінію та відновити для ветеранів зв’язок з навколишнім світом.

Оксана ЧЕРКАС.

*   *   *

Цьогоріч Чутівський селищний голова Микола Корольов, секретар Світлана Почапська та секретар ради районної організації ветеранів Віктор Новицький побували в обійстях чотирнадцяти свідків воєнного лихоліття. Саме скільки ветеранів залишилося на території ради і проживають вони у Чутовому. Невблаганний лік часу нарахував кожному з них близько дев’яноста років чи й більше. Тож за станом здоров’я не всі змогли зустріти гостей на порозі, як і прибути на мітинг до меморіалу Вічної слави. Та все ж з приємністю приймали невеличкі святкові пакунки, вміст яких люб’язно надали підприємці Ю.Василенко та М.Лаврик, дякували за турботу й увагу.

Наталія ЛОСЬ.

*   *   *

Виконуюча обов’язки начальника УПСЗН Надія Дінець повідомила, що депутати обласної ради на черговій сесії прийняли рішення про виділення з обласного бюджету грошової допомоги учасникам бойових дій, інвалідам війни, яким надали відповідний статус за участь у Великій Вітчизняній війні, війні з імперіалістичною Японією 1945 року та членам сімей загиблих (померлих) ветеранів. Тож впродовж травня кожен житель району, який належить до цієї категорії, отримає виплату у розмірі 100 грн.



 



Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (08.05.2014)
Переглядів: 451 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту