Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

народовладдя

Народне  віче розпочалося молитвою настоятеля чутівського храму Андрія Первозваного о. Олега.  Досить цікаво священик розповів про панування радянської влади та відповідальність партії за всі прийняті рішення, які простий народ мав лише виконувати. Закликав усіх людей вірити у те, що на нашій землі буде мир, лише згуртованістю та молитвою можемо створити це чудо.

Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблу Небесну сотню, після чого зазвучав Державний Гімн у зворушливому виконанні Ані Володькіної, яку підтримали присутні.

Олександр Квітчатий вручив Почесну грамоту за підписом голови обласної ради П.Ворони та медаль  Олександру Кириченку за мужність та самовідданість, виявлені на Київському Майдані під час захисту європейського демократичного вибору українського народу. Цей юнак готовий до останньої хвилини боротися за свої права, вірить у краще майбутнє нашої держави.

О.Квітчатий розповів про майбутні плани щодо кадрових змін у районі. Саме сьогодні йде формування керівництва, то ж ніхто із нашої громади не має права стояти осторонь цих питань, адже ці люди беруть на себе величезну відповідальність - в умовах кризової політичної ситуації  вирішувати проблеми району. Саме громада має контролювати діяльність влади, тож кожен небайдужий може висловити свою думку чи надати пораду. Від партії «Свобода» на голову райдержадміністрації запропонували кандидатуру Лесі Володькіної. Натовп на майдані заворушився, загомонів, перешіптуючись: «Стане жінка до влади – буде лад!» Тож майбутнього нового керівника зустріли оплесками та вигуками «Слава Україні!»

Леся Анатоліївна розповіла про своє особисте життя та події, які передували цим змінам, про готовність взяти на свої тендітні плечі весь тягар відповідальності за наш район, наголосивши: «Саме зараз, певно, народжуються, дійсно незалежна Україна і українська нація, оскільки люди роблять свій вибір і вирішують ключові питання для нашої країни!» Представник районної організації партії «Удар» В.Кличка Микола Конюшенко розповів, що зараз діяльність партії направлена на люстрацію представників влади, і що  їхня політична сила повністю підтримує кандидатуру Лесі Анатоліївни на посаду голови РДА.

Надія Легкобит повідомила про інформаційну ситуацію в нашому районі. Вона зазначила, що коли в країні гинули люди, зокрема, у номері за 15 лютого, газета «Сільські новини» писала про готовність президента до діалогу, про іноземних агентів, мітинги на підтримку Януковича. Досить жорстко поставлено умови об’єктивного висвітлення ситуацій в нашій газеті, адже люди довіряють і уважно читають часопис.

Присутні слухали виступ Валерія Ростовського. Він з гордістю розповів про укріплення біля поста ДАІ на кордоні з Харківською областю, які збудували через кілька годин після того, як озвучили  загрозу військового конфлікту. «Люди покинули родини, бізнес, теплий диван і пішли обороняти наш район від непрошених гостей. Люди об’єдналися заради миру і спокою, вони не різнилися ані фінансовим положенням, ані політичними поглядами. Тут були цілі родини, жінки разом зі своїми чоловіками несли варту і вдень, і вночі. Здивувала велика кількість молоді, що все підтягувалась і підтягувалась до лав Народної самооборони. Була навіть дівчинка років 15-ти з національними стрічками, яка теж прийшла захищати Україну», - сказав В.Ростовський.

Актуальною була доповідь Михайла Хвороста, який розповів про проведення прокурорської перевірки в час наближення посівної кампанії близько 50 фермерських господарств, яка і фактично зірвала проведення весняних польових робіт. Це дуже обурило місцевих фермерів, тож на віче на їхнє прохання запросили прокурора, якому хотіли поставити низку запитань, що стосуються їхнього подальшого життя та економічного розвитку району. На жаль, прокуратур проігнорував бажання громади.

Михайло Петрович  порушив питання місцевого бюджету і кадрових призначень. Мова йшла про бюджет району і недоцільність дофінансування районної ради, в той час, коли серед небайдужого до чужої біди населення збирають гроші на лікування тяжко хворих дітей. Звернувся з проханням до в.о. голови районної ради Віктора Калаура повернути ці кошти до районного бюджету, на що той  пообіцяв опрацювати всі можливі шляхи економії. Віктор Григорович наголосив, що найболючішим на сьогодні є саме кадрове питання і до нього потрібно підходити виважено, адже державні службовці можуть робити лише те, що дозволено законом, і серед них є багато висококваліфікованих, грамотних, відданих своїй справі людей. Тож сподівається, що необдуманих, необґрунтованих звільнень удасться  уникнути.

Завершила Народне віче Наталія Шкарупа, яка розповіла про геніального поета та видатного художника, що піднявся від кріпака до найвищої вершини світової слави – Тараса Григоровича Шевченка. Вшановуючи 200-ту річницю від дня народження поета, прочитала його «Заповіт». А наш талановитий поет Чутівщини Олександр Негода у далекому 1997 році написав пророчий вірш «Це все про тебе, Україно!», в якому розповів  про таку довгоочікувану Незалежність, про шляхи її отримання, про віру в безсмертя українського народу, про протистояння братських народів і таке хвилююче на разі питання з Росією. Кожна чесна, любляча рідну землю людина повинна  пам’ятати ці слова: «І ми кажемо Москві нелукаво те, що в серці несе патріот:  «Україно, ти наша держава, а ми твій український народ!»  Цей виступ підготував пенсіонер Анатолій Сябро.

Цього дня вирішили досить багато питань, відзвітували про зроблене. Сподіваємося, що ці зібрання стануть доброю традицією у нашому селищі, адже всі проблеми вирішуються саме на Народному віче. Тож не будьте байдужими до свого майбутнього,  приходьте і беріть активну участь у Народному віче, у житті громади. Про час і дату проведення повідомлятимемо через газету та районне радіомовлення.

 Н.Шкарупа.



Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (14.03.2014)
Переглядів: 449 | Коментарі: 2 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 Українець  
0
Це точно, що секта!!!))))))) ходять одностроєм і горлають бендеряцькі речівки, лазять по пам'ятникам, вшановують щось, а про економіку і думати не хочуть... І до чутівщини дебілізм цей докотився!!! Віче якесь..)))))Ось припече невиплата зарплат і пенсій людям, тоді зрозуміють ціну отого бендеряцького бардака київського ... А головують хто????? Ті ж самі помаранчеві фермерчуки, які з одвисшими штанцями дременули з влади нещодавно))))) мабуть погано в школі вчилися головуючі на тому віче...

1 Третяк  
0
СЄКТА і нічого спільного зі доровим глуздом...

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту