Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

культура
 
 
 
Весна, жінка, пісня - ці три слова поєднали воєдино викладачі та учні Чутівської дитячої музичної школи (ДМШ) на своєму звітному концерті, що відбувся шостого березня у районному Будинку культури. І неспроста, бо Міжнародний жіночий день неможливо уявити без пробуджуючої весни, щирої пісні та чарівної жінки. Тож головним персонажем на цьому дійстві була прекрасна половина нашої спільноти. Це їй, святій і грішній, рідній і чарівній, присвячувалися найкращі пісні та музичні композиції. Це їй, матері, дружині, сестрі, колезі, адресували найтепліші слова вдячності і уваги голова РДА Юрій Третяк та голова районної ради Віталій Бистрай. Юрій Іванович, вітаючи зі святом, висловив захоплення жіночим покликанням дарувати життя, створювати сімейний затишок та уміти прощати. Віталій Анатолійович від імені депутатського корпусу побажав жіноцтву всіляких гараздів та незгасаючої любові.
 
 
 
Потім керівники району вручили грамоти працівницям різних установ та організацій за сумління у виконанні службових обов’язків, вагомий внесок у розвиток району. Святковими фанфарами та веселими мелодіями дитячого оркестру народних інструментів відкрилося торжество чудової музики та високого мистецтва, що твориться у стінах Чутівської дитячої музичної школи, яку очолює Наталія Філенко. Хоровий колектив учнів 1 класу (кер. Юлія Лазоренко, концертмейстер Світлана Гогохія) піснями із мультфільмів повернули дорослих у дитинство, а дзвінкими чистими голосочками налаштували на особливо піднесене сприйняття. І воно не змінилося навіть тоді, коли на сцені трапився невеличкий конфуз через те, що юна скрипачка Ніколь Бару трохи збилась.
 
 
Підтримка глядацької зали, знання та вміння, прищеплені викладачем Зоєю Куцевал, і наявність сильного характеру допомогли дівчинці приборкати хвилювання та впевнено дограти свою партію. Упродовж всієї концертної програми злагоджено лились звуки живої музики.
 
 
 
Ансамблі баяністів, скрипалів разом з керівниками Н.Філенко, З.Куцевал створювали чудову мелодію, а експресії й ліризму додавали пристрасні іспанські та романтичні російські мотиви гітаристів, вихованців Ігоря Атамана і Ніни Одинець. Домра то щемливо плакала, то задьористо вигравала російськими переливами у руках Вікторії Шукевич, Оксани Юрченко та Насті Фисун (викл. Т.Лисенко, В.Каплаух). Ансамбль народної пісні «Дзиґа» (кер. Н.Колісник), Ольга Ладіна, Жанна Шатунова та випускниця музичної школи Яніна Токар подарували мамам прекрасні пісні, різні за жанром, але однаково зворушливі.
 
 
 
Ніжним кришталевим голосочком дивувала Таміла Тихомирська, виконавши пісню «Квітень». Глядачі зустріли оплесками дует трубачів у складі Валерія Артеменка та Ігоря Атамана, які своїми високими нотами змусили на крилах музики піднятися до небес. Розфарбували світ у яскраві кольори маленькі танцюристи студії Зразкового ансамблю танцю «Капітошка» (кер. Н.Клименко).
 
 
 
 
Приємним сюрпризом був виступ молодого співака, випускника музичної школи Валерія Кучерявого. Його хітові пісні з репертуару О.Пономарьова та О.Сєрова нагадували кожній жінці, що вона дійсно єдина і неповторна. Звісно, за це талановитий виконавець отримав шквал оплесків. Частіше б радував він нашу публіку своїм співом, адже справжній вокал у наш час - безцінний. І що це так, вкотре довів його колишній учитель, дипломант багатьох престижних конкурсів Юрій Свіжина, подарувавши своїми піснями приємні хвилини.
Фантастичний феєрверк гарного настрою створили своєю віртуозною грою Сергій Ніколаєнко та народний інструментальний ансамбль «Мрія» під орудою Валентини Каплаух. Живі звуки домри, скрипки, акордеона збиралися у стилістично-цілісний епізод, що створювало неповторну атмосферу. Артисти з музикальним слухом змушували присутніх слухати серцем. У кожен твір вони вкладали свою душу, не скупилися на емоції, які ніколи не старіють, тому й не залишили байдужим жодного. А що справжня музика завжди викликає прихильність, вдячність, то про це яскраво засвідчили бурхливі аплодисменти та схвальні вигуки: «Браво!»
 
 
 
Виставка робіт учнів та викладачів художнього відділення суттєво доповнила творчу скарбничку дитячої музичної школи та логічно завершила враження від почутого та побаченого. Тому, так би мовити, на десерт, після чудового концерту шанувальники прекрасного могли ще й спокійно насолодитися різножанровими картинами Анатолія Болюха, яких нараховувалося більше двадцяти. До речі, художник постійно поповнює колекцію новими полотнами, оскільки завжди знаходиться у творчому пошуку та має попит у покупців живопису. Тож його учні, наслідуючи свого викладача, вирізняються неабиякою продуктивністю, про що свідчать їхні малюнки. Привертали увагу також образотворчі роботи на шевченківську тематику вихованців Ірини Мотилевич Даші Ахмедової, Надії Шевченко, Анни Андреєвої. Не перестають дивувати своїми виробами з квілінгу учні Артемівської філії, які цього разу доповнили виставку новими сюжетами, втіленими у об’ємних композиціях до 8 Березня, глечику та інших предметах. Не менший інтерес викликали картини, виготовлені із фарбованої соломи, набивних ниток, вишиті гладдю та хрестиком, які продемонструвала викладач декоративно-ужиткового мистецтва Таїсія Зайкова зі своїми підопічними. Тож безсумнівно, нам є ким і чим пишатися, допоки у районі діє такий чудовий осередок культури та мистецтва. І як тут не подякувати творцям вічного та прекрасного й не побажати подальших успіхів, сили й наснаги для пошуку і виховання нових талантів, вдячних учнів та гідної оцінки нелегкої праці.
Оксана МІРОШНИЧЕНКО.


Джерело: http://чутово, сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (14.03.2013)
Переглядів: 777 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту