Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Коротко
Коротко
Нагороди активним та відважним
За волонтерську діяльність та постійну підтримку воїнів-учасників АТО найактивніших жінок Полтавщини відзначили напередодні свята Восьмого березня у Полтавській обласній філармонії. Їм вручили нагороди від українського народу: срібні підвіски у вигляді тризуба «Народний герой - оберіг». Відрадно, що серед нагороджених були і наші землячки-волонтерки Надія Батюк і Наталія Салогуб та уродженка Артемівки Наталія Ткаченко, яка брала участь у бойових діях у Донецькому аеропорту, а нині працює лікарем Полтавського шпиталю. Вручив нагороди голова Всеукраїнської спілки учасників АТО, бойових дій та миротворчих місій у Полтавській обл. Володимир Голованюк. Грамоти цієї спілки за допомогу захисникам Вітчизни отримали також енергійні учасниці волонтерського руху Аліна Пашуба, Наталія Голованюк, Олена Мяло. Оксана МІРОШНИЧЕНКО.
Відмовили у наданні спецдозволів
Сьомого березня голова районної ради Володимир Филенко провів шосту позачергову сесію районної ради. Необхідність у такому екстреному пленарному засіданні зумовлена термінами прийняття винесених на розгляд депутатського корпусу питань. Йшлося про відмову в погодженні ТОВ «Оксамит» та ДП «Український геологічний науково-розвідувальний центр» спецдозволів на користування надрами з метою геологічного вивчення піску Новофедорівської та Чутівської площ. Рішення потрібно було прийняти якнайшвидше, аби до 12 березня його уже отримали відповідні установи. Начальник юридичного відділу районної ради Алла Понятенко поінформувала депутатів, що до районної ради надійшли листи з Державної служби геології та надр України щодо погодження видачі спецдозволів на користування надрами задля геологічного вивчення піску на цих двох земельних ділянках. Однак територія Чутівської площі пісків перетинається з ділянкою природно-заповідного фонду. Тож, аби не порушувати природоохоронне законодавство у межах ландшафтного заказника «Лизняна балка», районна рада вирішила відмовити у погодженні надання спецдозволів. За це рішення одностайно проголосували усі присутні депутати. Оксана ЧЕРКАС.
Семеро кандидатів на посаду голови об’єднаної громади
Через два тижні в Артемівці вперше відбудуться вибори депутатів та керівника об’єднаної територіальної громади. Голова Артемівської селищної виборчої комісії Алла ДАНИЛЕНКО повідомила, що на посаду керівника Артемівської селищної об’єднаної територіальної громади зареєструвалися семеро кандидатів, з яких п’ятеро ідуть на вибори шляхом самовисування, а двоє пенсіонерів від районних організацій політичних партій: чутівець Микола Конюшенко («Українське об’єднання патріотів - УКРОП») та житель Коханівки Микола Марющенко (ВО «Батьківщина»). З Коханівки зареєструвався ще й фахівець із соціальної роботи Віктор Борсук. Бажає очолити об’єднану громаду нині діючий Артемівський селищний голова Василь Дрозд. Подав свою кандидатуру і його односелець тимчасово непрацюючий Олексій Дрозд. Серед кандидатів є і жінка - економіст хлібної бази №88 Лариса Борець. Наймолодший з претендентів - Олександр Мусієць, який проживає в Полтаві, а працює на Чутівщині інженером-землевпорядником ФОП Білоус І.І.
Звільнення від податків учасників АТО
Депутат Чутівської селищної ради від партії «БПП «Солідарність» Оксана Темник звернулася із депутатським запитом до Чутівського селищного голови, аби під час сесії розглянули питання щодо звільнення від сплати податків на житлове нерухоме майно та земельного податку для учасників АТО. «Питання податків для людей, які виборюють на Сході мир для нашої країни, вкрай актуальне. Ми не маємо права залишати їх наодинці із бюрократичними перешкодами. Тому я й ініціювала відповідне звернення», - говорить О.Темник. Ініціативу депутата народні обранці розглянули під час чергової сесії селищної ради. Відтепер пільги зі сплати податку на житлове нерухоме майно для учасників АТО надаватимуть в індивідуальному порядку після розгляду їхніх заяв, зважаючи на майновий стан та рівень доходу. Пільги ж у сплаті земельного податку для учасників АТО передбачені відповідним рішенням селищної ради від 18.06.2015. О.Білка, журналіст.
Вітали чарівних жінок
Четвертого березня голова РДА Сергій Апряткін та голова районної ради Володимир Филенко привітали чарівних працівниць сфери охорони здоров’я зі святом жіноцтва, краси і весни. А яке ж свято без подарунків? Тож від районної влади жінкам вручили солодкі презенти. В актовій залі лікарні цього дня зібралися колективи ЦРЛ та районного центру ПМСД. Від медиків-чоловіків щиро поздоровив своїх чарівних колег в.о. головного лікаря ЦРЛ Юрій Криворучко та спільно із заступником головного лікаря Тетяною Кедою відзначив найактивніших грамотами. Святкового настрою додали виступи аматорів сцени. Щиро вітав цього дня голова районної ради і прекрасну половину колективу газового господарства. Побував Володимир Михайлович і у Филенківській сільській раді, де також поздоровив зі святом чарівних працівниць місцевого органу самоврядування на чолі з Тетяною Тараненко.


Джерело: http://чутове, сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (11.03.2016)
Переглядів: 664 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту