Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

канікули!!!

Вагому підтримку надає навчальним закладам СТОВ «Ніка», керівник якого Олександр Осетров – перший помічник школам тих сільських рад, на території яких працює товариство. Заступник директора СТОВ «Ніка» із соціальних питань Альона Понятенко розповіла, що підприємство постійно опікується навчальними закладами, ніколи не відмовляє у проханні про допомогу Василівській, Таверівській та Чапаєвській школам. Ось і цьогоріч без зволікань виділили кошти на те, щоб учні змогли цікаво і добре відпочити у пришкільних таборах.

На відміну від минулих років оздоровленням у таборах охопили дітей різних вікових категорій. Так, у Василівській школі працювали два табори з 62 учнів: відпочинку – для молодших школярів та праці й відпочинку – для старших. Діти перебували у трьох загонах: наймолодшими опікувалися вчителі Катерина Чмельова та Тетяна Савенкова, учнями середнього шкільного віку - Олександр Рядних та Валентина Мосійчук, а дозвілля учням 7-8 класів організовували Олександр Хаперський та Олена Федоряка. Вчителям допомагали вожаті-десятикласники Юлія Понятенко, Тетяна Ночовна та Анна Чулей. Ю.Понятенко зазначила, що цей оздоровчий період був чи не найяскравішим у її шкільному житті: «Ми змістовно проводили час, добре харчувалися завдяки відповідальності дорослих, - як вчителів, так і спонсорів та батьків».

Кожен ранок розпочинався із фіззарядки під музичний супровід, музкерівника Володимира Шевченка. Потім василівські школярі прямували до їдальні, де на них чекав смачний сніданок, приготований вмілими руками Людмили Вересняк та Любові Сеземової. На період літніх таборів на допомогу кухарям залучили і технічного працівника Наталію Шукевич. Обідньої пори дітям пропонували гаряче харчування, а про різноманіття страв свідчили й вареники, які саме були у меню в день мого візиту до навчального закладу.

Кожен новий день школярів був не схожий на попередній. Поїздки до Полтави, Опішні, Котельви, візит гуртківців БДЮТу, дні казки та рибака надовго залишать приємні згадки про літо.

Начальник табору Любов Пільгук розповіла, що місцеві сільгоспвиробники й приватні підприємці з розумінням поставилися до прохання про допомогу в організації відпочинку дітей, надавши необхідні кошти. Любов Володимирівна з вдячністю відгукнулася про постійного й безвідмовного спонсора - СТОВ «Ніка». На подяку за щедрість заслуговують директор ПСП «Дружба» Микола Явдошенко, фермери та підприємці Юрій Слєпцов, родина Рубанів, Віктор Понятенко, Павло Ночовний, Анатолій Ващенко, Володимир Матвійчук, Георг Григорян, Юлія Гнатенко, Любов Вовченко, Олександр Зоголь, Іван Горбань. Потурбувалися про відпочинок своїх дітей і батьки, які вишукали кошти із сімейного бюджету.

Л.Пільгук зазначила, що вагому допомогу в організації роботи табору надавала заступник директора з навчально-виховної роботи Надія Цегельник, а за здоров’ям відпочиваючих спостерігав медичний працівник школи Ігор Костиков.

Не менш цікавим і насиченим було табірне життя і для школярів Таверівської школи. Розпочали з поїздок визначними місцями Полтавщини. В Опішні відвідали музей гончарства, у Диканьці побували біля Кочубеївських дубів, а в музеї весілля у Великих Будищах взяли участь у театралізованому обряді. В обласному центрі збагатилися історичними знаннями в краєзнавчому музеї, переглянули кінофільм у «Конкорді», розважилися у ТРЦ «Екватор», а завершили екскурсію традиційно – у Макдональдсі.

Гостинно зустрічали таверівських школярів у районному БДЮТі, а до Таверівки приїздили артисти обласного театру ім. М.Гоголя з виставою «Кіт у чоботях».

Чудово проводили час 45 відпочиваючих і безпосередньо на шкільній території. Кожен день розпочинали з підняття табірного прапора із зображенням сонця, а на землі діти виклали з піску й камінців своєрідний герб табору.

Неабияке задоволення школярі отримали під час дозвілля з ночівлею. На подвір’ї навчального закладу розбивали намети, вечірньої пори розводили багаття, варили куліш, співали пісні у дружньому колі. Крім цього, ходили до ставка, влаштовували козацькі дні, демонстрували вміння варити вареники. Усю табірну зміну зі школярами займалися вчителі Тетяна Давидова, Світлана Філоненко, Богдан Осадчий, Ірина Калаур, інструктор зі спорту Микола Кошель. Поживні сніданки та обіди готували Вікторія Терещук, Оксана Буряк і Катерина Мойсеєнко.

Начальник табору Наталія Москаленко, яка, до речі, вже четвертий рік очолює цю роботу, відзначила, що про різнобічний відпочинок своїх дітей потурбувалися батьки, за кошти яких цьогоріч їздили на екскурсії, а також придбали м’ячі, шашки, олівці та фарби для малювання. Керівництво СТОВ «Ніка» допомогло коштами, місцеві фермери Олександр Шинкаренко та Віктор Онищенко - продуктами, приватний підприємець Любов Шмойло - хлібом.

Ось так, завдяки турботі й небайдужості дорослих школярі змогли повноцінно відпочити й оздоровитися в перший місяць літа.

Наталія ЛОСЬ.


 



Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (20.06.2014)
Переглядів: 408 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту