Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Інтерв’ю номера
- Головним для нас на сьогодні є забезпечення у повному обсязі коштами бюджетних установ та організацій для нормального їх функціонування. Питання наразі досить складне, адже в районі доволі розгалужена мережа закладів освіти, культури, медицини, на утримання яких іде переважна частина асигнувань районного бюджету. Так, цьогоріч видатки районного бюджету із загального фонду становлять близько 94,4 млн грн, з яких 43,4% спрямовуємо на заробітну плату та нарахування на неї для працівників бюджетних установ, 39,4% - на соціальний захист населення, 8,8% - на енергоносії. Тож, як бачимо, основна частина бюджету йде на соціальні виплати.
- Чи надійшли цьогоріч субвенції з держбюджету? - Звичайно, адже бюджет нашого району дотаційний. Тож нинішнього року держава передбачила субвенції на освітню та медичну сфери. Але цих коштів не вистачає для їх фінансування у повному обсязі. Спеціалісти райдержадміністрації спільно з депутатським корпусом районної ради неодноразово працювали над вирішенням цієї проблеми. Зокрема, подавали пропозиції щодо оптимізації мережі загальноосвітніх закладів району. Здійснюють роботу структурні підрозділи райдержадміністрації і в напрямку наповнення бюджету, аби мати можливість дофінансувати відповідні установи та заклади для поліпшення надання ними послуг, підвищення соціального рівня працівників. Також на початку цього року додатково спрямували півтора мільйона асигнувань з вільного залишку на програми районного масштабу: соціального захисту «Турбота», молоді та спорту, підтримки родин із дітьми, освіти, охорони здоров’я та ін.
- Чи існує заборгованість бюджетних установ за енергоносії? - Так, певні труднощі наразі виникають через підвищення тарифів за спожиті енергоносії. Також у зв’язку з індексацією грошових доходів потрібно більше коштів на зарплату працівникам бюджетних установ. Утім, питання забезпечення у повному обсязі цих виплат перебуває на контролі виконавчої влади.
- А як щодо бюджетів місцевих органів самоврядування? - Цьогоріч у цілому на утримання апаратів місцевих органів самоврядування спрямували 8,7 млн грн, що становить від 50% до 90% загальних видатків бюджетів сільських та селищних рад. Тобто на утримання соціальної інфраструктури населених пунктів майже нічого не лишається. Тому з огляду на це і постало питання оптимізації сільських і селищних рад. Уже ухвалили Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», Кабмін затвердив постанову про Методику формування спроможних територіальних громад. Нині в районі та в області триває робота з впровадження цього Закону в життя.
- Сергію Михайловичу, на Вашу думку, чи варто реалізовувати усі ці реформи за нинішньої нестабільної ситуації в країні? - Реформи вкрай потрібні. Адже зараз існує багато проблем, які без фінансового ресурсу неможливо вирішити. Це і ремонти доріг, об’єктів соціальної інфраструктури, і поліпшення автобусного сполучення, і підвищення якості надання адмінпослуг та ін. Тож оптимізація дозволить зекономлені кошти спрямувати на усі ці потреби.
- Досить актуальне наразі питання забезпечення мобілізаційного процесу та підтримки підрозділів територіальної оборони. Що у цьому напрямку уже зробили? - У районі діє комплексна програма мобілізаційної підготовки, на реалізацію якої нинішнього року передбачили певні кошти. Також завдяки сприянню керівників господарств району отримують фінансову і матеріальну підтримку окремі військові, підрозділи тероборони та й у цілому Збройні сили України. Допомагають також і в будівництві фортифікаційних споруд у зоні АТО. Забезпечили у школах та дитсадках Чутівщини пільговим (безкоштовним) харчуванням дітей військових-учасників АТО. Фінансову і матеріальну підтримку отримують і сім’ї бійців. Також з обласного бюджету виділили кошти на оздоровлення демобілізованих та членів їхніх родин. Майже усі демобілізовані нашого району виявили бажання оздоровитися. Тож вони матимуть змогу впродовж літніх місяців відпочити в санаторіях області.


Джерело: http://чутове, сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (29.05.2015)
Переглядів: 362 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту