Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Дозвілля
- Скільки на сьогодні курсантів КЮД?
- Постійно відвідують клуб близько двадцяти підлітків. Деякі через різні причини «відсіялися»: хтось не витримав фізичних навантажень, комусь заняття в клубі заважали добре навчатися в школі. Одна з вимог до курсантів – тренування не повинні негативно впливати на шкільне навчання. З окремими довелося попрощатися через недотримання дисципліни.
 
- Що вдалося за цей час зробити?
- Головне - створити справжній юнацький колектив, об’єднаний спільною метою. І тепер до нього приєднуватиметься інша молодь. Клуб активно функціонує. Приміром, наприкінці минулого року ми взяли участь у змаганнях, присвячених дню народження легендарного командуючого повітрянодесантних військ В.Маргелова. На масштабний захід, що відбувався в обласному центрі, прибули, окрім нас, представники клубів з Полтави, Хоролу, Семенівки та Кременчука. В останні дні березня відбулися тактичні навчання з польовим виходом у село Вакуленці Полтавського району. Під час цих навчань відпрацьовували нічний розвідвихід, тактичні дії парашутно-десантного взводу в наступі під прикриттям мінометної батареї. Курсанти опанували ази інженерно-саперної підготовки (працювали з міношукачами, встановлювали та знешкоджували міни), ознайомились з роботою артилерійських буссолів та з гірською підготовкою, взяли участь в учбово-тренувальних стрільбах. Курсанти несли службу в нічних караулах. Щоправда погода не радувала: то мороз до -10оС, то дощ. Ночували ж ми у лісі в наметах. Попри екстремальні умови, ніхто не скиглив і не втрачав бойового настрою. Керівництво КЮДу відмітило чутівців за дисципліну, організованість та працелюбність. Наші хлопці витримали всі випробування, на які наважиться не кожен дорослий.
 
- А як щодо участі КЮД у житті району?
- Беремо участь в усіх урочистих масових заходах. Демонстрували показові виступи в РБК воїнам-афганцям. Виступали і на урочистостях, присвячених Дню захисника Вітчизни; активно готуємось до відзначення Дня Перемоги.
 
- Хто підтримує клуб, який Ви очолюєте?
- Насамперед потрібно відмітити допомогу начальника РВ УМВС Анатолія Муренка, працівників райвідділу міліції Сергія Бездітка, Юрія Даценка, директора ПТУ №55 Вікторію Балясну, лікаря ЦРЛ Юрія Петріченка. Особлива подяка ветерану повітрянодесантних військ, учаснику бойових дій в Іраку Дмитру Шевченку, який бере безпосередню участь в нашій роботі, докладає максимум зусиль для створення матеріальної бази. Постійно відчуваємо підтримку та увагу з боку керівництва РДА в особі Юрія Третяка, Світлани Титар, начальника відділу освіти, молоді та спорту РДА Мілани Павленко, спеціаліста РДА Тетяни Данільченко. Зважаючи на важливість військово-патріотичного виховання молоді та розуміючи наші проблеми, адміністрація виділила приміщення, в якому після ремонту облаштуємо учбовий клас, спортзал, стрілецький тир. Районна рада та райдержадміністрація по можливості допомогли з ремонтом. Втім, без благодійної допомоги ми не обійдемося. Тому, користуючись нагодою, звертаюсь до небайдужих та бажаючих допомогти громадян з проханням підтримати нас.
 
- Ваші плани на майбутнє?
- Зараз старші курсанти готуються до перших учбово-тренувальних стрибків із парашутом. Під час літніх канікул візьмемо участь в 15-денних зборах, де курсанти пройдуть насичену учбову програму, загартуються, проведуть цікаво і з користю своє дозвілля.
Оксана Черкас.
Категорія: Новини | Додав: редакция (19.04.2013)
Переглядів: 383 | Теги: Чутово, ЧУТОВЕ, Сільські новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту