Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

До Дня сім'ї


 

Минулого вівторка в актовій залі районного Будинку дитячої та юнацької творчості зібралися гості та сім’ї з прийомними дітьми. На початку заходу з вітальним словом виступила голова РДА Леся Володькіна та керуюча справами районної ради Віта Гайдук. Леся Анатоліївна зазначила: «Є багато речей, без яких ми можемо існувати у цьому світі, але людство не проживе без дітей. Вони - найголовніше наше багатство». Керівник району, виховуючи власну донечку, яка різнобічно розвивається, також відмітила, що немає неталановитих дітей, але віднайти ту перлинку у власній дитині, допомогти їй вивільнитися - це доволі тяжка праця. А Віта Анатоліївна додала, що саме сімейний затишок дає нам благополуччя та душевний спокій. Представники влади подякували батькам за відданість своїм дітям, побажали міцного здоров’я і всіляких гараздів та вручили кожній родині вітальні листівки.

Продовженням заходу стала концертна програма, яку вели волонтери РЦСССДМ Світлана Ліплява та Оксана Юрченко. Першою до присутніх вийшла Вікторія Чередник з віршем «Діти – живі квіти землі», яка чуттєво і емоційно передала кожен рядок цього твору. Наймолодші вихованці Зразкового аматорського ансамблю танцю «Капітошка» (кер. Н.Клименко) подарували присутнім «Оранжевое солнце», а їхні посмішки, немов маленькі сонечка, осявали увесь зал. Неймовірно емоційними були танцювальні постановки “Капітошки” «Свято на ранчо» та «Червона шапочка».

Дзвінким голосом та дивовижним артистизмом відзначався виступ Ольги Ладіної, яка у пісні возвеличувала красу України. На зміну їй на сцену вийшли учасники Зразкового художнього колективу студії спортивно-бальних танців «Гран-прі» Артем Незвієцький та Аліна Полтавець (кер. С.Кулик). Їхнє відчуття ритму та чіткі рухи зливалися з музикою. А протистояння червоного та чорного в експресивній композиції «Іспанське болеро» не залишило глядачів байдужими, як і «Європейський секвей», які  представили учасники «Гран-прі».

Не були осторонь і діти у залі. Дев’ятирічний Олександр Янковський з Артемівки продекламував вірш про родове дерево.

Завершив концертну програму танок вихованців Аліни Деговець з символічною назвою «Мова єднання».

Л.Супрун висловила вдячність директору БДЮТу Тетяні Качалі, керівникам гуртків та всім учасникам дійства за святковий настрій; методисту районного Будинку культури Віталії Гулі за змістовний сценарій, а підприємцю Надії Сколибог за надані ростові ляльки та яскраві композиції з повітряних кульок.

Після урочистостей учасники заходу попрямували до церкви Андрія Первозваного, де з ними спілкувався настоятель храму о. Олег. Доволі повчальну настанову дав священик про налагодження сімейних стосунків. Виявляється, з єврейської мови поняття «повне щастя» – нахос – означає щастя твоїх дітей. Тому, коли в родині з’являються діти, то егоїзм автоматично відходить на другий план, і батьки стають відповідальнішими. На прощання о. Олег поблагословив родини.

Цей рік буде пам’ятним для членів прийомних сімей, адже понад автошляхом у самісінькому центрі Чутового вони заклали березову алею. Кожна родина з любов’ю і турботою садила своє власне деревце, аби залишити пам’ять про свій рід на роки (фото на 1-ій стор.). Молоді дерева для цієї благородної справи люб’язно надали лісники, а працівники селищної ради потурбувалися про викопані ямки та піднесення води для поливу. Спеціалісти центру і члени сімей обіцяли опікуватися деревцями та вчасно їх поливати.

Подальше святкування продовжили у парку Надія. За великим родинним столом у тіні дерев спілкувалися батьки та соціальні працівники. Кожному було що розповісти, похвалитися досягненнями своїх підопічних, а діти тим часом розважалися на лоні природи. Тож цьогорічна зустріч вдалася на славу і залишила добрий спогад у серцях кожного.

Юлія ЧЕРНІЧКА.


 



Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (23.05.2014)
Переглядів: 397 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту