Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

День Чутового
Шкільний ярмарок
 
 
 Золотокоса красуня-осінь підготувала для людей свої дари. Ними й поспішали здивувати покупців на традиційному шкільному ярмарку, що відбувся в Чутовому минулої п’ятниці, юні продавці з усіх куточків Чутівщини. Пропонували виноград і капусту, гарбузи і буряки, калину і глід, шипшину і мед. Попитом користувалися яблука і картопля, а також пиріжки і солодощі. Серед „ексклюзиву” були масло селянське, пара перепілок у клітці, а також кімнатні квіти, дерев’яні дощечки для кухні. Цьогорічний ярмарок відрізнявся особливим національним колоритом: більшість школярів одягли українські костюми, дівчата заквітчали коси стрічками. Своєрідні павільйони створили представники Новокочубеївської та Артемівської шкіл. Спробували зайнятися власним бізнесом і чутівські учні, які розклали свої товари на подвір’ї навчального закладу. Всі торговельні місця прикрасили композиціями за смаком, уподобаннями і фантазією школярів. Організували і „Веселий ярмарок дошкільнят”. Дзвінкоголосі вихованці чутівського дитсадка „Веселка” дарували пісні під акомпанемент музичного керівника Сергія Ніколаєнка. Пропонували й смачні наїдки: гарбузову кашу, ряжанку, пиріжки, які розхвалювали наймолодші торговці та вихователі з ДНЗ "Світанок”. Представники інших дошкільних закладів району тут же виставили власні творчі композиції.
 
Царство розваг
 
Біля районного Будинку дитячої та юнацької творчості організували окреме царство розваг: викладачі та вихованці проводили майстер-класи, презентували виставки робіт та розважальну програму. У скверику поблизу ганку встановили чимало мольбертів. Діти на очах у зачудованих гостей створювали живописні роботи, а дехто лише вчився малювати. „Мольберти на асфальті”, які розташували на дорозі, відобразили дивовижний феномен дитячого світосприйняття: малюнки яскраві, веселі, на них – або улюблені тварини, або неземні квіти. На одному - жовтий сонях, що тягнеться до сонця, на іншому – Чутівка неквапом протікає між мальовничих берегів. БДЮТ – це, у першу чергу, танцювальні колективи та театральна студія. Тож гості отримали неабияке задоволення від перегляду хореографічних номерів у виконанні студії спортивно-бального танцю „Гран-прі” та зразкового ансамблю „Капітошка”. Гуморески присутнім дарували вихованці театральної студії „Ровесник” під керівництвом Галини Бафталовської.
 
 Виставка народних умільців
 
З ранку на площі перед районним Будинком культури (РБК) з’явилися батути для дітей, тир, палатка, де виготовляли солодку вату, тощо. Стилізовану українську садибу майстерно створили учні та викладачі Чутівського ПТУ №55: за заквітчаним тином гостинно пропонували традиційні вареники, вишукані страви, оригінальну випічку. На виставці поблизу РБК привертали увагу вироби жителів селища. Картини В.Давидова, різьба по дереву Г.Савінова, живопис А.Болюха, фотографії А.Дінця, колекція ляльок В.Балясної, вишивки Т.Зайкової, Н.Шейко, Л.Мостової, інших майстринь. Вперше представили свої роботи чутівки Т.Найгум та В.Треус. Жінки – активні учасниці студії прикладного та декоративного мистецтва «Барвисте перевесло», яким керує Н.Филенко. Вишиті рушники, створені їхніми умілими руками, радували погляд перехожих. Виставка справила враження як багатством жанрів, так і різноманітністю представлених творів. А у парку розташувався коваль із Запоріжжя. На очах у чутівців він створював підкови, ножі, пропонував підсвічники та інші речі й сувеніри.
 
Конкурс національної страви
 
Скуштувати смачної їжі, врахувавши естетичність оформлення та дотепність назв, першими мали змогу члени поважного журі, а вже потім і всі бажаючі. Очі розбігалися від споглядання плодів кухарського таланту учнів ПТУ №55, домашніх страв, представлених колективами Чутівської школи, районного краєзнавчого музею та БДЮТу. Тому й знайшлося немало охочих поласувати вареничками, пампушками, салатами, хрумкими огірочками та маринованими помідорами. Перше місце зайняли учасники із професійно-технічного училища, друге - посіла Чутівська школа, а третє дісталось районному краєзнавчому музею. Переможці отримали грамоти та призи.
 
вечірні дива
 
Чимало сюрпризів чекало на чутівців увечері. До Будинку культури зійшлися на святковий концерт чимало жителів селища. Після танцювальної композиції у виконанні учасників зразкового ансамблю танцю «Капітошка» на сцену піднялися Чутівський селищний голова Микола Корольов та його заступник Віктор Мартиненко. Вони вручили грамоти, квіти і невеличкі подарунки членам громади, які прославляють рідний край добросовісною працею, займають активну життєву позицію після виходу на заслужений відпочинок. Інтригуючим був розіграш лотереї. При вході до зали волонтери вручили кожному квиток з номером, та щасливчиків виявилося лише п’ять. Вони отримали право зробити замовлення у ресторані «Полтавчанка» на 100 грн, у бістро «Чебур-драйв» на 50 грн, на півсотні гривень отоваритися у магазинах «Скіф» і «Мойдодир», а юна жителька Чутового Катя Бездітко отримала цілий мішечок з відомою тільки організаторам розіграшу сумою. Присутніх чудовими голосами вітали артисти місцевої сцени, які, до речі, підібрали досить вдалий репертуар, чим і заслужили схвальні оплески глядачів. А продовжила святкове дійство артистка з Полтави Тетяна Садохіна. Серед подарованих чутівцям пісень була й одна на слова поетеси Любові Сябро. Подружжя Сябрів в знак вдячності за чудове виконання твору піднесло співачці троянди і щирі слова. Кожен виступ артистки супроводжувався оваціями, а вона сама так перейнялася гостинним прийомом, що зійшла зі сцени і запросила очільника громади на танець. А на ганку Будинку культури на чутівців та гостей селища чекало ще одне диво – талановиті музиканти гурту «Живі барабани». Неповторними враження й емоції, сповнилися всі, хто їх слухав. Під час секундних перерв лунали гучні оплески й вигуки «Браво!» Доповненням до їхнього феєричного шоу став величний салют, краси й тривалості якого ще не бачило небо над Чутовим. Довелося почути чимало схвальних відгуків від чутівців на адресу Миколи Корольова про те, що він потурбувався про грандіозне відзначення Дня рідного селища. А Микола Павлович, у свою чергу, зазначив, що для проведення святкового дійства залучили кошти районного бюджету, зокрема відділу культури та туризму РДА, селищної ради та спонсорів, які без зволікань відгукнулися на прохання про допомогу.
Дар’я ГУСТІЛІНА, Наталія БЕРЕЗНЬОВА, Наталія ЛОСЬ.
Категорія: Новини | Додав: редакция (23.09.2011)
Переглядів: 1137 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту