Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Чутівщина аграрна

Дар’я Густіліна.     

Цикл весняно-польових робіт цього року дещо розтягнувся в часі. Але, хоч ситуація в країні й неспокійна, нива чекати не стане, а віддячить добрими врожаями лише тим, хто до сьомого поту працюватиме на рідній землі. Отже, хоч від теленовин іноді волосся стає дибки, кожен з нас щодня повертається до своїх обов’язків. Найперше це стосується, звісно ж, аграріїв. Ось і у СВК «Зоря» робота ні на мить не припиняється. Агроном сільськогосподарського виробничого кооперативу Олександр Базай розповів, що до середини тижня на 56 га висіяли ярий ячмінь. Підживили 100 га озимої пшениці. Основна хлібна культура добре пережила зиму, незважаючи на те, що посіяли її доволі пізно. З минулого вівторка розпочали посів соняшника.

Площі під кукурудзою в господарстві вирішили зменшити, а от під соєю – збільшили майже удвічі, до 130 га.

Господарство повністю забезпечене усіма необхідними ресурсами для проведення комплексу весняних польових робіт: паливно-мастильними матеріалами, насінням, засобами захисту рослин.

О.Базай розповів, що зазвичай на полях СВК «Зоря» трудяться четверо механізаторів. Але цієї весни один трактор залишився незадіяним. У поле виходять Віктор Курган, Олександр Діденко та Леонід Хроленко. А їхнього колегу, Дмитра Небрата, мобілізували до лав Збройних Сил України. Олександр Миколайович наголосив, що на місце мобілізованого спеціаліста не шукатимуть іншого працівника: у господарстві сподіваються, що ситуація в країні дуже швидко нормалізується, і всі хлібороби, яким нині довелося покинути домівки і вирушити на службу, незабаром повернуться до благородної мирної праці на рідній чутівській землі.

На фото: В.Курган і О.Діденко.


 



Джерело: http://сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (04.04.2014)
Переглядів: 413 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Украінець  
0
А солярочка то вже по 15 гривачків!!!!!! Майдан розпочинає приходити в кожен двір не тільки бардаком , а й ударом по гаманцю.... Хватило б коштів зібрати посіяне(((( спасибі бендерві майданній прикарпатській, що довела Україну до руїни....

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту