Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Благоустрій
 
 
Керуючий УЕГГ Олександр Качала розповів, що працювали 15-16 квітня. До роботи долучилися навіть слюсарі з Артемівки, Василівки, Войнівки та інших сіл. Бригада чоловіків розчищала насадження, вирубуючи поросль та сухі гілки. Прибирали і сміття, якого вдосталь уздовж автодороги. А жіночий колектив господарства традиційно білував дерева. До того ж, усі вирубані гілки і сміття чоловіки повантажили і вивезли на смітник. Тож після себе залишили ретельно прибране узбіччя.
 
 
Таким чином колектив УЕГГ вніс і свою часточку у добру справу задля того, аби Чутівщина була мальовничим і охайним куточком нашої області. Фотоінформація Оксани Черкас.
 
Чистота і порядок – невід’ємна умова комфортного життя. Але без належних зусиль цього не досягнеш. Тож і беруть люди до рук граблі, віники, лопати та інший реманент, аби навести лад після зими. Филенківський сільський голова Тетяна ТАРАНЕНКО з приємністю відзначає найактивніших у цій справі, зокрема, приватних підприємців Аліну Міндіашвілі, Юрія Дрозда, Григорія Чижмака, Юрія Підпалого. Неабияку завзятість у благоустрої сільської ради проявили учні місцевої школи. Підприємець Віра Филенко внесла значний вклад в озеленення території. Жителі ради сподіваються, що висаджені півтисячі берізок у межах Филенкового приживуться і створять затишок та чудовий ландшафт.
 
* * *
Долучилася до важливої справи і громадськість Вільхуватки, аби виконати прийняті на виконкомі заходи щодо проведення щорічної акції «За чисте довкілля». Вільхуватський сільський голова Тетяна Кичата розповіла, що старанно потрудилися працівники відділення зв’язку, колективи сільської ради та бухгалтерії ПСП «Дружба», приватний підприємець Людмила Калюжна, учні, вчителі та працівники школи. Посадили біля сільського клубу 25 берізок. Цю добру справу реалізувала завідуюча культурним закладом Поліна Ящук з родиною. Пожвавилась робота щодо наведення порядку і в обійстях місцевих жителів.
 
* * *
   
 
Зранку 12 квітня працівники підприємств та організацій Чутового взялися наводити лад на прилеглих територіях. Хто загрібав листя, хто підмітав і займався побілкою, а хто впорядковував клумби. Звична весняна робота, але як приємно, коли в результаті спільних зусиль довкілля стає чистим та впорядкованим. Тож, взявши до рук фотоапарат та ручку із записником, пішла райцентром. Мою увагу привернули працівники райспоживтовариства. Вони, очевидно, першими розпочали працювати, бо поблизу адмінприміщення було уже прибрано. Жінки займалися квітниками, а чоловіки згрібали попід бордюрами землю та вантажили на причіп.
 
 
- У нас усі молодці, ми щоп’ятниці прибираємо свою територію, постійно слідкуємо за озелененням, наші клумби завжди радують око перехожих. Уже висадили понад сорок кущів троянд, - розповіла голова районної профспілки працівників системи споживчої кооперації Лариса Мойсеєнко. Біля школи учениці 2-А класу К.Щербак, С.Смалюга, Л.Афана-сьєва та Ю.Паскалова під керівництвом класовода Л.Новак залюбки підмітали тротуар, їхні однокласники виносили сміття. За цим же заняттям я застала і учениць 7-Б класу Аліну Подгорну, Яну Клименко, Лілю Шишкову, Наталю Дурнєву (на фото ліворуч), які працювали поблизу географічного майданчика. Звичайно, побачити більшу кількість учасників благоустрою мені не вдалося, бо у піковий час працювала на своїй території. Згодом, ідучи парком та побіля будівель, що у центрі селища, спостерігала результати наполегливої праці і раділа упорядкованості й затишку. На жаль, прямуючи увечері додому вулицею Леніна, засмутилась, бо побачила наслідки людської недбалості та безкультур’я – розкидані пляшки, папірці, пакети. Пригадався вислів: "Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять”.
Оксана МІРОШНИЧЕНКО.
Категорія: Новини | Додав: редакция (19.04.2013)
Переглядів: 395 | Теги: Чутово, ЧУТОВЕ, Сільські новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту