Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Категорії розділу

Новини [959]
ТВОЇ ЛЮДИ, ЧУТІВЩИНО [103]
"СІЛЬСЬКІ НОВИНИ"

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 230

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

акція

Напередодні увечері погода була немилосердно рішучою: шквальний вітер та пронизливий дощ, а зранку пролітав сніг, намагаючись перешкодити запланованій акції. Але о дванадцятій годині дня небо стало чистим, блакитним, як українські прапори на машинах учасників пробігу. Колона в кількості чотирьох автівок рушила у бік  кордону з Харківською областю, де нині перебуває група військових десантників. Увесь шлях наша колона подавала звукові сигнали, мовляв: «Прокидайтесь, люди, єднаймося, разом ми - сила!»

Для місцевих жителів наша звукова автоколона певним чином виглядала дивною, так як ніхто не розумів, що відбувається насправді. Одні переглядалися між собою, інші посміхалися. Але зустрічні авто підтримували нашу процесію звуковими сигналами і, як не дивно, але клаксони співали в унісон з нашими серцями. Колона рушила в центр селища, де провела акцію пов’язання жовто-блакитних стрічок на паркані біля пам’ятника загиблим воїнам. До учасників акції підійшла група хлопців та дівчат, які теж залюбки отримали на свій одяг символічні стрічки. Потім колона зі звуковими сигналами вирушила в Артемівку, Филенкове, Чапаєве, Стінку, Новофедорівку. Цікавим було те, що сільські жителі нашу появу зустрічали зовсім по-іншому, ніж у Чутовому. Практично всі махали нам руками, вигукуючи: «Слава Україні!» Навіть діти підстрибували та плескали в долоні. В одному селі дідусь, побачивши процесію, вийшов з двору і вітав нас жовтим пакетом і синьою шапочкою, які тримав у руках. Така імпровізована символіка розчулила нас, учасників пробігу, до сліз. Поважні чоловіки під час зустрічі з нами знімали головні убори і кланялись, багато жінок просто плакали і говорили слова вдячності. А в Филенковому водій авто попросив прикрасити його машину символічними стрічками і пообіцяв наступного разу обов’язково приєднатися до акції. Закінчили свій автопробіг центром селища, де нам уже радо махали руками наші односельці. На все потрібен час, і вже до кінця дня люди з розумінням і повагою ставилися до сигналів. А це свідчення того, що населення дійсно пробуджується. Тож не будьте байдужими, приєднуйтесь до участі в подібних заходах, адже разом ми - нездоланна сила. А ще - це маса емоцій, які неможливо описати словами, це потрібно пережити, заради таких миттєвостей хочеться жити, кохати, самостверджуватися. 

Цей день мав історичне значення для нашої країни, адже в Автономній Республіці Крим відбувався референдум, який не визнають в усьому світі, так як він не відповідає Конституції України і порушує міжнародне право. Загалом наш автомарафон тривав понад шість годин. Уявіть собі, за цей час ми могли б доїхати до кордону з Кримською республікою, перетнути кордон на Чонгарі і зупинитися на озері Сиваш… Гірко і страшно думати про те, що відбудеться в нашій країні завтра, але хочеться вірити, що політики навчаться слухати людей з усіх регіонів, адже лише мирним шляхом можна досягти стабільності та економічного розвитку нашої держави.

На початку свого опису я говорила про негоду, яка передувала автопробігу, а прокинувшись ранком наступного дня, побачила за вікном  сніг… То може вчора це була дійсно Божа благодать?!

Н.Шкарупа.


Джерело: http://чутове, сільські новини
Категорія: Новини | Додав: редакция (21.03.2014)
Переглядів: 694 | Коментарі: 9 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 9
9 Для Катерини  
0
Ти права на сто відсотків , Катю !

8 Катерина  
0
Про яку єдність може йти мова? Хіба що про єдність на основі хаосу, беззаконня і вседозволеності. Безумовно, попередня влада була не з найкращих, але те, що відбувається зараз - це просто жах! Цілковитий перерозподіл влади і країни під виглядом національної єдності і боротьби проти "агресора Росії". Добре, хоч є на кого переключити увагу і "об'єднати" народ проти так званого "зовнішнього ворога", бо особисто в мене склалося таке враження, що нинішні можновладці нарешті діставшись до омріяної влади, зараз просто не знають що робити з нею. Правда в тому, що за нинішньої ситуації Росія просто скористалася моментом і отримала назад своє. Гріх було не скористатися таким моментом, адже коли ще при владі в Україні будуть настільки неосвічені, непрофесіональні і байдужі до всього окрім грошей і владних портфелів маріонетки? Не було б Росії - була б якась інша країна, яка б просто скористалася ситуацією. На жаль, в даному випадку про українців взагалі ніхто не думає. Військових спершу покинули на призволяще, а тепер звинувачують їх у зрадництві. Дійшло до того, що якби прикро це не звучало, прапор України зараз асоціюється лише з націоналістами. Якщо тримаєш в руках синьо-жовтий стяг - ти "іменем революції", як зараз стало модно говорити, підтримуєш весь отой хаос що нині відбувається на Україні. А пам'ятники? Кому вони заважали? Воювати з пам'ятниками - це чистої води вандалізм. У нації, яка не цінує своє минуле і свою історію, немає майбутнього. Чому людей, які загинули на майдані, називають не жертвами Майдану, а героями? Чому спершу нинішня так звана влада влаштовує погроми, грабування по всій країні, Київ перетворює на руїну, одним словом, робить усе, щоб розколоти суспільство України, а зараз раптом всі хором ратують за Єдину Країну? В чому логіка? Чим вони кращі за попередніх? Хіба що тим, що вони "голодні" до влади і грошей і всими своїми діями намагаються, до речі, цілком свідомо зруйнувати все те, що було надбано за останні 23 роки незалежності. Так, згодна, що всі попередні влади були не найкращими, але як кажуть, народ заслуговує на ту владу, яку він обирає. Зараз більшість молоді йде на навчання до тих закладів, де готують держслужбовців, щоб було що вкрасти і для себе. Звичайно, вони в цьому не винні. Така в нас система, побудована роками. Свідомість народу ще не готова... Перш ніж запитувати, що держава зробила для тебе, потрібно чесно запитати себе - що ти зробив для цієї держави? Те, що зараз відбувається на Україні - це далеко не прояв патріотизму. Це добре спланований і реалізований захід, де Україна в черговий раз стала розмінною монетою між сходом і заходом. Україна нарешті здобула світову славу, але досить гірку. Смак цієї гіркоти, на жаль, залишиться з нами ще не на одне десятиріччя...

7 Очевидець для Шкарупи Н.  
0
Н.Шкарупа чом би тобі не надрукувати статтю в районну газету про причину твого звільгнення з посади бухгалтера по з/платі райлікарні, бо через твої діяння люди на пенсію не можуть оформитись. А то за майдан друкуєш статті одну за другою, а як щодо люстрації.

6 Українець земляку  
0
Та дістав у же цей шабаш бендеряцький... Вдаваний патрійотизм .... Колись цей гємор вскриється!!!! То пів України тітушок, то віра не та, то мова... А тепер єднають)))))) без слів, що яник це гнида , але нинішні лідери в сто крат хужі та ще й без хребта!!!! Знову призначення: борщі варив на майдані- голова адміністрації , бруківку кидав у строковиків вевешніків - нач райвідділу)))) а люди то далекі від державних справ.... Хана Україні ...

5 Батя  
0
Да!!!!!

4 Для Н. Шкарупи  
0
Поменше лазь по бендеряцьким сайтам... Невже забула історію нашу??? Невже мало в Нашій історії сторінок, які визивають гордість за Нашу краіну !!!???? Невже майдаун зруйнував все????? Я думаю, що все це тимчасово... Спасибі Майдауну , що пробудив у людях відчуття патріотизму... А щодо єднання, то треба єднатися до того, щоб зробити прикарпатським оркам резервацію!!!!! Отоді і буде Єдина Україна ...

3 Українець  
0
Та яке віче??????)))))) зброд !!!!!!!! Прийшли три каліки і кажуть, що віче!!!)))) повна делегетимізація влади... Бардак.. Ніхто нікого не слухає... Кожне біжить у свою сторону... Хаос!!!!! Ви привселюдно обсираєтеся , а вважаєте, що добро для краіни робите... А щодо моєї позиції , то я махновець.... Коли діло дійде до різанини , тоді привселюдно такі як я і з'являться))))) а так це просто гімно бендеряцьке людям Чутівщини тикається міживочі... Дотикаєтеся...

2 Чутівець  
0
Шановний Українець, чому Ви не вийдете на Народне віче і не скажете це? Ви ж також представник народу! Чи простіше анонімно паплюжити інших? У нас тепер це можна робити привселюдно!

1 Українець  
0
Чому ЖУРНАШЛЮХИ брешуть????? Яке єднання????? Дана ситуація в Україні свідчить про роз'єднання... Як би ЗМІ про це не розказували... Бендервідінію мало хто довіряє... Кому потрібна війна??? Жидам...ні війні!!!!!! Ні мобілізації !!!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Друзі сайту